Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell értelmezni Pálnak...

Hogyan kell értelmezni Pálnak ezen kijelentését?

Figyelt kérdés

"Lehetetlen ugyanis, hogy akik egyszer megvilágosíttattak, és megízlelték a mennyei ajándékot, és részeseivé lettek a Szentléleknek, akik megízlelték Isten felséges beszédét és az eljövendő világ erőit, de elestek, hogy azok ismét megújuljanak és megtérjenek; hiszen újra megfeszítik önmaguknak az Isten Fiát, és meggyalázzák őt."

Zidók6:4-6

Nyilván itt szükség van arra is, hogy elhiggyétek, amit mondok, de jómagam már részesültem a Szentlélek keresztségében és megismertem az Igazságot. Azonban azóta többször is előfordult már, hogy elestem hitemben, sokszor nehezen álltam a megpróbáltatásokat, egy-egy próbatételt, sőt többször előfordult már, hogy annyira belefáradtam Krisztus követésébe, hogy már-már majdnem amellett döntöttem, hogy elhagyom a hitemet. De valahogy mégis mindenből sikerült kilábalnom Isten segítségével és újra felállni a bűneimből, hibáimból.

Akkor most hogy is van ez?

Hogyan sodorhatja magát valaki abba a helyzetbe, hogy már képtelen legyen a megtérésre?

Mert mint mondtam, én magam sokszor gondoltam azt, ez alapján az ige alapján is többek között, (illetve volt egy időszak, amikor sokáig azt gondoltam, hogy káromoltam a Szentlelket és nincs számomra többé bocsánat) hogy olyan helyzetbe sodortam magam, amiből már nincs kiút, mégis mindig sikerült talpra állítania engem Istennek.

Hogyan vagy egyáltalán mikor kerülhet valaki abba a helyzetbe, hogy már ne tudjon vagy rosszabb esetben ne is akarjon megtérni?

El lehet veszni végleg?

2022. jún. 19. 15:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Kilencesnek szántam az előbbit.

Bár nem ide terveztem..

Mindegy

2022. jún. 20. 22:31
 12/15 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy "részesültél a Szentlélek keresztségben"? Csak azért kérdezem, mert többféle tanítás van erről, és nagyon nem mindegy, hogy mit értesz ezalatt.
2022. júl. 13. 19:33
 13/15 A kérdező kommentje:

12-es

Arra gondolok, hogy újászülettem Krisztusban és megkaptam a Szentlelket úgymond.

2022. júl. 15. 22:01
 14/15 anonim ***** válasza:
A kérdező nem született újjá, és nem kapta meg a Szentlelket. Csak ismét egy komolytalan kérdése a sok közül.
2022. júl. 16. 08:43
 15/15 anonim ***** válasza:
#14 Hát te aztán biztos jobban tudod, mint ő.
2022. júl. 17. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!