A katolikusok tényleg azt hiszik, hogy József és Mária között nem volt szexuális érintkezés?

Rendben tgt, úgy gondolod volt szex, bár a fordítottja us igaz, a Biblua sehol sem írja, hogy József és Mária kapcsolata úgy fájlokat volna mint egy átlagos zsidó hazaspáré.
Sőt az ellenkezőjét állítja. Bár ugyan jegyesek voltak,bármikor egy nem mindennapi bejelentést tesz Mária Józsefnek, hogy áldott állapotban van.
Azt írod házasok voltak és elvárt volt a rendszeres szexuális élet.
Tehát egy átlagos zsidó házaspárok indultál ki.
De egyátlagos zsidó férj mit tett volna? Kivonszolta volna a papokhoz hűtlen nejét hogy bíráskodjanak felette. Mi lett volna az átlagos ítéleteük? Megkövezés.
Gondolod el te vagy József, mit tennél. És gondold el te vagy Mária, mit tennél?
Ha Mária lennék levetkőznék és megmutatnám férjemnek hogy állapotos vagyok ugyan, de Szűz! Azért tenném ezt, hogy bizonyítsam erényeket, hogy nem csaltam meg férjemet.
Ha József lennék és zsidó, hogyan reagáltam volna ezt le? Első gondolatom az lenne, Máriának nem jár a megkövezés, ganem ez valami Usteni csoda. De mégis mit tegyek vele? Titokban elbocsátom? Akkor szégyenletes marad Mária gunyolni fogják és lehet hogy más viszi a bírákhoz.
Mivel ez isteni csoda, ezért Máriát és Józsefet ki kell vennünk az átlagos zsidó házaspárok köréből.
Mivel isteni csoda történt Máriával, Józsefnek előbb utóbb rá kellett jönnie szerepére, hogy ugyan nem ő az apa, de Isten őt rendelte mellé, nem mást.
Annyi bizonyos, hogy a zsidó nép ha elismeri, hogy Isten munkálkodott, rendkívül fegyelmezettségről tesz tanúbizonyságot, és ez az Ószövetségben a legnagyobb tanúsága, és a népnek a legnagyobb ereje ebben áll.
József is nagyon fegyelmezetten vette a hírt, nem őrjöngő, nem rángatta Máriát, mit tettél, nem hiszek neked.
Ez a fegyelnezettség tartotta meg Máriát őmellette.
Mint írtam, az ellenkezője is igatz,"A Biblia nem írta sehol" hogy "már" nem Szűz Mária. A biblia nem írja sehol, hogy "és" József magához vette /szexelt/ "és már" nem Szűz a Mária.
A Biblia nem írja sehol, hogy a szexelésből testvérek lettek volna. Azonban azt írja, hogy csak hárman mentek fel Jeruzsálembe amikor 12 éves volt Krisztus és a templomba maradt.

22-es: A Biblia nem írja, hogy Mária és József között volt szex, mert az a természetes, hogy volt. Isten nem tiltotta meg nekik a szexet, és a pár senkinek nem ártott és semmilyen szabályt nem szegett meg azzal, hogy szexuális örömöt szereztek egymásnak. Sőt, mint már írtam, a zsidó házasságban kötelesség volt a kielégítő szexuális élet.
Abból, hogy József elfogadta, hogy Mária Istentől fogant, nem következik, hogy szüzességben kellett volna élniük. Ha ez lett volna Isten akarata, az bizonyára egyértelműen benne lenne a Bibliában. De ilyen nincs, tehát fogadjuk el, hogy volt szex.
A Biblia annyit ír, hogy egy szűztől származik Jézus. De azt nem írja, hogy a szűz egész életében szűz maradt. Jézus születése után nem szűzként, csak Máriaként hivatkozik Jézus anyjára. Mária örök szüzességének dogmája ellentmond a Bibliának.

"Sőt, mint már írtam, a zsidó házasságban kötelesség volt a kielégítő szexuális élet."
Ezt melyik isteni törvény szabta meg?

"Ha az második asszonyt vesz magának, akkor se tagadja meg tőle az ételt, a ruházatot és a házastársi jogot."
A házastársi jog nő jogát jelentette a rendszeres szeretkezésre.

A zsidó hagyomány ebből az igéből vezette le a házastársi jogot.
De egy másik ige Izsák és Rebeka együttlétéről szól:
"Mikor már hosszabb időt eltöltött ott, a filiszteus király kinézett az ablakán és látta, hogy Izsák játszadozik a feleségével."
Ebből vezették le, hogy a szexnek örömtelinek és játékosnak kell lennie.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!