Volt már-e valaha olyan a történelemben, hogy egy jehova tanújának önálló gondolata lett volna és ne csak copypaste-olt volna az őrtorony oldaláról?
Nem provokatív kérdés. Őszintén érdekel.
Mert eddig mindig csak copy-paste tartalmakat láttam vagy szószerint ugyanazt amit a brossúrákban írnak. De önálló gondolatokat még sosem.
Javítson ki valaki ha tévedek.
Egyszer egy Tanú nagyon szépen levezette itt még évekkel ezelőtt, hogy az önálló gondolkodás nem megengedett, mert Isten népe mindig egységes volt. Nem tudom, hol az a kérdés, ha véletlenül megtalálom belinkelem. Az volt az egészben a csodálatos, hogy nem próbált meg mismásolni, meg kimagyarázni, hanem így írta le. Nincs önálló gondolat, egység van. Pont.
Ha ezzel nem is értünk egyet, ez a brutális őszinteség mindenképpen dicséretes.
Egyszer valamelyik Zitus megpróbált néhány önálló gondolatot.
Ezzel csak egy probléma volt: ő egy idősebb, férjes asszony.
Ezeket a gondolatokat pedig mintha egy 6 éves gyerek írta volna.
"Ezzel csak egy probléma volt: ő egy idősebb, férjes asszony." - mi ezzel a problémád? nem tudod tisztelni az idősödő embereket? Vagy itt nem rólam írtál?
Igen, én is olvastam azokat az írásokat, amelyeket valaki a nevemben írt itt. Mások hamar felismerték az éppen ellenkező meggyőződést, és jelentették, így eltűnt az írogató...
De szeretnék hozzászólni a kérdéshez is.
Elsősorban szeretném felhívni a figyelmedet, hogy amit itt, most írok, azok a SAJÁT 😊 gondolataim. 😊
Mivel a szabad akaratunk megvan, ezért szabadon eldönthetem, amit a Bibliából olvasok azt elhiszem, vagy sem. Viszont ha ott meggyőződön valamiről, akkor hiába próbál bárki más véleményre meggyőzni - hát az már nem sikerülhet, mivel teljesen bizonyos vagyok abban: Isten jobban tudja az élet dolgait, mint bármelyik tökéletlen ember. Amikor ehhez ragaszkodom, nos ekkor érnek a támadások. De engem nem zavar, mert sz én meggyőződésem, az nem a másoké. Mindenki járjon utána, miben hisz.
Talán még annyit (már írtam ezt itt), engem nem a tanúk kerestek meg, magam jöttem rá, hosszas kutatás után - van Jehovának népe ma is a földön. Így találtam meg őket hosszú évekkel ezelőtt.
Aki megmutatja nekem a Bibliából(csak a Bibliából), hogy NEM Jehova Tanúi ma Isten népe itt a földön, én elfogadom azt!
volt mar sok ilyen a tortenelem soran, ok vagy onkent hagytak ott a szektat, vagy kidobtak oket. lasd Raymond Franz (Crisis of conscience), Lloyd Evans (The reluctant apostate) es meg sokan masok.
itt egy jo kis oktataovideo arrol hogy ne bizz a sajat gondolataidban: [link] 5:24 utan hangzik el a kulcsmondat.
#4 yep, en is ezt latom. ezek a szerencsetlen emberek mestersegesek infantilizalva vannak. parom szulei JWk, az anyai nagyanyja is, es azt latom, hoy alig funkcionalnak felnottkent. a penzugyeiket nem tudjak karban tartani, amint meglatnak valamit, az azonnal kell nekik, sporolni nem tudnak, sirnak hogy nekik milyen rossz, de nincs annyi eszuk hogy javitsanak a korulmenyeiken. alberletben elik le az eletuket, pedig lett volna lehetoseguk ingatlant vasarolni.
"Aki megmutatja nekem a Bibliából(csak a Bibliából), hogy NEM Jehova Tanúi ma Isten népe itt a földön, én elfogadom azt!"
Először azt kéne megmutatni a Bibliából, hogy ők azok. Még csak elnevezés szintjén se szerepel.
De például ez jutott eszembe hirtelen:
"Az áldás kelyhe, amelyet megáldunk, nem Krisztus vérében való részesedés? és a kenyér, amelyet megtörünk, nem Krisztus testében való részesedés? Mert egy kenyér, egy test vagyunk sokan, hiszen mindnyájan egy kenyérből részesülünk."
Pál apostol azt mondja, hogy mindnyájan. A Jehova tanúi úrvacsorán kik részesülnek a kenyérből?
"Isten jobban tudja az élet dolgait, mint bármelyik tökéletlen ember. Amikor ehhez ragaszkodom, nos ekkor érnek a támadások. De engem nem zavar, mert sz én meggyőződésem, az nem a másoké."
Zitus, hogyan lehetsz ennyire biztos a meggyőződésedben, ha saját magad által bevallottan is csak egy tökéletlen (vagyis megvezethető, becsapható) ember vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!