Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyi lehet a valóbban hívők...

Mennyi lehet a valóbban hívők aránya manapság Európában? Nővekszik a számuk vagy inkább csökken?

Figyelt kérdés

Személyesen a papokat leszámítva nem ismerek sok olyan embert akik tényleg hinnének Istenben és törekednének is hogy a hitük szerint éljenek.

Egy részük lehet hogy tényleg hisz Istenben de az életükben ez szinte sehol nem jelenik meg.

Templomi esküvőt és a gyerek keresztelését hasonlókat is csak szokásból csinálják. Sokaknak a hitt szinte csak egy szokás. De őket nem hiszem hogy kitudnák szürni a statisztikákból. Így az hogy a hívőknek milyen a hívők arányát rendkívül torzíthatja ez.

2022. ápr. 29. 17:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet tudni, mert ehhez definialni kell, hogy mi az, hogy "valoban hivo". Ez utan valahogyan meg kellene kerdezni minden embert, es feltetelezni, hogy oszinten valaszol es mindenki valaszol.
2022. ápr. 29. 18:01
 2/16 anonim ***** válasza:

A "valoban hivo" az, aki valóban hisz istenben. Nem rakétatudomány.

Viszont nem biztos, hogy templomba is fog járni.

Európában erősen csökken a számuk. Ha Afrikában nem hódítana ennyire gyorsan a kereszténység, mint ahogy teszi, akkor már rég egy szinte jelentéktelen vallás lenne.

2022. ápr. 29. 18:16
 3/16 anonim ***** válasza:

3

"A "valoban hivo" az, aki valóban hisz istenben. Nem rakétatudomány."

Nem kotekedesbol, de te hiszel istenben?

Mert szerintem egy ilyen felmeresben nagyon sokfelekeppen meg lehet fogalmazni ezt, ahogy kb. meg is fogalmazzak, mikor ezzel probalkoznak.

Egy pelda: 1. abban az istenben hiszel es ugy, ahogy xy egyhaz tanitja?

2. hiszel istenben, de nem ugy, ahogy xy egyhaz tanitja?

Es a 2.-nak csomo alkerdese, hogy akkor hogy. Stb.

Ezt azert irom, mert az istenhit nem annyira egyszeru. Szinte senkit nem ismerek, aki a Bibliat teljesen szo szerint betartja (ettol meg lehetnek). Vagy olyat, aki mindig allandoan egyforma intenzitassal hisz, vagy egyforma mertekben van kozponti helyen az eleteben. Olyan is van, hogy valaki hisz istenben, es mondjuk elfogadja Jezus tanitasat, de nem hiszi el a feltamadast. Vagy: hisz istenben, de a mindennapi eletben a donteseit nem alapozza az istenhitre (ez bonyolult).

2022. ápr. 29. 19:24
 4/16 anonim ***** válasza:
Ez kb. olyan mintha azt kérdeznék, hogy ebben a pillanatban hányan vannak szerelmes állapotban a Földön és akik szerelmesek azok úgy szerelmesek-e ahogy én?
2022. ápr. 29. 21:04
 5/16 anonim ***** válasza:

Jó, ez valóban így van.

A hittel lehet a legkönnyebben csalni.

De minek? Most már nincs nagyon tétje.

2022. ápr. 29. 21:25
 6/16 A kérdező kommentje:

Valóbban hívő.

Mint a kérdés alatt fejtegettem is kicsit azt értem ez alatt aki nem csak azt mondja hogy hívő hanem törekszik is a hite szerinti életre.

Ha valakinek a vallása egyik lényeges momentuma lenne az hogy nem ihatnak alkoholt és ennek ellenére folyamatosan piálna nem törődne azzal hogy mit mond a vallás akkor azt nem sorolnám a valóbban hívők közé.

Aztán. Mivel a kérdés alapja az hogy a statisztikák a hibás felmérések miatt teljesen hasznavehetetlenek ezért a kérdés arra irányul hogy ti hogyan látjátok.

Például a környezetetekben vannak-e egyáltalán olyanok akik az előbb definiál valóbban hívőnek megfelel vagy mindenki maximum az úgy nevelték vagy ez a szokás módon hívő?

2022. ápr. 29. 21:26
 7/16 anonim ***** válasza:

"azt értem ez alatt aki nem csak azt mondja hogy hívő hanem törekszik is a hite szerinti életre"

Ez így nem jó, a hívő nem ezt jelenti.

Akiről te beszélsz, az a JÓ hívő.

Ezen kívül még van rossz hívő is, az is hívő.

Ez van.

2022. ápr. 29. 21:28
 8/16 A kérdező kommentje:

Én nem csak hívőt írtam hanem valóbban hívőt ami akkor a te jó hívődnek felel meg.

De nevezd ahogy akarod. Definiáltam. Kész.

De felőlem egy új szót is létre hozhatunk hozzá hogy senkinek ne legyen gond.

Innentől Jóvavő.

Szóval a 6. válaszban definiáltam a Jóvavő szót.

A kérdés a Jóvavőkra vonatkozik.

2022. ápr. 29. 21:32
 9/16 anonim ***** válasza:
6-os és honnan döntsük el ki igazán hívő? Erre hogy lenne statisztika? Mondtam olyan mint aki szerelmes, a másik meg hazudja, hogy szerelmes. Olyan mint magyar földön kb. pár százezer roma él, mert ennyi vallja be, de közben már minden második ember az. Mármint akikre a környezetemben ránézek, hogy az, de ők tagadják.
2022. ápr. 29. 21:33
 10/16 anonim ***** válasza:

Tehát akkor olyan emberekről beszélünk, akik nem csak hívők, de meg is akarnak felelni a hitüknek.

Ebből is nyilván a keresztényekre gondolsz.

Nos: az Eu-ban, mondjuk a Balkánt leszámítva igen kevés ilyen ember lehet.

Vegyük például az olaszokat, akik nem szoktak viccelni a hittel.

Azt várnád, hogy ők mind jó hívők?

Nos, volt interjú néhánnyal pl. az abortusz kapcsán.

Volt, aki egyértelműen megmondta: az első a párja, isten csak utána jön.

Na, ez az ember egy jó ember.

De rossz hívő.

2022. ápr. 29. 21:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!