Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hálás vagy Jézusnak hogy...

Hálás vagy Jézusnak hogy meghalt a te bűneidért is és örök életet akar neked adni?

Figyelt kérdés
Csupán egyet kér.. ő akar életed Ura lenni. Ő akarja életed irányítani ha örök életet akarsz ha nem örök kárhozat ha a saját utad járod.... Ui: Nem tudom jó magam sem eldonteni
2022. jún. 8. 17:07
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
0%

"nem várnám el senkitől, hogy ezer évekkel később is hálásak legyenek nekem"

Ő se várja el. :)

2022. jún. 8. 18:32
 12/35 anonim ***** válasza:
21%

Én értem nem halt meg senki. És senki nem akar örök életet adni.

Örök élet? Ebben hisz egyáltalán valaki?

2022. jún. 8. 18:33
 13/35 anonim ***** válasza:
31%

"Örök élet? Ebben hisz egyáltalán valaki?"

Pár milliárd ember... Bagatell... :)

2022. jún. 8. 18:35
 14/35 anonim ***** válasza:
61%

Nem.

És ne akarjon az életem ura lenni.

Csinált volna az atyjával annak idején egy normális világot, akkor rend lenne, és mindenki boldog lenne.

Amit már az elején elszúrtak, és azóta is csak foltozgatják, ahhoz nem tudom, miért vár hálát.

2022. jún. 8. 18:54
 15/35 KZitus ***** válasza:
72%

Szia

Nagyon hálás vagyok Krisztusnak ezért a LEHETŐSÉGÉRT.

Akarja irányítani az életedet... -hát ez felfogás kérdése. A te életedet BÁRKI irányíthatja? nem a te döntésed milyen alapelvek szerint élsz, gondolkodsz?

A kérdésedet vagy inkább indokodat úgy tetted fel, mintha Krisztus kényszerítené magát az emberekre. pedig ez messze nem így van.

Azzal, hogy meghalt értünk, adott mindenkinek egy lehetőséget. Bízott abba (és mennyire igaza lett), ha valaki majd jóval a halála-feltámadása után hall arról, mekkora áldozatot hozott értünk - értékelni fogja az életében, és ezt tettekkel is kimutatja - de senkire semmit nem kényszerít.

Inkább szeretettek hív: "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok, és súlyos terheket cipeltek, és én felfrissítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.” Máté 11:28-30

A "súlyos terheket" Sátán rakja ránk, Krisztus segíteni szeretne nekünk - ha engedjük, de senkire semmit nem kényszerít. Ki mit választ, annak következményeit aratja le, ahogyan azt Pál apostol írta a Galátzia 6:7, 8 verseiben.

2022. jún. 8. 18:59
 16/35 anonim ***** válasza:
28%

"Csinált volna az atyjával annak idején egy normális világot, akkor rend lenne, és mindenki boldog lenne."

Mesélj, milyen lenne a világ, ha rád bízták volna, hogy megteremtsd a semmiből! :)

2022. jún. 8. 19:00
 17/35 anonim ***** válasza:
73%

"Isten mindenható"

"Isten végtelenül szeretetre méltó"

"Ez a világ teljesen romlott és gonosz"

Nem érzel ellentmondást a fenti állítások közt? Csak mert ez a három egyszerre nem lehet igaz.

2022. jún. 8. 19:02
 18/35 anonim ***** válasza:
74%

Kérlek:

- csak jó angyalokat teremtettem volna,

- csak jó embereket teremtettem volna,

- a világ nagy része hasznos lenne, vagy esetleg az egész.

EZ így szerintem elég is.

Olyan például biztos nem lenne, hogy valaki lepontozza a válaszom, és utána kérdez vissza.

2022. jún. 8. 19:02
 19/35 anonim ***** válasza:

"#16

"Isten mindenható"

"Isten végtelenül szeretetre méltó"

"Ez a világ teljesen romlott és gonosz"

Nem érzel ellentmondást a fenti állítások közt? Csak mert ez a három egyszerre nem lehet igaz."

Én tudom.

2022. jún. 8. 19:04
 20/35 anonim ***** válasza:
83%

Kzitus jehovista, csak ezt nem meri megírni.

Néha ír egész jó dolgokat is, de ő nem igazán tud gondolkodni. Azt írja, amit a segédletekben leírnak neki.

Ezért aztán hiába akarod ráébreszteni arra, ha a szövegei ellentmondásosak.

Nem is nagyon érti.

2022. jún. 8. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!