Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók miért neveztek ki...

A zsidók miért neveztek ki sátáni, pokoli lényeknek kánaánita istenségeket?

Figyelt kérdés

Például Belzebub, Belfegor, Azazél, a gyermekáldozatot követelő istenségek stb.

Ők előtte kánaánita istenek voltak, a zsidók pedig a honfoglalás után a saját vallásukban a lehető legmocskosabb színben tüntették fel őket. A zsidó Poklot, a bűnökért való vezeklés, majd a bűnöktől való megtisztulás helyét, a gehinomot is arról a szakadékról nevezték el, ahol előtte a kánaániták a gyermekeiket feláldozták.

Miért?

2022. júl. 6. 18:12
 51/108 anonim ***** válasza:
0%

"Valószínűleg azért, mert kicsit infantilis vagy. De ezen ma már lehet segíteni és más pszichés problémáidon is."

Inkább azért mert nevetségesek a keresztények válaszai. Kabaréban például felléphetnétek. Nagy sikere lenne.

"Én sose állítottam, hogy Kínába lett volna próféta,"

Ezt mondom én is. Ti keresztények a Biblia szerint abban hisztek hogy csak a zsidó néphez érkeztek próféták. Ezzel "csak" annyi a gond, hogy egy olyan Istenben hiszel aki nem foglalkozik az emberiség 99,9%-ával csak a zsidó néppel. Ellenben megparancsolja hogy irtsák ki ezt a 99,9%-ot. Nem tudom, sikerült-e érzékelned a probléma súlyosságát? :)

"te állítottad, de megnevezni már nem tudtad. Tehát valószínűleg nem is volt. Szóval nem tudom, hogy raktad össze ezt."

Nem kell megneveznem. A Korán azt írja minden néphez érkezett próféta így a Kínaiakhoz is. Egyébként lehet hogy például Buddha vagy Konfuciusz próféták valójában. Nem biztos de lehetséges.

"Hát még a Koránt se ismered? Azt eddig is tudtuk, hogy a Szentírást semennyire, de kiderült, hogy saját Koránodat sem."

Fejből kellene ismernem az összes prófétát vagy mi? :) Te fel tudod sorolni az összes Bibliai prófétát? Neked egyébként mi a magyarázatod a népirtásra, nők és csecsemők tömeges legyilkolását megparancsoló Bibliai versekre? Mert ugye ebből indult a vita.

"Görögök léteztek, hozzájuk kit küldött? Indiaiak is léteztek, a kereskedelem révén még ismerték is őket, szóval oda kit küldött? Etiópokhoz kit küldött? Hiszen szintén egy akkor ismert, erős és közeli birodalom volt. "

Ezek egyik sem közel keleti nép. Azt mondtam azért nevez meg közel-keleti prófétákat mert a Korán is a közel-keleten lett kinyilatkoztatva és az ottaniakat kellett először meggyőzni.

"Ábrahám a zsidók ősatyja, Jónás egy zsidó próféta, akit Ninivébe küld Jahve. Tehát újra ott vagyunk, hogy meglepő módon, csak a Bibliából vett személyekkel, zsidó prófétákkal találkozunk. Ha ez neked nem gyanús..."

Sem Ábrahám sem Jónás nem zsidó. Ábrahám idejében nem létezett olyan hogy zsidó nép. Jónás sem lehetett zsidó hiszen értelmetlen lenne egy idegen néphez zsidó prófétát küldeni. Biztos hogy nem fogadták volna el. Szóval ez a zsidók hazugsága hogy Jónás zsidó.

"Amúgy írod, hogy a felsorolt népek már nem is léteztek, vagy távol voltak. Akkor a bibliai próféták miért ennyire jelentősek? Hiszen bár éltek zsidók a 7. században, de számuk elhanyagolható volt, szórványban éltek, többségük nem is ott, ahol Mohamed."

Mert ezek a próféták nem csak a zsidóknak fontosak hanem a keresztényeknek is és így már egy nagy embertömegről beszélünk akiknek nyilván ismerős prófétákat kell példaként felhozni.

2022. júl. 8. 21:09
 52/108 anonim ***** válasza:
100%
Értem, szóval továbbra se tudsz felmutatni prófétákat. Hát ez van. Azért Mohamed kitalálhatott volna több újdonságot is bibliai történetek és személyek újra felhasználása helyett, vagy mellett.
2022. júl. 8. 21:19
 53/108 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy teljesen más kérdés.

Most az a kérdés a Biblia szerint Isten küldött minden néphez prófétát vagy nem?

2022. júl. 8. 21:29
 54/108 anonim ***** válasza:
Már régen meg lett válaszolva számtalan kérdés alatt, hogy nem. Neked tényleg nehéz a felfogásod. De a Korán se tud ilyen prófétákról, mert szinte csak a bibliai prófétákat írja le.
2022. júl. 8. 21:40
 55/108 tgt ***** válasza:
51-es: A keresztények nem hisznek abban, hogy csak a zsidó néphez érkeztek próféták. Ezt csak te ismételgeted, pedig már többször leírtam, hogy ez nem igaz.
2022. júl. 8. 22:11
 56/108 anonim ***** válasza:
0%

"Már régen meg lett válaszolva számtalan kérdés alatt, hogy nem. Neked tényleg nehéz a felfogásod. De a Korán se tud ilyen prófétákról, mert szinte csak a bibliai prófétákat írja le."

Oké akkor te egy olyan Istenben hiszel aki nem fogalakozik az emberiség 99,9%-ával csak a zsidókkal és parancsod ad a zsidóknak arra hogy irtsák ki ezt a 99,9%-ot. A Korán kijelenti hogy minden néphez küldött Allah prófétákat. Ehhez nem kell felsorolni minden prófétát és hogy kikhez küldte.

2022. júl. 8. 22:22
 57/108 tgt ***** válasza:
Mivel Isten számára minden nép fontos, és senkit nem akar elveszejteni, ezért szól minden néphez. A próféta Isten szószólója, Isten üzenetét közvetíti. Minden népben voltak olyan emberek, akik Isten üzenetét közvetítették, tehát minden nép kapott prófétát.
2022. júl. 8. 22:23
 58/108 anonim ***** válasza:
50%

"A keresztények nem hisznek abban, hogy csak a zsidó néphez érkeztek próféták. Ezt csak te ismételgeted, pedig már többször leírtam, hogy ez nem igaz."

Az 54-es keresztény válaszoló pont most írta le hogy Isten csak a zsidókhoz küldött prófétákat :) És a Bibliából tényleg ez következik. Persze nem igaz mert hatalmas igazságtalanság lenne, de a Bibliából mégis ez következik.

2022. júl. 8. 22:24
 59/108 tgt ***** válasza:
Az 54-es válaszoló téved. A pogány niniveiekhez is küldött Isten prófétát.
2022. júl. 8. 22:26
 60/108 anonim ***** válasza:
50%
Ezt ismételgeted csak amiből még nem következik hogy minden nép kapott prófétát ráadásul a Biblia szerint Jónás zsidó próféta :)
2022. júl. 8. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!