Hol írja a Biblia ezt az őrtorony tanítást?
Előbb olvastam itt egy tanútól és nem akartam más kérdése alatt elvinni a fonalat. Tehát ezt irt:
"kitagadta Isten a családjáról"
Itt Ádámról és Éváról volt szó. Erről a kitagadásról hol ír a Biblia?
Hát ne haragudj, de a mondanivalót nem változtatta meg. Aki pl. a Károli fordítást olvassa, régies a nyelvezete. Ejéndel-eszel, vala-volt. Ettől még nem hamisítás! Békés-Dallos, Csia, Czeglédy, King James Version, Vizsolyi és még sok más fordítás az akkori beszélt nyelvet használta. Gondolj bele, azóta mennyit változott?
A baj ott van, amikor a Háromságot, a Pokolban való kínzást, Tisztító tüzet, a Lélek hallhatatlanságát tanítják, ami hazugság.
A hamisítás az hamisítás, felesleges védeni. Itt egy olyan szó került be, ami eredetileg sose volt ott és igazából a jelentését is megváltoztatja.
A vala-volt szavaknak pedig ehhez semmi köze, ott a magyar szó változott meg az idők során. Amit idéztem, oda egy soha ott nem lévő szó került be.
Az őrtorony magára vonja azt az átkot, amiről Pál apostol beszél, ugye ha valaki más evangéliumot hirdetne... vagy máshol, ha vaklaki hozzátesz ezekhez. Az őrtorony hozzátett.
Kiderült, hiszen előbb mutattam mi áll az eredeti görög szövegben, mi áll a helyes fordításokban és mi áll az őrtorony féle ferdítésben.
Ádámhoz* pedig így szólt: „Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy arról »ne egyél«,+ átkozott legyen a föld miattad.+ Gyötrelmes fáradozással fogsz hozzájutni a terméséhez* életed minden napján.+ 18 Tövist és bogáncskórót fog neked teremni, és mezei növényeket kell enned. 19 Arcod verítékével eszed a kenyered*, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból lettél.+ Mert por vagy, és a porba térsz vissza.+”
20 Ádám ezután Évának* nevezte el a feleségét, mert ő lett minden élő anyja.+ 21 Jehova Isten pedig hosszú bőrruhát készített Ádámnak és a feleségének, hogy felöltöztesse őket.+ 22 Azután így szólt Jehova Isten: „Az ember olyan lett, mint közülünk egy: tudja, mi a jó és mi a rossz.+ Most azért nehogy kinyújtsa kezét, és szakítson az élet fájáról+ is, hogy egyen róla, és örökké* éljen. . .” 23 Jehova Isten ekkor kiűzte őt az Éden kertjéből+, hogy művelje a földet, amelyből lett.+ 24 Kiűzte hát az embert, majd az Éden kertjének keleti oldalára kerubokat+ állított, és egy szüntelenül forgó kard lángoló pengéjét, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat.
1 Mózes 3:17-24
Itt olvashatod a "kitagadás"-t melyet a Biblia úgy ír, hogy Isten "kiűzte" őt. Miért mondhatjuk ezt? Ádám volt az első ember aki "Isten fia" volt, mivel Ő teremtette. Szándékosan követett el bűnt, ezért lett kiűzve az éden kertjéből. Nem tartozott már Isten égi családjához, elvesztett minden kegyet és ajándékot amit kapott, az örök életet.
Nem. Itt az áll, hogy kiűzte őket az Édenből, nem pedig az, hogy kitagadta őket. Erre várom a bibliai igét. Ezt állítjátok, hogy kitagadta Isten őket és már nem számítottak Isten gyermekeinek. Erre kérem az igét, nem pedig egy másikat, amibe bele akarjátok erőszakolni ezt a tanítást, miközben sehol sem olvasható.
Vagy tán ez már megint egy olyan, amit ti találtatok ki, egy egész más értelmű ígére alapozva?
Ilyen bibliaverset nem idézhetek, mert ilyen szó nem szerepel a Bibliában.
Isten szavaiból és tetteiből következtethetünk a kitagadásra.
Vegyünk egy példát: Van egy felnőtt fia egy embernek aki nagyon jó módban él. Ellenszegül, olyan dolgokat tesz melyet az apja tilt neki, és kárt okoz ezzel magának. Az apja elzavarja otthonról, megvon tőle minden támogatást, és nem tartja többé családtagnak.
Ez hasonló ahhoz ami Ádámmal történt.
Szerinted ez nem olyan mint a kitagadás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!