A tanúk mindig úgymond görög és héber iratokra hivatkoznak amikor megvédik az őrtorony tanításait,hol vannak ezek az iratok? és milyen iratok ezek?
Amiket nem hiszem,hogy ők laikusként olvashattak, maximum csak tudatlanul hívatkoznak rájuk de a véneik ismerhetik ezeket az írásokat ha ez így van akkor ők hamis tanítók?
Mivel én valóban betekintettem görög (9db) és héber (4db) iratokba de az őrtorony által állított dolgokkal nem találkoztam....
szia
HÉBER IRATOK
A Bibliának a nagyobb részét alkotja. Harminckilenc, Istentől ihletett könyvből áll. A legtöbb mai Bibliában a Mózes első könyvével kezdődik, és a Malakiás könyvével zárul.
Keresztény görög iratok
A Biblia utolsó 27 könyvének a megnevezése, melyet általában Újszövetségnek hívnak. Nyolc zsidó keresztény írta ezeket a könyveket: Máté, Márk, Lukács, János, Pál, Jakab, Péter és Júdás.
Róma 3:1, 2
"Mi tehát az előnye, ha valaki zsidó, vagy mi a haszna a körülmetéltségnek? Minden tekintetben sok. Mindenekelőtt azért, mert a zsidókra bízták Isten szent kijelentéseit."
K.Zitus!
Köszönöm, hogy írtál néhány sort amit én is tudtam de a kérdésemre nem válaszoltál.
Hol vannak és melyek azek a Héber és Görög nyelvű írások amelyek alapjai az Őrtorony teológiának és én nem tanulmányoztam ezeket?
Mert az általam eddig tanulmányozott Héber és Görög iratok ellentmondanak az Őrtorony tanításainak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!