Van középfokú nyelvvizsgám angolból. Fel tudok készülni otthon, magánúton, tanár nélkül a felsőfokúra? Sajnos elveszítettem az állásom és nincs pénzem tanfolyamra. Két évig jártam nyelviskolába rendszeresen.
Azt, hogy te fel tudsz-e azt nem tudom, de a felső az ugyanaz mint a középfokú, csak nehezebb és szigorúbb a pontozás.
Ha részletes kiértéklés van a lapon, amit kaptál akkor tudod, hogy miből vagy legjobban lemaradva.
Egy másik nyelv megtanulásán nem gondolkoztál még?
Egyébként simán fel lehet egyedül készülni, én minden nyelvvizsgámat úgy tettem le, igaz előtte iskolában tanultam és nem a nulláról kezdtem de úgy látom te is. Tudd használni a nyelvet és ismerj minél több választékos kifejezést, simán meg lehet a felsőfok is, ha van elég akaraterőd és rá tudod magad venni hogy foglalkozz vele.
Ahogy már előttem is mondták, a felsőfokún mindössze a szókincs választékosabb és a nyelvtani kis hülye apróságokra is jobban rámennek.
Annyit tennék hozzá, hogy a szóbeli felkészüléshez ajánlom Némethné Hock Ildikó 1000 Questions 1000 Answers felsőfokú kiadását, a nyelvtanhoz meg az English Grammar in Use - Advanced könyvet. Utóbbi kifejezetten self-study :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!