Ha halálos bűnnel áldoztam, de meggyónom Isten megbocsát nekem? Sajnos volt, hogy maszturbáltam és anélkül, hogy meggyóntam volna elmentem áldozni. Szándékosan.. De már nagyon megbántam. Szóval kapok bűnbocsánatot?
mellesleg a biblia sehol nem írja, hogy a maszturbálás bűn
a sztori úgy szól, hogy valaki nem akart lefeküdni a halott testérének feleségével és gyereket nemzeni vele, pedig isten parancsolta
onnan jön ez, hogy "a mag (sperma) ha nem megtermékenyítésre van használva akkor bűn" viszont egyáltalán nem ezt mondja a biblia
Igen, kapsz rá bocsánatot. Ettől nem kell félned.
Amúgy az súlyosabb lett volna, ha elmész gyónni és szándékosan elhallgatod a súlyos bűnt. Egyébként ugye a maszturbáció bűn, de tudtommal nem minden élethelyzetben, esetben egyformán súlyos.
Függetlenül attól, hogy több helyen is utal rá, a keresztény hit alapja nem csak a Biblia, nem tudom honnan jön ez a tévképzet.
A Bibliában is benne van, hogy az apostolok nem csak írott, de szóbeli hagyományt is hagytak maguk után.
nah akkor sok szerencsét ahhoz, hogy visszanyomozd a szóbeli hagyományt
most arról beszélünk, hogy mi igaz
és a biblia isten parancsolatait és ehhez kapcsolatos történéseket tartalmaz
szóval figyelmesen várom, hogy istennek miért nem tetszik ha megfogdosom a kobrám
6-os
figyelj, én nem tudom, nem vagyok katolikus, de ha náluk halálos bűn, akkor az az egyház morális tanítása
azt nem csak a Bibliára alapozzák
hanem megmondják nekik, hogy mi hogy van
hiába mondod, hogy szerinted nem, náluk úgy van, és azért kérdezi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!