Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell értelmezni Pálnak...

Hogyan kell értelmezni Pálnak ezen kijelentését?

Figyelt kérdés

"Lehetetlen ugyanis, hogy akik egyszer megvilágosíttattak, és megízlelték a mennyei ajándékot, és részeseivé lettek a Szentléleknek, akik megízlelték Isten felséges beszédét és az eljövendő világ erőit, de elestek, hogy azok ismét megújuljanak és megtérjenek; hiszen újra megfeszítik önmaguknak az Isten Fiát, és meggyalázzák őt."

Zidók6:4-6

Nyilván itt szükség van arra is, hogy elhiggyétek, amit mondok, de jómagam már részesültem a Szentlélek keresztségében és megismertem az Igazságot. Azonban azóta többször is előfordult már, hogy elestem hitemben, sokszor nehezen álltam a megpróbáltatásokat, egy-egy próbatételt, sőt többször előfordult már, hogy annyira belefáradtam Krisztus követésébe, hogy már-már majdnem amellett döntöttem, hogy elhagyom a hitemet. De valahogy mégis mindenből sikerült kilábalnom Isten segítségével és újra felállni a bűneimből, hibáimból.

Akkor most hogy is van ez?

Hogyan sodorhatja magát valaki abba a helyzetbe, hogy már képtelen legyen a megtérésre?

Mert mint mondtam, én magam sokszor gondoltam azt, ez alapján az ige alapján is többek között, (illetve volt egy időszak, amikor sokáig azt gondoltam, hogy káromoltam a Szentlelket és nincs számomra többé bocsánat) hogy olyan helyzetbe sodortam magam, amiből már nincs kiút, mégis mindig sikerült talpra állítania engem Istennek.

Hogyan vagy egyáltalán mikor kerülhet valaki abba a helyzetbe, hogy már ne tudjon vagy rosszabb esetben ne is akarjon megtérni?

El lehet veszni végleg?

2022. jún. 19. 15:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
11%

"illetve volt egy időszak, amikor sokáig azt gondoltam, hogy káromoltam a Szentlelket és nincs számomra többé bocsánat"

Lényegében egy rendkívül súlyos Szentlélek elleni bűnben voltál, kételkedtél Isten kegyelmében.

Nem véletlenül kezdtem ezzel, mert ennek következő foka, mint írtad:

"Hogyan sodorhatja magát valaki abba a helyzetbe, hogy már képtelen legyen a megtérésre?"

Hogy mi által kerül az ember ilyen helyzetbe, azt nem tudom, de ez a legsúlyosabb állapot, a megátalkodottság. Ilyenkor az ember elzárja magát Istentől nem csak ebben az életben, de a túlvilágon is.

Sokszor van, hogy az ember megbotlik, bűnt követ el, de ha működik a lelkiismerete, képes őszintén megbánni, Isten újra kegyelmébe fogadja. Viszont a Lélek elleni bűnök ezeknél sokkal veszélyesebbek, mert ezek a bűnbánattól fosztanak meg minket:

[link]

2022. jún. 19. 16:03
 2/15 anonim ***** válasza:
78%
Valószínűleg nem Pál apostol a Zsidókhoz írt levél szerzője.
2022. jún. 19. 16:09
 3/15 anonim ***** válasza:
49%

Minden Keresztény ember életében vannak nehéz helyzetek, amikor nem érzi Isten közelségét, megrendül a hite meg kételyei vannak, de ez még nem jelenti, hogy elpártoltál volna Istentől.

Ez a vers szerintem inkább azokra vonatkozik, akik elfordulnak Istentől és letojva a tanításait direkt bűnben élnek.

2022. jún. 19. 16:56
 4/15 anonim ***** válasza:
38%

Szia!

Zsid 6:4-6

Ez az ige vers azokról az megtért, újjászületett Szent Szellemmel betöltekezett hívőkről ír akik többször megtapasztalták a csodákat az életünkben,eljutottak odáig, hogy megtagadják a hitüket,vagyis olyan állapotba került a belső emberük hogy eszük ágában sincs megtérni és tovább csinálják azt az életmódot amelyben beleestek belesüllyedtek úgy látják hogy teljesen normális életmód amibe kerültek,az elesés szó hitehagyást jelent.Az ő számukra nincs visszaút mert a személyes döntéseik sorozata vezetett az állapotukhoz.Kenneth Hagintől több könyvet elolvastam és az ő szolgálata során néhányszor tanít erről a témáról és gyakorlati esetet is említett ezzel kapcsolatban.

Az egyik egy hívő asszonyról szól aki gyülekezetben járt akinek férje volt de elvált a férjétől vissza ment a világban és ott az elmondása szerint boldogabb, sikeresebb lett és azt állította lejött róla az a teher ami az előző életében a gyülekezetben volt. Amikor Hagin beszélt vele és próbált szolgálni felé többször megtagadta Jézust és azt állította nincs szüksége rá.

A másik eset démonizáltsággal függ össze démonizált állapotnak három szintje létezik

(Hagin tanítása alapján)

-elnyomás ez a legenyhébb és csak a fizikai testet érinti.

-megszállás ez a következő fokozat az ember lelkének bizonyos területét tartják fogságba

vannak enyhébb esetei de súlyosabb esetek is pl: Gadarai megszállott története, ebből van kiút, szabadulás démonűzés által.

-birtoklás ez a legrosszabb állapot ugyanis az ember szellemét foglalja el a sátán ebből nincs visszaút, Hagin szolgálata során egy esetben olyan emberért imádkozott aki ebben az állapotban volt Jézus szólt hozzá, hogy ne imádkozzon érte tovább mert menthetetlen és látomásban megmutatta neki ennek az embernek a szívét ami teljesen sötét volt.

Nyilván itt szükség van arra is, hogy elhiggyétek, amit mondok, de jómagam már részesültem a Szentlélek keresztségében és megismertem az Igazságot. Azonban azóta többször is előfordult már, hogy elestem

hitemben,

Hitben nem lehet elesni hanem csak kísértésbe (bűnre visz az ördög)

A hit egy jó állapot, valószínűleg nem volt hited valamire? Ilyen esetben lehet imádkozni, hogy legyen segítségedre Jézus ahogy az Evangéliumba valaki így szól Jézushoz uram légy segítségül nekem az én hitetlenségemben, azt gondolom hitért szükségtelen imádkozni mert minden hívő rendelkezik hittel máskülönben nem lenne hívő a hívő azért hívő valaki mert rendelkezik hittel bizalommal az Isten felé, kísértésbe estél el, ami az ördög csapdája. A belső ember legjobban a kegyelemtől erősödik meg.

sokszor nehezen álltam a megpróbáltatásokat, egy-egy próbatételt, sőt többször előfordult már, hogy annyira belefáradtam Krisztus követésébe, hogy már-már majdnem amellett döntöttem, hogy elhagyom a hitemet. De valahogy mégis mindenből sikerült kilábalnom Isten segítségével és újra felállni a bűneimből, hibáimból. Akkor most hogy is van ez?

Hogyan sodorhatja magát valaki abba a helyzetbe, hogy már képtelen legyen a megtérésre? Mert mint mondtam, én magam sokszor gondoltam azt, ez alapján az ige alapján is többek között, (illetve volt egy időszak, amikor sokáig azt gondoltam, hogy káromoltam a Szentlelket és nincs számomra többé bocsánat) hogy olyan helyzetbe sodortam magam, amiből már nincs kiút, mégis mindig sikerült talpra állítania engem Istennek.

Ez úgy van hogy a kegyelem működik az életedben és Isten hűséges hozzád

103 Zsolt 3-6 v 8-13 v

3) Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.

(4) Aki megváltja életedet a koporsótól; kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged.

(5) Aki jóval tölti be a te ékességedet, [és] megújul a te ifjúságod, mint a sasé.

(6) Igazságot cselekszik az Úr, és ítéletet minden elnyomottal.

8) Könyörülő és irgalmas az Úr, késedelmes a haragra és nagy kegyelmű.

(9) Nem feddődik minduntalan, és nem tartja meg haragját örökké.

(10) Nem bűneink szerint cselekszik velünk, és nem fizet nekünk a mi álnokságaink szerint.

(11) Mert amilyen magas az ég a földtől, olyan nagy az ő kegyelme az őt félők iránt.

(12) Amilyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk a mi vétkeinket.

(13) Amilyen könyörülő az atya a fiakhoz, olyan könyörülő az Úr az őt félők iránt.

Jézus nem csak az apostolokért, tanítványokért imádkozott hanem azokért is akik olvassák az apostolok írásait és hisznek az ő szavaiknak vagyis miértünk is érvényes ez az elmondott ima.

Ján 17:20 De nemcsak ő értük könyörgök, hanem azokért is, akik az ő beszédükre hisznek majd énbennem;

Hogyan vagy egyáltalán mikor kerülhet valaki abba a helyzetbe, hogy már ne tudjon vagy rosszabb esetben ne is akarjon megtérni?

El lehet veszni végleg?

El lehet veszni de ne ezen gondolkodjál az Evangéliumot kaptuk Istentől amelynek a jelentése örömhírt amely nem a keresztre feszítéssel hanem a feltámadással és a mennybemenetel fejeződik be

Zsid 4,14-16:

14 Lévén annak okáért nagy főpapunk, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Istennek Fia, ragaszkodjunk vallásunkhoz.

15 Mert nem oly főpapunk van, aki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem aki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.

16 Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.

Fil 4:6 - 4:9

6 Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.

7 És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

8 Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok.

9 Amiket tanultatok is, el is fogadtatok, hallottatok is, láttatok is én tőlem, azokat cselekedjétek; és a békességnek Istene veletek lesz.

2022. jún. 19. 18:07
 5/15 anonim ***** válasza:
10%

- jómagam már részesültem a Szentlélek keresztségében és megismertem az Igazságot.- itt óriási tévedés van a részedről! A Krisztus 2. eljövetele előtt Jézus nagy jelek és csodák tevőiről beszélt (amik a karizmatikus felekezeteket jellemzik és senki mást!), azonban ennek hátterét a 2Thessz világítja meg: 2Thess 2:8 És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, akit megemészt az Úr az ő szájának leheletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével; 2Thess 2:9 Akinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival,

2Thess 2:10 És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, akik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő üdvösségükre. 2Thess 2:11 És azért bocsátja reájuk Isten a tévelygés erejét, hogy higgyenek a hazugságnak; 2Thess 2:12 Hogy kárhoztattassanak mindazok, akik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.

Jézus mit mond? Máté 24:24 Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is. - Nincsen csoda, csak az Ördögtől. A nyelveken szólás a hitetlen zsidók I. századi ítéletének a megelőző jele volt, 70.ben beteljesedett a jel, onnét Istentől nem adatik nyelveken szólás!1Kor 14:21 A törvényben meg van írva: Idegen nyelveken és idegen ajkakkal szólok e népnek, és így sem hallgatnak rám, azt mondja az Úr.

1Kor 14:22 A nyelvek tehát jelül vannak, nem a hívőknek, hanem a hitetleneknek; a prófétálás pedig nem a hitetleneknek, hanem a hívőknek. Tehát ósz-i próféciát teljesített be a nyelveken szólás az I. században.

A Zsid 6:4-6 a szent szellem elárulásáról beszél, az ilyenre rá van küldve a tévelygés ereje, meg az összes karizmatikus felekezetre, akik mögött a Sátán ereje van. Nem létezik más karizmatikus hátterű csodatevés csak a karizmatikusoknál és ahol ezek az erők mozognak ott van mögöttük a sátán. 2Thess 2:9 Akinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival, - nincsen máshol csodatévő erő. Ha ebből nem ismered fel, akkor rajtad van a tévelygés ereje!

2022. jún. 19. 22:36
 6/15 A kérdező kommentje:

5-ös

És akkor most érthetően légy oly kedves.

2022. jún. 19. 23:38
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
mit nem értesz?
2022. jún. 20. 08:06
 8/15 KZitus ***** válasza:
58%

Szia

Az, amit a kérdésed alatt leírtál, nálad hogyan történt azt csak te és Isten tudhatja igazából.

A másik kérdés az, mit, hogyan értesz, a "... jómagam már részesültem a Szentlélek keresztségében és megismertem az Igazságot." Mert a válasz ennek a mondatodnak az értelmezésétől függ.

Szent szellemmel CSAK Isten keni fel az embert. A TUDVA követünk el bűnöket, az szándékos. Elfordulni valakitől azt jelenti, hogy szándékosan hátat fordítunk neki, s ez gyakran azt jelenti, hogy megtagadjuk őt. Ezt a magatartást és viselkedést mutatták fel az izraeliták is mint nemzet egészen Malakiás idejéig, amikor Jehova így szólt hozzájuk: „Ősatyáitok idejétől fogva eltértetek rendeléseimtől és nem tartottátok meg azokat” Mal 3:7. És, ha egy felkent keresztény, egy szellemi izraelita fokozatosan megteszi ezeket a helytelen lépéseket, mi lesz annak a kimenetele? Fennáll az a súlyos veszély, hogy azoknak az osztályába kerül, akikről Pál apostol ezt írta: „Lehetetlen ugyanis azok számára, akik egyszer s mindenkorra elnyerték a felvilágosítást . . . és mégis elestek, hogy ismét megújuljanak a megtérésre” Zsidók 6:4–6. Természetesen csak Jehova Isten és Jézus Krisztus határozhatja meg, hogy valaki eljutott-e addig a pontig, ahol már lehetetlen az újjáéledés a bűnbánatra.

2022. jún. 20. 12:41
 9/15 anonim ***** válasza:
37%

A hit elhagyása nem egy azonnali történés. Egy fokozott leépülést érts ezalatt. Vissza esés a régi bűneidbe, amit ne úgy képzelj el, hogy most egyszer kétszer bele estél, hanem úgy, hogy ismét rabságba hajtanak. A folyamatos engedetlenség azzal fog járni, hogy nem lesz lelkileg erőd már ellene állni ismét a testnek, és így ismét maga alá temet, onnan nincs megtérés már. Bármi elvezethet oda, hogy elszakadjon valaki a hittől, akár a félelem is, mert az akadályozhat abban, hogy az Isten akaratát cselekedd, ami sok esetben lelkiismeretfurdalással jár, nagyon komoly gyötrődéssel, és olyankor hajlamos menekülni az ember a fájdalom elől, és a test kívánságaiba bele esik, és megrészegedik a testiségtől.

"Akkor most hogy is van ez?"

- úgy, hogy ne megbotlásra értsd, hanem egy teljes összeomlásra. A fent említett igerészben el is mondja, hogy akik megvilágosítattak, tehát megtisztultak a test bűneitől. Tehát, ha videójátékfüggő vagy és megbotlasz egy hosszabb elvonás után, az nem esik ebbe bele. Ellenben aki felszabadult a függőségből, és visszamásztok a bűnbe, az kérdéses, hogy megmarad e, persze lehet, hogy igen, mert jelen korban a sok a bűn, így a kegyelem is nagy. Van a tórában egy törvény, ahol arról van szó, hogy egy héber szolga felszabaduljon az x edik évben, ámde, ha az a szolga maradni akar a háznál, az jelöltessen meg, és legyén annak a háznak a szolgája haláláig. Ha valaki felszabadult és szolga akar maradni, az az is marad.

"Hogyan sodorhatja magát valaki abba a helyzetbe, hogy már képtelen legyen a megtérésre?"

- A gyávaság, vagy a kívánságok, és rengeteg egyéb. Kevesen vannak akik üdvösségre jutnak, még azok közül is, (Pál szavaival idézve) "akik egyszer megvilágosíttattak, és megízlelték a mennyei ajándékot, és részeseivé lettek a Szentléleknek, akik megízlelték Isten felséges beszédét és az eljövendő világ erőit".

"Hogyan vagy egyáltalán mikor kerülhet valaki abba a helyzetbe, hogy már ne tudjon vagy rosszabb esetben ne is akarjon megtérni?"

- A testiség szépen lassan megöli a "Szent Lelket" bennünk. Elhallgattatja. De valaki szimplán csak a testiséget választja (az Isten irgalmazzon azoknak).

Szép lassan elveszíti az ember az erejét, a kedvét, meg mindent, aki az Istenhez kötötte.

"El lehet veszni végleg?"

- Igen. Amint a fent említett igerész is írja, vagy Róma 1 nek a második fele is írja, Jézus is mondja, pl ház és a tisztátalan szellemek példázata, vagy Péter is írja a levelében, hogy "visszatért az eb a saját okádásához, és a megmosódott disznó a sárnak fejrtőjébe".

A te eseted nem több annál, mint amikor Péter a vízen járt, és nem Jézusra figyelt, és akkor elkezdett merülni, de Jézus kihúzta a vízből.

2022. jún. 20. 21:22
 10/15 A kérdező kommentje:

Egyébként tudnánk erről beszélni egy kicsit hosszabban?

Csak azért, mert eléggé meggyőző, amit írtál és úgy érzem veled tudnék erről beszélni rendesen.

Persze nem akarlak rákényszeríteni, hogy "megmentsd az életemet", de tényleg hálás lennék érte, ha beszélhetnénk erről kicsit hoszabban is.

Mert most borzasztóan fontos lenne ez nekem.

Esetleg ha beleegyezel akkor átmehetnénk másik platformra is, mert itt elég macerás ez az egész, illetve nem a leggyorsabb az informacio csere.

Kérlek jelezz vissza mindenképp.

Szép estét kívánok Neked!

2022. jún. 20. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!