Ha Jézus mindig, mindent megbocsát és nem a bűnöst hanem magát a bűnt gyűlöli akkor ezen logika mentén hogyan létezhet pokol?
A pokol nem örök, a pokolban lakók a gyehennába fognak kerülni a feltámadás után. Ezt hívja a Biblia "második halál"-nak.
Jézus kivétel volt, hogy kiszabadult a pokolból, ez azért volt, mert nem volt benne semmilyen bűn. Bűnös ember nem tud kiszabadulni a pokolból, csak átkerül majd a gyehennába, az örök tűz tavába a feltámadás után, a második halálakor.
Meg kell térni emberek, ha nem akartok a pokolra kerülni.
Azt tartsuk szem előtt, hogy igaz amit irtál a kegyelem miatt.
A kegyelem ideje vagy korszaka Isten fegyverszünetének a korszaka. Ennek vége lesz egyszer amikor véget ér Isten hosszútűrése és megbünteti a gonoszt. Akkor mindenki a cselekedetei szerint fog jutalmat vagy büntetést kapni. Ha Isten nem büntetné meg a gonoszt akkor káoszba torkollna a teremtés. Isten volt az agresszor a sátán ellen, de nem Isten kezdte a háborút. A háború kiváltó oka az irigység és az ebből születő hazudozás és rágalmazás volt. Isten a bűnt soha nem fogja tolerálni ezért készitette a gyehennát és a pokolt.
Az ember láthatatlan része a szelleme és lelke örökkévaló. Számára a halál csak valami örök állapot lehet, azaz az örök szenvedés. Ennek a helye a gyehenna a tűztó. Ezt elkerülni csak az evangéliumban való hittel és megtéréssel lehet.
Jézus tanítása:
47
És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt: jobb néked félszemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel vettetned a tüzes gyehennára.
48
Ahol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik.
A protestánsok szerint nem a tetteink hanem a hitünk által igazolunk meg.
Utána néztem kicsit ennek a gyehenna dolognak és nekem ez teljesen új. Ezt nem csak Jehova Tanúi hiszik? Én leginkább reformátusoktól tájékozódom Biblia ügyileg és lehetséges, hogy náluk nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!