A Biblia szerint bűnnek számít két férfi szerelme akkor is, ha nincs közöttük testiség (még csók se, max megölelik néha egymást), csak együtt élnek és szeretik egymást?
Igaz, ez nem valami életszerű helyzet (meg ugye ott lenne a kísértés is
folyamatosan), de ha létezne ilyen, az bűnnek számítana?
Én nem vagyok keresztény, ezért a Korán alapján tudok adni választ, de szerintem a Biblia és a Korán is ugyanazt állítja.
Bűnnek számít az, ha két azonos nemű ember intim kapcsolatot létesít, tehát csók, szex, erotikus érintés, vagy az ölelkezés azon formája, amely során azért öleled meg a másik embert, hogy a testét érezd szexuális gondolatok miatt.
Ha egy férfi szerelmes egy férfibe, együtt élnek, de a fentebb sorolt dolgok nem történnek meg, tehát nincs testi kimutatása a szerelemnek, akkor az nem bűn.
Fontos, hogy a Korán, (és a Biblia?) sem a homoszexuális embert ítéli el, hanem a testi kimutatását ennek a vonzalomnak. Attól, hogy valaki a saját nemét szereti, de ennek 'kiélésére" nem tesz lépéseket, ugyanúgy kerülhet a mennybe. Persze ez elég teoritikus, ugyanis mindenki arra vágyik, hogy az érzéseit megélhesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!