A Lucifer nevet miért a Sátánra használjuk?
A Lucifer magyarul "Fényhozó", viszont a Sátán maga a sötétség. Isten a Világosság, a Fény. Jézus magára mondta, hogy "Én vagyok a világok világossága".
Mégis miért mondjuk a Sátánra, hogy "Fényhozó"?
Azért ez közel se ilyen egyszerű. A Lucifer név eredetileg Babilon egyik uralkodójára vonatkozott a Szentírásban, annak is latin fordítása. Szent Jeromos azért adta így vissza, mert az eredeti héber verzió és a latin is a Vénusz bolygóra utal. Héberül egyébként nem fényhozó, hanem hajnal fia szó szerinti fordításban. S mint írtam, a "hajnal fia" a Vénusz bolygó, ahogy a latinban erre a bolygóra a "fényhozó" kifejezést használják.
A sátánra pedig azért használjuk Babilon királyára alkalmazott elnevezést, mert a Biblia bizonyos párhuzamot húz közöttük.
Igen, amit 1 ír.
Nem kell összekeverni. Lucifer a Prométeusz a görögöknél, aki "ellopta soktudó tüzet", titáni deviáció.
A világossággal kapcsolatban szemléletes a következő:
Jézus, a szelíd kegyes Krisztus, azt mondja: Tibennetek van a világ világossága! máshol meg: Én vagyok a világ világossága! Kövessetek engem!
- tehát utat mutat a Világ Világossága Isten felé.
Lucifer meg egy reflektort tart eléd: Fény! - eközben te nem látsz semmit, mert elvakít az erős fény. Hatására a gőgös hübrisz nő legfeljebb benned, nem az isteni fény.
A választás a szabad emberé, mit követ, milyen úton jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!