Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kétségeim vannak, honnan...

Kétségeim vannak, honnan tudhatom. Hogy helyesen imádom Istent, úgy tiz vallásal volt idáig érintkezésem, két éve komolyan veszem a hitemet, de mindennik mást mond, önmagát hitdet, a többit meg szidja, hol a megoldás?

Figyelt kérdés
2018. dec. 9. 16:05
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
Isten nem akarja, hogy imádd. Isten azt akarja, hogy szeretetben, békében élj. Ennyi neki untig elég.
2018. dec. 9. 16:08
 2/9 anonim ***** válasza:
48%

Hogy lehet helyesen imádni valakit? Ha van anyukád, akkor tudod mit jelent szeretni. Pont úgy kell szeretni Istent és a többit embert (lehetőleg). Nem a külső rituálé fog üdvözíteni, hanem Isten, ha elfogadod az ő váltságát. Nem tudod saját magad megváltani semmiféle jócselekedettel, semmiféle hagyománnyal, semmiféle paranccsal. A hit által üdvözülsz, Jézus Krisztusba vetett hit által, ami Isten AJÁNDÉKA és nem tőled van, csakis tőle.

Közösségbe kell járni, mert úgy sok mindenben tudsz fejlődni, legfőképpen a másik iránti szeretetben, plusz együtt erősebbek vagytok, többet tudtok szolgálni mások felé, de szeretet csak egy van. Szívből, igazán.

A többit Isten elmondja, ha hajlandó vagy végre őt is meghallgatni.

2018. dec. 9. 16:18
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Amúgy tényleg járj közösségbe. Nem jó egyedül lenni.
2018. dec. 9. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:
14%

Szia! Ezért nagyon fontos a JÓZAN ÉSZ használata. Jézus is ezt kérte a tanítványaitól, hogy "de hát még ti sem értitek!?".

Az igazi hívőnek két "tekintélye" van amit elfogad:

1, a HIT-től átjárt józan ész, a józan gondolkodás.

2, A mi Urunk Jézus Krisztus.

Ez a két "dolog" igazít el bennünket ebben a "káoszban".

""A Szentírásban rangsorolni kell! Csak azokban a sorokban él a Szentlélek lángja, amelyek hozzáigazíthatók az evangéliumaimhoz! A keresztények közötti meg nem értés egyik legsúlyosabb forrása az, hogy nem evangéliumaimhoz igazítjátok a Biblia többi részét, hanem azonos szintűnek tartjátok minden sorát. Pedig könnyen beláthatnátok, hogy így a Bibliából mindent ki lehet olvasni, és az ellenkezőjét is! Tehát érdemben használhatatlan! Arra kérlek benneteket, hogy az evangéliumaimat olvassátok nagy buzgósággal, és a Szentírás többi részével csak annyiban foglalkozzatok, amennyiben össze tudjátok egyezteti evangéliumaimmal." (Jézus/A Hang: 21/2092) "

"Te arra vagy teremtve, hogy logikus gondolkodással találj rá a problémák megoldására, és őszinte szívvel vállalj olyan áldozatot, melyről előre látható, hogy hosszú távon eredményt érsz el vele. Nem szabad csak az orrodig látni. Akinek olyan logikája van, mint neked, annak nem szabad, hogy ezt megengedje magának. Újra mondom: használd az eszedet. Ez irányítson. Merj értelmedre hagyatkozni. Ne félj a tévedéstől. Az önfejű és a tévedésekben csetlő-botló ember között óriási a különbség. Aki téved, azon nagyon szeretek segíteni. De az önfejűekkel nem tudok mit kezdeni. Semmit sem szabad csak azért jónak, helyesnek ítélned, mert mások úgy látják. Kell legyen annyi önállóságod, hogy belülről tudjál látni és dönteni. Ehhez nélkülözhetetlen a józan ész használata.

A gondolat mindent megelőz és mindent ki tud javítani addig, míg hisz a gondolkodó az Én jelenlétemben. Értsd meg: nemcsak létben tartó módon vagyok benned, hanem boldogító módon is. De így csak azokban tudok lenni, akik akarnak értelmesek lenni, s akik nem azért öntudatosak, mert önfejűek, hanem azért, mert józanul Hozzám merik mérni magukat. Ne szentekhez, hanem Hozzám mérd magad. Én sokkal emberségesebb ember vagyok, mint a szentek. "

Jézus; A HANG - könyv300

[link]

2018. dec. 9. 16:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Hasonló kérdést tett fel Jézusnak a samáriai asszony Jákób kútjánál. Egy részlet a teljes beszélgetésből:

Jn 4:13-26

Jézus így válaszolt neki:

– Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki majd abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik. A víz, amit majd én adok neki, forrássá lesz benne, amely az örök életre buzog.

Az asszony erre ezt mondta:

– Uram, add nekem ezt a vizet, hogy ne szomjazzam meg többé, és ne kelljen idejárnom meríteni!

Jézus így szólt hozzá:

– Menj el, hívd a férjed, és jöjj vissza!

Az asszony így válaszolt:

– Nincs férjem.

Jézus erre ezt mondta:

– Jól mondtad, „nincs férjem”, mert öt férjed volt, és akivel most élsz, nem a férjed. Ebben igazat mondtál.

Az asszony ekkor így felelt:

– Uram, látom, hogy próféta vagy. Atyáink ezen a hegyen imádták Istent, ti pedig azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben van az a Hely, ahol Istent imádni kell.

Jézus így válaszolt:

– Higgy nekem, asszony, eljön az óra, amikor nem is ezen a hegyen, és nem is Jeruzsálemben imádjátok majd az Atyát. Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt imádjuk, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidóktól jön. Igen, eljön az óra – sőt már itt van –, amikor az igazi imádók lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya ilyen imádókat keres. Az Isten lélek, és akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.

Az asszony így felelt:

– Tudom, hogy eljön a Messiás, akit Krisztusnak neveznek; és amikor eljön, mindent nyilvánvalóvá tesz előttünk.

Jézus ezt mondta neki:

– Én vagyok az, aki veled beszélek.

Szerinted mit jelent "lélekben és igazságban imádni az Atyát"? Mert ugye alapvetően ez Jézus válasza arra, hogy hogyan kell helyesen imádni Istent, de ezen sokan sokfélét érthetnek.

2018. dec. 9. 22:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Honnan tudhatnád? Elárulom: SEHONNAN.

Vajon miért HITNEK hívják ezt, és miért nem TUDÁSNAK?

Azért, mert ez NEM TUDÁS.

Ha tudásra vágysz, az viszont csak egyetlen létezik, és azt tudománynak hívják.

Annyiban kellemetlen a dolog, hogy a tudásunk nem teljes, és valószínűleg soha nem is lesz az.

Tehát, ha te képtelen vagy egy részleges - bár folyamatosan bővülő - tudással élni, akkor ott van neked a 8000 vallás valamelyike. Viszont ezek egytől egyig csak tapogatóznak.

Sajnos más meg nincs.

Döntsd el, hogy neked melyik kell.

2018. dec. 10. 02:14
 7/9 Mansour ***** válasza:
100%
Csak annyit javasolok, hogy azokat kerüld el legmesszebbre, akik helyes imádatról beszélnek! De azokat is jó messzire kerüld, akik más felekezeteket szidnak. Az hogy a maga igazát hirdeti, az nagyjából mindre jellemző, de azért az nem mindegy, hogy mások felé szeretettel vagy ellenségesen fordulnak-e.
2018. dec. 10. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:

A vallás nem hit!

Ne vallást keress hanem éld meg a hitedet!

Hogyan teheted ezt meg? Szeress! Önzetlenül szeress, mert az Isten maga a szeretet!

Szeresd felebarátodat úgy, mint magadat.

Úgy bánj másokkal, ahogy másokkal szemben elvárod, hogy veled bánjanak.

Ha tudsz jót cselekedni másokkal, azt ne halazd el, hanem élj a lehetőséggel. Tégy jót másokkal alkalmas és alkalmatlan időben.

Ha így teszel és önzetlenül segítesz másokon, akik kérik tőled, akkor biztos lehetsz benne, hogy helyesen imádod az élő Istent. Ha valakivel jót cselekszel, embertársaddal, felebarátoddal, azt az Istennek és Istennel teszed, pláne, ha neki adsz hálát és nem a magad dicsőségét keresed némi ellen juttatás vagy ellenszolgáltatás fejében cserébe.

2018. dec. 11. 22:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Magadban keresd Istent, beszélgess vele.

A külvilág nem tudja hova rendeltettél.

2022. jún. 26. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!