Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha halálos bűnnel áldoztam,...

Ha halálos bűnnel áldoztam, de meggyónom Isten megbocsát nekem? Sajnos volt, hogy maszturbáltam és anélkül, hogy meggyóntam volna elmentem áldozni. Szándékosan.. De már nagyon megbántam. Szóval kapok bűnbocsánatot?

Figyelt kérdés
Holnap megyek templomba és szeretném meggyónni.
2021. okt. 10. 00:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
55%

10-es

9-es vagyok

Az biztos, hogy nem minden keresztény egyházban tilos a maszturbálás. Nálunk sem, meg még egy csomó minden nem az. Pl. az sem tilos, hogy felulírod az egyház morális tanítását, mert azt mondjuk, azért adott Isten józan eszet, hogy használjuk.

Na de a kérdezot lehet, hogy nem zavarja, o ebben elvan békében, csak erre a kis dologra kíváncsi. De ne beszéljuk ki a vallásából szerintem, csak mert mi nem tudjuk elképzelni, hogy ez tiltva legyen.

2021. okt. 10. 05:26
 12/29 anonim ***** válasza:
26%
Maszturbálás tisztátalanná tesz ahogy a magömlés is akkor meg a maszti főleg
2021. okt. 10. 07:18
 13/29 anonim ***** válasza:
16%

Mióta halálos bűn a maszturbálás? Az áldozás meg ne legyen már akkora nagy dolog nektek. Komolyan mondom a katolikus és ortodox egyház csak azért nem szűnt meg még mert sok embert befolyásol, sokak lelkiismeretét félrevezeti meg beleszól az életedbe. Olyan az a két apostoli vallás mint a szekták csak nem a pénzed, vagyonos veszik el hanem az életedbe szólnak bele, a lelkiismeretbe szólnak bele, elhitetni hogy igen bűnös vagy, csak bűnöket csinálsz és akkor bocsát meg Isten ha gyonsz.

Én reformatusként nem úgy gondolom. Ha reformátusokat bemennének a katolikus meg ortodox egyházba hát hamar megszűnnének ezek a vallások mert minden hülyeségel nem mennénk gyónni és áldoznánk. Hát akkor éjjel nappal gyónni kéne, meg még gyónás közbe is lehet eszembe jutna valami vagy gyónás után közvetlen.....hát akkor éjjel nappal gyónhatnánk. Az aldozas olyan mint az Úrvacsora csak nem úgy mondják. Jézus testét meg vérét eszed, iszod. Mert a kenyér meg a bor átalakul Jézus testével meg végébe és azokat veszed magadhoz ha mondja a református pap ha nem. Urvacsorat is úgy veszel mi tus áldoznál.

2021. okt. 10. 07:51
 14/29 anonim ***** válasza:
0%
Apostolok szóbeli hagyománya ...ha nincs leírva sehol akkor csak mese. A papok találták ki. Vannak az egyházatyák akik megmagyarázzák a Bibliát mint Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Grigore Cuvântătorul de Dumnezeu, Sfântul Bazil cel Mare, Sfântul Chiril, Sfântul Efraim Sfântul Policarp meg a többiek és a hét Egyházatya. Ezek mondom, elmagyarázták az embereknek az apostolok meg Pál meg a többiek írásait a Bibliából az embereknek. Ezek vezették be a kereszténység törvényeit, liturgiai módját, Sfântul Ioan Liturgiákat használják minden Szent Liturghian például. Ezen Egyházatyák magyarázata inak kell hinni meg a tanításaiknak. Más hagyomány itt nincs. Hogy menj vissza az időben hogy tudjad mit beszéltek....
2021. okt. 10. 07:58
 15/29 anonim ***** válasza:
Sfântul Ciril
2021. okt. 10. 07:58
 16/29 anonim ***** válasza:
19%
hát nem tudom, ha lenne egy kis eszem akkor nem az egyházak tanítását követném keresztényként, hanem a bibliát
2021. okt. 10. 19:20
 17/29 anonim ***** válasza:
51%

12

Azt tudod e hogy ha az ejakuláció megtörténik így is úgy is, ha máshogy nem, akkor álmában.

A papoknak is meg mindenkinek akinek töke van.

Tényleg ennyire 🐑 vagy?

2021. okt. 10. 19:27
 18/29 anonim ***** válasza:
55%

16.

De amugy nem vagy kereszteny?

Az a baj a Bibliaval, hogy egymasnak ellentmondo dolgok vannak benne, vagy a harmadik keresztbeforditassal mar nem is vilagos, hogy mire gondolnak.

Egy csomo olyan dolog van benne, ami mar nem ervenyes, csak az akkori zsidoknal meg nem volt jogallam es a vallas kereteben foglaltak ossze a torvenyeket, vagy adtak tovabb a nepuk tortenelmet.

Azon kivul van sok olyan dolog, amirol meg egyaltalan nincs benne szo.

Ezert a kulonbozo felekezetek kulonbozokeppen ertelmezik.

A katolikusok azt mondjak, a szenthagyomany ugyanolyan fontos (es benne van a Bibliaban hogy a szenthagyomanyt es amit szoban hagyomanyoztak rajuk, azt is be kell tartani), es ahol nem vilagos, ott az egyhaz mondja meg, hogy mi van.

A reformatusok azt mondjak, "csak a Szentiras", de sokszor maskepp ertelmezik ugyanazt, amit a katolikusok meg amugy.

A katolikusok azt is mondjak, hogy a Biblia is a Szenthagyomany resze, hiszen csak a 4. szazadban allt igy ossze egy szent konyvve, az egyhaz dontesei alapjan. Tehat a Biblia mar az egyhaz tanitasa.

Ezt a katolikust a reformatussal szembeallitva mondtam.

De en anglikan vagyok, nalunk 3 pillere van a hitnek: a Biblia, a hagyományok és a józan ész (scripture, tradition, reason), amire pluszban "ráengedik" a Szentlelket, mint Krisztus által kuldott tanítót, és a vége az, hogy a hivore bízzák. Igy nálunk a maszturbálásról nem mond semmit az egyház.

Szoval csak a Biblia alapjan elni nem megy, szerintem.

2021. okt. 10. 19:44
 19/29 anonim ***** válasza:

Szenthagyomány....???? Lehet nem is igaz csak mese. A papok találták ki.

Elmondom én mi van: Sfântul Constantin és az anyja Elena államvallássá tették az üldözött keresztény vallást. Addig nagyon sokan, öreget és fiatalt, felnőttet és gyermeket vagy megöltek a hitükért vagy eladták rabszolgának. Szoval Constantinék államvallássá tették és aztán az akkori püspökök akik Egyházatyák is voltak még papok is létre hozták a keresztény liturgia szabályait és a Biblia írásait érthetővé tették az emberek számára szóval megmagyarázzák az értelmét és írásokban foglaltak plussz tanításokat is írtak. Ilyen volt Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigore Cuvântătorul de Dumnezeu, meg Sfântul Ciril és a 7 egyházatya meg a többi szent atyáink. Ők mondom, kialakították, szabályzatot csináltak hogy menjen a liturgia és a Biblia szavait magyarázták meg tanításokat írtak. Ennyi. Itt nincs Szenthagyomány csak a Szent EgyházAtyáink tanításairs magyarázatát a Biblia szavairól. Meg a Szentek élete, ( meg csodatételei már aki tudott csodákat tenni) akik vértanúhalált haltak Krisztusért. Aki vértanúhalált halt vagy szenvedett Krisztusért az mind elnyerte az üdvösséget és tud imádkozni értünk. Az ok imádságai által üdvözüljünk mi is. Szoval a Szentek életét jó ismerni hogy ki milyen csodákat tett és hogy halt meg. Ennyi volna, itt nincs más.

2021. okt. 10. 21:38
 20/29 anonim ***** válasza:
36%
2021. okt. 10. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!