A katolikusok tényleg azt hiszik, hogy József és Mária között nem volt szexuális érintkezés?

De ha isteni parancsot szeretnél:
"Hogyha valaki újonnan vesz feleséget, ne menjen hadba, és ne vessenek reá semmiféle terhet; egy esztendeig szabad legyen az ő házában, és vidámítsa a feleségét, a kit elvett."

Az utolsó előtti mondat helyesen:
Én nem látom, hogy miért mondtak volna le erről az örömről, hiszen ezt semmi nem tiltotta.

Megpróbálom újra, hátha...
Tehát ha mind a ketten önszántukból nem tették, az bűn, esetleg halálos bűn vagy sem?
Amúgy ez nem katolikus tanítás, mint a kérdés hazudja, hanem egy igen ősi keresztény értelmezés, ráadásul nem is római, hanem keleti.
Írod két fiatalember, minden valószínűség szerint József már nem volt fiatal. Ezt erősíti az is, hogy Mária Jézus működésének kezdetén már özvegy volt ki tudja mióta.
"Isten azt akarta, hogy..."
Erről jut eszembe, Isten azt is akarta, hogy az emberek szaporodjanak. Jézusnak, Szent Pálnak, Keresztelő Szent Jánosnak hány gyermekük volt? Mennyire voltak bűnösek, hogy nem engedelmeskedtek Isten parancsának?
A házasságban azért kéne, hogy legyen szex, mivel a férfi magja folyik folyamatosan, és nem mindegy, hogy hova.
Illetve a nő vérzik havonta, ha nem várandós, meg ilyenek. 3Mózes 15ben erről van szó.
A zsidóknál a szex azért is kötelező, hogy ne lehessen kísérteni a feleket. Meg úgy tudom hogy a szex házasfelek között Istentiszteletnek minősül mert újra egy lesz a két test. Ádám és a bordája.

"A házasságban azért kéne, hogy legyen szex, mivel a férfi magja folyik folyamatosan, és nem mindegy, hogy hova."
Ezzel szerintem fordulj orvoshoz, mert elkaptál valami nemibetegséget.

Nem tudjuk, hány éves volt József, de ha te tudod, légyszíves írd meg.
Nem az én feladatom eldönteni, hogy bűn-e, ha egy pár nem szexel. Lehet például olyan betegség, ami miatt ez nem lehetséges. Nem ír a Biblia arról, hogy Mária és József szenvedtek-e oyan betegségben, ami lehetetlenné tette, hogy a férfi-nő kapcsolatot a maga teljességében megéljék. De az biztos nem visz közelebb Istenhez,ha egy egészséges férfi és egy egészséges nő, akik házasok, és mégsem nyúlnak egymáshoz. A Bibliában a házaspárok élvezték a szexet egymással, és Isten ezt jónak tartotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!