Ha az üdvösségem elveszítettem,azt honnan veszem észre..?Honnan fogom megtudni...gondolok itt a földi a még földi létre.

Az üdvösségedet nem veszíted el, amíg a hited nem veszíted el.
A hitben kell kitartani életed végéig.
Szépen ír a témáról Spurgeon: Mi a hit és hová vezet? c. kis könyvecskéjében:
"Sőt; hitünk nemcsak hogy próbára tétetik, de mélypontra is juthat, és mégsem ítéltetünk el. Ha hited olyan kicsivé válik, hogy már nem is látod, akkor sem ítéltetsz el. Ha valaha hittél Jézusban, lehet, hogy hited
olyanná válik, mint a tenger, amely messzire visszahúzódik a partról, és csak egy széles iszapsávot hagy maga után, így egyesek azt mondhatják, hogy a tenger eltűnt vagy kiszáradt. Én azt mondom, hogy Isten
hited dagálya idején sem fogad el jobban, mint apály idején; mert az, hogy mennyire fogadtatsz el, nem hited mennyiségén múlik, hanem valóságos voltán.
Ha valóban hiszel Krisztusban, lehet, hogy hited csupán egy szikra, és száz ördög próbálja eloltani, mégsem ítéltetsz el – elfogadott leszel Krisztusban. Bár amint hited lanyhul, vigaszod is szükségképpen fogyatkozik, Isten változatlanul elfogad. Bár a hit emelkedik és süllyed, mint a hőmérő, olyan, mint a hőmérő higanyszála, amely az időjárás szerint változik, Isten szeretetét nem befolyásolja a földi időjárás vagy az idő változása. Hacsak Krisztus tökéletes igazsága nem valamilyen változékony dolog – futballabda, amelyet ide-odarugdosnak a démonok –, Isten változatlanul elfogad. Tökéletesen elfogad szeretett Fiában."
A hit nem elhivés, az a csecsemő változat. A hit bizalom Istenben bármi történik, akár jó akár rossz.

A biblia azt írja minden bűnünk megbocsáttatik,ha megvalljuk.
Azt is írja egy bűn van ha nem hiszünk Jézusban,a megváltásban.
Na de ha hiszek benne,bízom is benne,ha bízom is benne akkor úgy élek,élő kapcsolatom is kell legyen vele...Nekem volt,de már nincs...jó pár év óta nincs...
Már nincs vezetés,nincs kijelentés,nincs a Szent Szellemnek a munkája az életemben,nincs kedvem bibliát olvasni,imádkozni..Mégis mindíg Istenen gondolkodom,hogy holnap már pedig visszatérek,hiányzik
..Hiányzik a folyamatos szeretete,a jelenléte,öröme ami volt..Eszembe jutott lehet már nincs is üdvösségem elvesztettem...De az is eszembe jutott,hogy az olyan ember aki elvesztette,lehet Isten már eszébe se jut,nem hiányzik neki,nem vágyik vissza stb nem tudom..ezért kérdeztem valami jelének csak kell lennie...
2/5
Köszönöm,még ma el is olvasom.Köszönöm.

#6 Szívesen
A hitet logikai oldalról is meg lehet támogatni, ha nem akarsz Bibliát olvasni, olvashatod ezeket is:
John Maisel: Isten e Jézus
Dér Katalin: Próféciák a Messiásról
Peter J Williams: Biztosak lehetünk az evangéliumokban?
Egy szép film:
Messiás: Beteljesült prófécia

Egy előadást lefordítottam, karizmatikus prófétálás kritikája:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!