Ha halálos bűnnel áldoztam, de meggyónom Isten megbocsát nekem? Sajnos volt, hogy maszturbáltam és anélkül, hogy meggyóntam volna elmentem áldozni. Szándékosan.. De már nagyon megbántam. Szóval kapok bűnbocsánatot?
#17 Biblia irja hogy akinek magomlese van az tisztátalan estvéig.
Aki meg maszturbál az szandekosan teszi tisztátalanná magát
#22 A biblia miért is ostoba?
3 Móz. 15.2
Szóljatok Izráel fiainak és mondjátok meg nékik: Ha valamely férfiúnak magfolyása támad, az ő folyása tisztátalan.
3 Móz. 15.3
És pedig tisztátalan lesz e folyás miatt: akár folytonos az ő magfolyása, akár megreked testében ez a folyás; tisztátalanság ez ő nála.
3 Móz. 15.4
Minden ágy, a melyen fekszik a magfolyós, tisztátalan, és minden holmi is, a melyre ráül, tisztátalan lesz.
3 Móz. 15.5
Valaki azért illeti az ő ágyát, mossa meg a ruháit, és mosódjék meg vízben, és tisztátalan legyen estvéig.
#22 Ez meg neked szól
Máté 5
22Én pedig azt mondom nektek, hogy aki haragszik atyjafiára, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette, aki pedig azt mondja atyjafiának: Ostoba! - méltó a főtörvényszéki eljárásra; aki pedig azt mondja: Bolond! - méltó a gyehenna tüzére.
a magfolyás az nem magömlés
a magfolyás egy fertőző betegség volt
3Móz. 15,16
Ha egy férfinak magömlése van, mossa meg egész testét vízben, és legyen tisztátalan estig.
3Móz. 15,17
Mossanak ki vízben minden ruhát és mindenféle bőrt, amelyre a magömlés került, és legyen az tisztátalan estig.
3Móz. 15,18
És ha egy asszonnyal magömléses férfi hált, mosakodjanak meg vízben, és legyenek tisztátalanok estig.
26
És neked vagy a fiadnak, apádnak volt e már magömlése? Lol
A maszturbálás nem halálos bűn. Az ember biológiai adottságai közé maga a Teremtő alkotta bele a szaporodási késztetést és a nemi vágyat.
Bocsánatos bűn, ha valaki elveszíti az uralmát a nemi hormonjai felett és könnyít magán anélkül, hogy az aktusban partnere lenne. Nevezhető a Sátán kísértésének is, amivel szemben a megkísértett ember abban az adott esetben megpróbált küzdeni, de gyenge volt és elbukott, ám megmaradt a bűntudat érzése utána.
A halálos bűn ezzel szemben egy olyan cselekedet, ami egyszerre felel meg mindhárom alábbi feltételnek:
- komoly, jelentős súlyú tárgya legyen
- az elkövető teljes tudatossággal kövesse el
- az elkövető szabadon eldönthesse, hogy megtegye, vagy ne
Például:
- véresre verni egy kisgyereket
- pusztán azért, mert a szenvedése örömet okoz
- hideg fejjel, tiszta tudattal, előre megfontolt szándékkal
18-nak:
Ezt írod: "Az a baj a Bibliaval, hogy egymasnak ellentmondo dolgok vannak benne, vagy a harmadik keresztbeforditassal mar nem is vilagos, hogy mire gondolnak."
Ezért jó az, ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a magyar fordítást (vagy az angolt, vagy bármelyiket) össze tudod vetni egy orosz egyházi, vagy egy görög egyházi nyelvű, majd azokat egy orosz beszélt nyelvi, vagy egy görög eszélt nyelvi fordítással :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!