Volt már-e valaha olyan a történelemben, hogy egy jehova tanújának önálló gondolata lett volna és ne csak copypaste-olt volna az őrtorony oldaláról?
Nem provokatív kérdés. Őszintén érdekel.
Mert eddig mindig csak copy-paste tartalmakat láttam vagy szószerint ugyanazt amit a brossúrákban írnak. De önálló gondolatokat még sosem.
Javítson ki valaki ha tévedek.
Nem elég, hogy nulla saját gondolataik vannak és a Sátántól valónak tartják a gondolkodást de még privátban engem is téritgetni akarnak.
Szép kis szekta...
Vidiripi
"Mivel a szabad akaratunk megvan, ezért szabadon eldönthetem, amit a Bibliából olvasok azt elhiszem, vagy sem."
Ó hát persze eldöntheted. De te nem erről döntesz kedves Zitus!
Nem a Bibliában olvastad hogy állítólag Isten szócsöve lenne az Őrtorony szervezet. De cáfolj meg ha ez nem így van!
Azt sem a Bibliában olvastad hogy Istennek lenne egy szervezete!
Azt igen hogy Istennek van népe.
Sőt olyat sem olvastál a Bibliában hogy Vezető Testület.
- De nem is sorolom felesleges.
- Az igazság az hogy szabad akaratodból eldöntheted hogy egyetértesz az Őrtorony szervezet AKTUÁLIS tanításával vagy sem.
És nem te döntöd el hogy amit kapsz tőlük az tényleg úgy van-e! Te csak elfogadod vagy sem ebben dönthetsz. Azt nem te döntöd el hogy igaz-e, az már el van döntve.
"Viszont ha ott meggyőződön valamiről, akkor hiába próbál bárki más véleményre meggyőzni - hát az már nem sikerülhet, mivel teljesen bizonyos vagyok abban: Isten jobban tudja az élet dolgait, mint bármelyik tökéletlen ember."
Gyönyörű tényleg gyönyörű!
És ehhez tegyük hozzá hogy az Őrtorony szervezet kijelenti magáról hogy se nem ihletett se nem tévedhetetlen!
Tehát egy tökéletlen emberekből álló csoport amely kijelenti magáról hogy nem ihletett és nem is tévedhetetlen na egy ilyen csoportól kapod a szellemi eledelt amire azt írod hogy Isten jobban tudja.
Igen Isten jobban tudná. De te nem Istentől kapod a szellemi eledelt Zita!
Ez itt az igazság és ezt te is tudod. Amit leírtam azt te is mind tudod csak épp az ellentmondást nem veszed észre.
Vagy nem mered észre venni, mert akkor szembe kellene vele nézni és elismerni hogy bizony hatalmasat tévedtél. Akkor pedig összeomlana az egész életed mert valójában nem Istenre építetted hanem egy szervezetre.
"Amikor ehhez ragaszkodom, nos ekkor érnek a támadások."
Nem ehhez ragaszkodsz, ezt kellene felismerned.
"Aki megmutatja nekem a Bibliából(csak a Bibliából), hogy NEM Jehova Tanúi ma Isten népe itt a földön, én elfogadom azt!"
Hogyan mutathatná meg ezt bárki is ha egy tökéletlen emberekből álló csoport akik kijelentették magukról hogy nem ihletettek és nem is tévedhetetlenek adták meg a kritériumokat?
Hogyan? Nem ihletettek nem gondoltál bele abba hogy mi van akkor ha tévednek? Volt már rá példa hányszor is? Ő...izé több mint 1000-szer. És ez nem túlzás!
Mindig az Ördögtoronyt bizonygatják. Egyetértek Vidipirivel.
Remélem kedves KZitus egyszer felébredsz (nem csak az Ebredjetek! ertelmeben :)) es csatlakozol valamelyik VALODI kereszteny felekezethez (pl katolikusokhoz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!