Szívbe írt törvények vagy próféták? Melyik lehet a valószínűbb?
Ha jól tudom, a keresztények úgy tartják, hogy Isten a legfőbb törvényeit az emberek szívébe írta, (lelkiismeret). Ez által képes az ember üdvösségre jutni még akkor is, ha sose hallott Istenről, Jézusról.
A muzulmánok szerint Allah sok-sok ezer prófétát küldött, minden egyes kis és nagy néphez. Viszont a Korán is csak a bibliai prófétákat említi, ezekről a sok-sok ezer prófétáról semmi se maradt fenn.
Melyik lehet a valószínűbb verzió?
#10:
Ha van egy ember aki egy lakatlan szigeten él, sohasem hallott egyetlen vallásról sem....
Ő is eljuthat a tiszta monoteizmushoz, pusztán a természet megfigyelésével. Ha nagyon szeretnéd keŕesek forrást egy muszlim vallástudós által írt könyvben este...
Prófétákra azért volt szükség hogy könyebben és BIZTOSAN Istenhez találjunk. Így a Korán is kegyelem nekünk, mert csak olvasnunk és követnünk kell, nem kell kockáztatnunk hogy nem találunk rá az egyistenhitre.
Én így tudom.
"Ha jól tudom, a keresztények úgy tartják, hogy Isten a legfőbb törvényeit az emberek szívébe írta, (lelkiismeret)."
Akkor kellene hogy legyenek olyan dolgok amik az összes ember lelki ismerete szerint bűn.
Feltudsz ilyeneket sorolni?
Miért vannak olyan dolgok amik az egyik ember lelkiismerete szerint rosszak a másiké szerint nem?
Római levél
Amikor ugyanis a pogányok, kiknek nincs törvényük, természettől vezérelve megteszik a törvényben foglaltakat, akkor – noha törvényük nincsen, ők maguk a törvény maguknak, és így megmutatják, hogy a törvény követése a SZÍVÜKBE VAN ÍRVA. Lelkiismeretük tesz nekik erről tanúságot, és a gondolataik, amelyek hol vádolják őket, hol pedig felmentik azon a napon, amikor Isten ítélkezni fog Jézus Krisztus által az emberek rejtett dolgairól az én evangéliumom szerint.
#14: Nem, ő akkor nem találta meg Isten útját. Ezért jöttek a próféták hogy könnyebb dolgunk legyen. Egyébként is megtalálhatod a helyes utat de nagyobb az esélye hogy eltévelyedsz.
Aki gyilkol az nagyon messze eltévedt Isten útjától.
15: "Amikor ugyanis a pogányok, kiknek nincs törvényük, természettől vezérelve megteszik a törvényben foglaltakat, akkor "
Tehát alapból eltévedt emberekről van szó. De a leírtak alapján kéne hogy legyen lelkiismeret furdalása minden embernek ha Isten valódi törvényeit megszegi.
Tehát ha valakinek nincsen a gyilkosság esetén akkor nem bűn a gyilkosság? Vagy akkor számára nem bűn? Vagy mégsem írta bele mindenkinek a szívébe?
#17: Ok, ne keverjük teljesen a muszlim terminológiát a kereszténnyel.
De nem hiszem, hogy nem lehet érteni amit írok. Nem biztos hogy amiről én beszélek az lelkiismeretnek felel meg, erről csak te beszélsz.
A gyilkosság bűn, aki gyilkol az messze eltévelyedett Allah útjától. Ezt érted ?
Abdullah lehet hogy félre értettél. Én nem a 11. válaszodra reagáltam hanem a kérdező kiírására és a 13. válaszban szereplő idézetre. Ott mind két helyen szerepel a lelkiismeret.
De amit írtál abból sem derül ki hogy mik az alap törvények amiket a természet megfigyelésével meglehet tudni. Az sem hogy a természet megfigyeléséből honnan lehet következtetni a monoteizmusra.
#19: Bocsánat. Később keresek hivatkozást, és ha lehet Korán idézeteket is hogy alátámasszam az állításom.
Úgy látom lényegét tekintve egyetértek a keresztényekkel ebben a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!