Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók miért neveztek ki...

A zsidók miért neveztek ki sátáni, pokoli lényeknek kánaánita istenségeket?

Figyelt kérdés

Például Belzebub, Belfegor, Azazél, a gyermekáldozatot követelő istenségek stb.

Ők előtte kánaánita istenek voltak, a zsidók pedig a honfoglalás után a saját vallásukban a lehető legmocskosabb színben tüntették fel őket. A zsidó Poklot, a bűnökért való vezeklés, majd a bűnöktől való megtisztulás helyét, a gehinomot is arról a szakadékról nevezték el, ahol előtte a kánaániták a gyermekeiket feláldozták.

Miért?

2022. júl. 6. 18:12
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/108 anonim ***** válasza:
100%

Miért szubjektív értékítélet alapján akarsz eldönteni egy kérdést, amit objektíven is lehet(ne) bizonyítani (ha valóban úgy lenne)?

Alaptalan, történelmileg nem igazolt elméleteket pedig nehéz cáfolni. Cáfold például, hogy Augustusnak nem volt egy December nevű lánya. Szerintem volt neki, csak nem tartották fontosnak leírni, ezért nincs róla semmi nyom. De van ilyen nevű hónap, szóval logikus, hogy lehetett.

2022. júl. 12. 11:42
 92/108 anonim ***** válasza:
0%

Milyen szubjektív értékítéletről beszélsz? :)

Azt kérdeztem melyik az igazságosabb? A keresztény verzió miszerint Isten nem foglakozik senkivel csak a kis zsidó néppel, nekik küld prófétákat de más néphez nem. Vagy az iszlám verzió ami szerint Isten minden néphez küldött prófétákat. Ez objektíven teljes mértékben eldönthető.

2022. júl. 12. 12:10
 93/108 anonim ***** válasza:
100%

Milyen objektív kritériumok alapján állapítod meg? Van az igazságossághoz társított mérőszám is? Erről beszéltem, te szubjektív értékítélet alapján akarsz felállítani egy szerinted igazságos normát, majd ezt állítod be tényként, pusztán azért, mert szerinted úgy helyesebb mellőzve bármiféle történelmi alátámasztást. Ez így értelmetlen, mint amikor gyerekek azon veszekednek, hogy melyikük anyukája a jobb.

Egyébként a te elméleted messze nem igazságos, mert nem gondol azon emberek millióira, akik az adott néphez küldött próféta után születtek sok-sok évvel, amikor már erről a prófétáról nem is tudtak.

Ott is ferdítesz, hogy a keresztény verzióban Isten ne foglalkozna senkivel, mert a keresztény verzió szerint minden ember kapott lelkiismeretet.

Vicces, hogy objektíven akarsz dönteni szubjektív szemlélet alapján, de még csak annyira se erőlteted meg magad, hogy legalább minimálisan objektíven tedd fel a kérdésed.

2022. júl. 12. 12:39
 94/108 anonim ***** válasza:
0%

"Milyen objektív kritériumok alapján állapítod meg? Van az igazságossághoz társított mérőszám is? Erről beszéltem, te szubjektív értékítélet alapján akarsz felállítani egy szerinted igazságos normát, majd ezt állítod be tényként, pusztán azért, mert szerinted úgy helyesebb mellőzve bármiféle történelmi alátámasztást. Ez így értelmetlen, mint amikor gyerekek azon veszekednek, hogy melyikük anyukája a jobb."

Például objektív kritérium lehet az információhoz való hozzáférés. A keresztény verzióban csak a zsidó nép jut hozzá senki más, de az iszlámban minden nép. Aztán objektív kritérium lehet még az egyenlő bánásmód. A keresztény verzióban ez nem teljesül mert Isten kiválaszt egy népet és csak nekik küld prófétákat az iszlámban viszont teljesül mert minden néphez érkezik próféta.

"Egyébként a te elméleted messze nem igazságos, mert nem gondol azon emberek millióira, akik az adott néphez küldött próféta után születtek sok-sok évvel, amikor már erről a prófétáról nem is tudtak."

Ez sem igaz mert az iszlám szerint egy néphez több próféta is érkezhetett.

"Ott is ferdítesz, hogy a keresztény verzióban Isten ne foglalkozna senkivel, mert a keresztény verzió szerint minden ember kapott lelkiismeretet."

Az iszlám szerint is minden ember kapott lelkiismeretet de ez önmagában nem elég és nem változtat a fent leírtakon.

"Vicces, hogy objektíven akarsz dönteni szubjektív szemlélet alapján, de még csak annyira se erőlteted meg magad, hogy legalább minimálisan objektíven tedd fel a kérdésed."

Inkább az a helyzet hogy ti keresztények is látjátok hogy az iszlám szerinti igazságos a keresztény verzió igazságtalan ezért behazudjátok hogy nem lehet objektíven eldönteni.

2022. júl. 12. 13:23
 95/108 anonim ***** válasza:
93%

Amiket felsoroltál, mind szubjektív nézőpontok, vagy mintha valami nemzetközi jogi okmányt olvasnál fel és azt próbálnád Istenre erőszakolni. Ezekről hol ír a Korán? Különösen érdekelne az egyenlő bánásmód, mert ezek szerint a melegek esetén nagyon rosszul alkalmazzák az iszlám világban.

Több próféta is érkezhetett? Ezt konkrétan írja a Korán vagy te feltételezed? Ha ennyi próféta érkezett, akkor viszont tényleg felmerül a jogos igény forrásokkal való igazolásukra. Mit gondolsz, a próféták közt mennyi idő telt el? Például mikor érkezett az első egyiptomi próféta, mikor a második, harmadik? Volt lehetősége közel minden egyiptominak hallani őket?

Láthatod, hogy pont ezek miatt én nem tartom az iszlám nézetet igazságosnak. Szerintem az sokkal igazságosabb lenne, ha Isten, akár egyik angyalán keresztül, mint Mohamed történetében, kijelentené mindenkinek a legfontosabb dolgokat ahhoz, hogy üdvözüljenek.

Talán te is elismered, hogy az én nézetem sokkal, de sokkal igazságosabb, mint az iszlám verzió. Persze ha mersz kellően objektív lenni.

2022. júl. 12. 14:38
 96/108 anonim ***** válasza:
0%

"Amiket felsoroltál, mind szubjektív nézőpontok, vagy mintha valami nemzetközi jogi okmányt olvasnál fel és azt próbálnád Istenre erőszakolni. Ezekről hol ír a Korán? Különösen érdekelne az egyenlő bánásmód, mert ezek szerint a melegek esetén nagyon rosszul alkalmazzák az iszlám világban."

Nálatok keresztényeknél senki nem állt sorba mikor az észt osztogatták? :) Te kérted hogy írjak objektív kritériumokat. Írtam, erre meg aza baj? :) Egyébként meg a melegek is részei az adott népnek így hozzájuk is eljutott az információ tehát teljesült az egyenlő bánásmód.

"Több próféta is érkezhetett? Ezt konkrétan írja a Korán vagy te feltételezed? Ha ennyi próféta érkezett, akkor viszont tényleg felmerül a jogos igény forrásokkal való igazolásukra. Mit gondolsz, a próféták közt mennyi idő telt el? Például mikor érkezett az első egyiptomi próféta, mikor a második, harmadik? Volt lehetősége közel minden egyiptominak hallani őket?"

Konkrétan írja a Korán hogy a zsidókhoz például több próféta is érkezett. Hogy ezek között a próféták közt mennyi idő telt el, utána tudsz nézni mert nagyjából ismert. Egyiptom esetében nem tudom de egyes hadiszok szerint 124 ezer próféta érkezett összesen.

"Láthatod, hogy pont ezek miatt én nem tartom az iszlám nézetet igazságosnak. Szerintem az sokkal igazságosabb lenne, ha Isten, akár egyik angyalán keresztül, mint Mohamed történetében, kijelentené mindenkinek a legfontosabb dolgokat ahhoz, hogy üdvözüljenek."

Kit érdekel te mit tartanál igazságosnak :) Az a kérdés hogy a keresztény vagy az iszlám szerinti az igazságosabb. Erre válaszolj.

"Talán te is elismered, hogy az én nézetem sokkal, de sokkal igazságosabb, mint az iszlám verzió. Persze ha mersz kellően objektív lenni."

Neked közöd nincs az objektívitáshoz. Nem is arról beszélsz mint amit kérdeztem.

2022. júl. 12. 14:58
 97/108 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kicsit higgadj le öreg, én nem hülyéztelek le, nem kezdtem el személyeskedni, de velem is kezded ezt az alpári stílust, mint mindenkivel. Szóval részemről ez lesz itt az utolsó hozzászólás, mert többre nem méltatok egy ilyen embert.

Az nem objektív kritérium, hogy találgatva vagdalkozol néhány kifejezéssel, amit hallottál a híradóban. Például ki mondja meg Istennek, hogy neki kötelező jelleggel mindenkihez prófétákat kell küldeni? Bár eredetileg nem is erre vonatkozott az objektivitás.

Egyenlő bánásmódra arra gondoltam, hogy az iszlám súlyosan elítéli (tettlegesen is) a homoszexualitást, tehát nincs egyenlő bánásmód.

A Korán konkrétan (szinte) csak zsidó prófétákat ír. A többi feltevésemre pedig nem kaptam választ, még csak ötletelés szintjén sem. Valószínűleg beláttad, hogy kicsit képtelen az elméleted. Amúgy összesen a világban eddig hány nép is élt? Szerintem több, mint 124 ezer. Már csak a nyelvek száma is több ennél.

Szerintem a keresztény verzió igazságosabb, mert ahhoz nem szükséges, hogy az emberek hallják ezeket a prófétákat. Hiszen tudjuk, hogy tanításaikat mind egytől egyig meghamisították az iszlám szerint. Tehát ha valaki nem saját fülével hallotta adott prófétát, mint az emberek túlnyomó többsége (ha igaz a 124 ezer), akkor ott hatalmas igazságtalanság jön létre. Nekem jobban tetszik, ahogy valaki vagy itt vagy másik kérdésnél írta, hogy az ember szívébe írta Isten a főbb parancsait.

2022. júl. 12. 15:13
 98/108 anonim ***** válasza:
51%

Becslések szerint kb. 6.500–7.000 nyelv létezik a világon. A modern nyelvészeti kutatások különböző számadatokról beszélnek. Az Ethnologue, a világ nyelveinek enciklopedikus feldolgozása 7.106 nyelv leírását tartalmazza, míg a 2009-es változat 6.909, az 1996-os pedig csak 6.703 nyelvről adott számot.

[link]

2022. júl. 12. 15:19
 99/108 anonim ***** válasza:
51%
Egyébként a vitátokhoz még adaléknak, -bár egyiketek vallását semm osztom- szerintem Krisna, Buddha, Damo, stb mind megvilágosodott mesterek voltak, a Ti fogalmaitok szerint próféták.
2022. júl. 12. 15:25
 100/108 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem kicsit higgadj le öreg, én nem hülyéztelek le, nem kezdtem el személyeskedni, de velem is kezded ezt az alpári stílust, mint mindenkivel. Szóval részemről ez lesz itt az utolsó hozzászólás, mert többre nem méltatok egy ilyen embert."

Ha játszod a hülyét vagy tényleg hülye vagy akkor jobb is ha nem írsz. A kérdésre válaszolj és akkor értelmes embernek tekintelek.

"Az nem objektív kritérium, hogy találgatva vagdalkozol néhány kifejezéssel, amit hallottál a híradóban."

Jó látom nem megy neked :) Akkor ne panaszkodj ha megkérdőjelezem az intelligenciádat. Konkrét kritériumokat kértél én ilyet írtam erre azt mondod nem objektív :)

"Például ki mondja meg Istennek, hogy neki kötelező jelleggel mindenkihez prófétákat kell küldeni? Bár eredetileg nem is erre vonatkozott az objektivitás."

Ha a józsi megkapja Isten üzenetét egy prófétától és mennybe megy hozzád viszont nem érkezik próféta és mész a pokolba emiatt akkor ez így igazságos szerinted? Amekkora hazug keresztény vagy itt behazudod hogy igazságos de ha tényleg így történne vernéd az asztalt hogy mekkora igazságtalanság ért téged :)

"Egyenlő bánásmódra arra gondoltam, hogy az iszlám súlyosan elítéli (tettlegesen is) a homoszexualitást, tehát nincs egyenlő bánásmód."

Ez hogy jön ide te féleszű? Most arról beszélünk hogy eljut-e az információ hozzád vagy nem. Egyenlő bánásmód az ha minden néphez eljut. Mivel a melegek is a nép része hozzájuk is eljutott. Az más kérdés hogy a homoszexualitást az iszlám bűnnek tekinti de csak akkor szankcionálja evilági büntetéssel ha nyilvánosan csinálják.

"A Korán konkrétan (szinte) csak zsidó prófétákat ír."

Nem csak zsidó prófétákról ír de lényegtelen. Akkor sem számítana ha egy prófétát sem nevez meg. Ott van hogy minden néphez érkezett próféta. Attól hogy nem nevezi meg még nem jelenti azt hogy nem igaz.

"Valószínűleg beláttad, hogy kicsit képtelen az elméleted."

Egyáltalán nem. Nagyon is reális és logikus.

"Amúgy összesen a világban eddig hány nép is élt? Szerintem több, mint 124 ezer. Már csak a nyelvek száma is több ennél."

Ha ezt állítod akkor féleszű vagy. 6-7 ezer a nyelvek száma. Népek száma sem lehet több és ugye korábban nem voltak ennyire szétszóródva. Mielőtt marhaságot írsz nézz már utána és akkor hátha nem néznek hülyének téged.

"Szerintem a keresztény verzió igazságosabb, mert ahhoz nem szükséges, hogy az emberek hallják ezeket a prófétákat. Hiszen tudjuk, hogy tanításaikat mind egytől egyig meghamisították az iszlám szerint. Tehát ha valaki nem saját fülével hallotta adott prófétát, mint az emberek túlnyomó többsége (ha igaz a 124 ezer), akkor ott hatalmas igazságtalanság jön létre."

Ez nem igaz mert nem azonnal hamisították meg. x ideig az eredeti vallást követték ha pedig elkezdték hamisítani, érkezett egy új próféta.

"Nekem jobban tetszik, ahogy valaki vagy itt vagy másik kérdésnél írta, hogy az ember szívébe írta Isten a főbb parancsait."

De ez önmagában nem elég. Ez alapján valaki felismerheti hogy létezik Isten és tudhatja mi jó és rossz nagy vonalakban de nem mindent. A részletes parancsokról fogalma sem lehet. Meg ugye akkor is fennáll az igazságtalanság mert a zsidó meg egy rakás prófétát kaptak mások meg egyet sem. Szóval hazug vagy.

2022. júl. 12. 15:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!