Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pokolra kerülünk? Megbántad a...

Pokolra kerülünk? Megbántad a bűneidet? (többi lent)

Figyelt kérdés

Úgy tudom hogy a gyónás akkor érvényes hogy ha megbánjuk a bűneinket amiket meggyónunk. De én nem bánok semmit amit eddig tettem. Mindent valamilyen okkal tettem. Nem tudom meg bánni. Hogy bánnám meg azt amit megint ugyan úgy tennék ha ott lennék?

Így akkor a pokolra fogok biztosan jutni?

Ti tényleg megszoktátok bánni minden "rossz" tetteteket?

2022. máj. 1. 08:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Jól tudod. A bűnbocsánat első feltétele a bűnök megbánása. Ha ez megvan, jöhet a szentgyónás. Az ott kötelezően elmondott bánatimában mit mondasz? "Teljes szívemből bánom minden bűnömet..." Illetve: "erősen fogadom, hogy [...] a bűnöket elkerülöm." Ha nem bánod a bűneidet, és nincs benned erős szándék arra, hogy legközelebb hasonló helyzetben elkerüld őket, akkor nincs értelme a gyónásnak.
2022. máj. 1. 08:26
 2/18 anonim ***** válasza:
iggen aki nem bánnya meg elkárhozzzik.
2022. máj. 1. 09:45
 3/18 anonim ***** válasza:

Megbántam őket. Sőt, igyekszem jóvátételt nyújtani az érintetteknek.

Nem járok én templomba és nem gyónok papnak, ettől függetlenül a názáreti Jézus Krisztusba vetem minden hitem. Én nem sorolgatom Istennek a bűneimet az imáimban, hiszen pontosan tudja ő, hogy miben vétkeztem. Én azokat a dolgokat, élményeket és személyeket sorolom fel istennek, amikért/akikért hálás vagyok. Így belőlük ad még többet, nem pedig a kísértésekből. Nekem ez a tapasztalatom. Nyilván vannak dolgok, amiket bánok hogy megtettem vagy épp hogy nem tettem meg. Én fontosabbnak tartom, hogy megbocsátsak a nekem vétkezőknek és azoknak, akik ellenem követtek el bűnöket. Imában pedig azt kérem, hogy Isten is ekképpen bocsásson meg nekem.

Én nem értem azokat az embereket, akik elmennek, meggyónnak, de aztán ugyanúgy folytatják tovább a dolgaikat. Nekem amúgy a legtöbb templomba járó ismerősöm ilyesmi figura, tisztelet a kivételnek. Ez az igazi képmutatás. Ez mindig is megvolt. Bizony, mondom néktek, hogy ők is megkapják a jutalmukat. Én pedig Jézust követem, nem az embereket.

2022. máj. 1. 09:59
 4/18 anonim ***** válasza:

"Én nem értem azokat az embereket, akik elmennek, meggyónnak, de aztán ugyanúgy folytatják tovább a dolgaikat. Nekem amúgy a legtöbb templomba járó ismerősöm ilyesmi figura, tisztelet a kivételnek. Ez az igazi képmutatás. Ez mindig is megvolt. Bizony, mondom néktek, hogy ők is megkapják a jutalmukat. Én pedig Jézust követem, nem az embereket."

Hát azért nem kellene itélkezni felettük lehet hogy démoni megszállás alatt vannak.

2022. máj. 1. 10:01
 5/18 anonim ***** válasza:

3

Te tudod, hogy mit gyónnak meg?

2022. máj. 1. 11:59
 6/18 anonim ***** válasza:
#5 Ha téged megszáll egy démon és irányit arrol te tehetsz vagy a démon tehet? Ha te tehetsz akkor miért nem tudod meggátolni démonüzés nélkül?
2022. máj. 1. 12:12
 7/18 anonim ***** válasza:
#5 nem.
2022. máj. 1. 12:12
 8/18 anonim ***** válasza:
16%
A démoni megszállottság nem ment fel a bűn alól, ugyanis a démonoknak a bűn nyit ajtót, nem tudnak akármikor akárkibe bemenni csak úgy.
2022. máj. 1. 12:39
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem a megbánás hanem a megbocsátás, még pontosabban a problémák átélése és feloldása a lényeg

Csak ezt 2000 éve el kellett valahogy magyarázni az embereknek amikor még nem is volt pszichológia

2022. máj. 1. 14:29
 10/18 anonim ***** válasza:

#8 tehát pista nem tud élete végéig megszabadulnbi démontól ezért elkárhozik..

Ez aztán igazságos az Istenképedtől

2022. máj. 1. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!