Zofóniás 3-ban az őrtorony szervezetről van szó?
Ezt írja például:
Papjai szentségtörők,
önkényesen magyarázzák a törvényt.
Tudjuk, hogy nemcsak önkényesen magyarázzák, de még a kegyelmet is elvették.
Aztán még ezt írja:
"De az álnok ember
nem tud szégyenkezni!"
Azt is tudjuk, hogy az emberiség egyre nagyobb tudását, ismeretét saját magukra magyarázzák, hogy azért találnak ki újabb és újabb, egymással szembemenő tanításokat, mert azt állítják, hogy Isten nem képes világosan tanítani és ha valakit egy mai igazságért kiközösítenek, de az a ma igazsága holnap már hazugság lesz, mert újabb "világosság" jön, akkor sem kér a szervezet bocsánatot. Igazából sosem kért semmiért. Beteljesítve ezt az igét is. Nem tud szégyenkezni.
Úgy látom, hogy nem találtál magadnak mást, hogy beleköts.
Az Őrtorony társulat, egy jogi kifejezés. Jehovának szervezett népe van, és nem egy folyóirat társulata.
A többi meg már el lett mondva.
Az őrtorony szervezet vezetői találják ki az aktuális értelmezéseket és nem kérnek soha semmiért bocsánatot. Mit szúrja a szemed a szervezet megnevezése?
Vagy te talán valaha hallottad vagy láttad, hogy a vezető testület egy tévedése miatt elnézést kért? Mert idáig ezt még soha nem élte meg egy tanú sem, de te lehet jobban figyelsz.
Nem, itt Jeruzsálemről van szó.
Bár az is igaz, hogy Isten nem változik, ma is ugyanezt gondolja azokról, akik önkényesen magyarázzák a törvényt. Hogy az Őrtorony ilyen-e, azt nem az én tisztem megítélni.
Nem nem az őrtorony szervezetről van szó itt a törvény idején létező Ároni papságról van szó, de én sem értek egyet az őrtorony magyarázataival, viszont
szentségtörők és önkényes törvény magyarázók bármelyik korban felléphetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!