Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol írja a Biblia ezt az...

Hol írja a Biblia ezt az őrtorony tanítást?

Figyelt kérdés

Előbb olvastam itt egy tanútól és nem akartam más kérdése alatt elvinni a fonalat. Tehát ezt irt:

"kitagadta Isten a családjáról"

Itt Ádámról és Éváról volt szó. Erről a kitagadásról hol ír a Biblia?

2021. júl. 28. 12:37
1 2 3
 1/23 qkker1 ***** válasza:
95%
Az Új Világ Ferdítés-en kívül / aTanúk bibliája/, sehol.
2021. júl. 28. 12:55
 2/23 anonim ***** válasza:
42%
Nem kell új világ, 2-es. Vedd elő a Katolikus Püspöki Kar által fordított Héber és Görög Iratokat, vagy a Károli Gáspár fordítást.
2021. júl. 28. 13:11
 3/23 anonim ***** válasza:
10%
Bibliát kell olvasni vagy héber torah tekercseket jelenleg ezek azok amik fent maradtak eredetiben ...
2021. júl. 28. 13:16
 4/23 anonim ***** válasza:
36%

Máté evangéliuma 10:34-36 versek.

De olyan is van, ha anyám és apám elhagynának is, te magadhoz fogadsz engem.

2021. júl. 28. 13:17
 5/23 A kérdező kommentje:

Máté 10, 34-36

34Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. 35Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége.

Itt nem írja.

2021. júl. 28. 13:53
 6/23 anonim ***** válasza:
91%
Az őrtorony nagyon sok helyen megváltoztatta Isten szavát, hogy saját teológiájukra tudják szabni. Ilyen egyszerű. Pont a minap olvastam egyik hozzászólásban, hogy mennyire meghamisítva adja elő az őrtorony Krisztus utolsó vacsorán elhangzott szavait. Döbbenetes. Olyan szavakat hamisítottak bele, melyek sose szerepeltek ott.
2021. júl. 28. 14:01
 7/23 anonim ***** válasza:
28%
6-os. Megírnád, mi az amit meghamisítottak?
2021. júl. 28. 15:58
 8/23 anonim ***** válasza:
28%

Ha már az embernek a családja lesz az ellensége, akkor ebben a gyermekei, férje, anyósa, szülei is bele tartoznak.

Megkeressem a verset?

2021. júl. 28. 16:00
 9/23 anonim ***** válasza:
0%
De lehet félreértettem! Ádámot és Évát tagadta ki Isten a saját családjából? Akkor neki még égi családja volt. És igen, Ádámot és Évát szándékos bűnük miatt nem támogatta. Viszont Ábelt megáldotta.
2021. júl. 28. 16:03
 10/23 anonim ***** válasza:
54%

Persze, nagyon szívesen megírom. Például itt is hamisítást láthatunk:

UVF

"Amint folytatták az evést, vett egy kenyeret, áldást mondott, megtörte, és odaadta nekik, ezt mondva: „Vegyétek, ez jelképezi a testemet.”"

Magyar Bibliatársulat:

"És amikor ettek, vette a kenyeret, áldást mondott, és megtörte, odaadta nekik, és ezt mondta: Vegyétek, ez az én testem."

SZIT:

"Vacsora közben kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és ezekkel a szavakkal adta nekik: „Vegyétek, ez az én testem.”"

Eredeti görög vers:

[link]

Itt két betoldás is van, egyik a "folytatták", bár ez inkább apróság, a jelentősebb hamisítás pedig a "jelképezi" szó betoldása. Lényegében Isten szavát meghamisítja az őrtorony.

2021. júl. 28. 16:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!