Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az őskeresztények hogyan...

Az őskeresztények hogyan vélekedtek a szexről?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy kezdetben minden hívő papnak számított, így a cölibátusnak nem sok értelme lett volna. De mi a helyzet a poligámiával, házasság előtti szexszel, homoszexualitással, fogamzásgátlással, önkielégítéssel? Ezeket tiltották, megvetették vagy engedték?
2022. ápr. 18. 19:15
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
92%

Kedves közönség!

Az "Egy ateista számonkéri a keresztényen, hogy miért nem homofób" című jelenetet láthattuk.

A 32-es (3 és fél pipás) ateista ezt azért csinálja, mert ha "bebizonyítja", hogy a kereszténynek a Biblia alapján melegellenesnek kell lenni, akkor még jobban szívathatja a vallásosokat. Mivel rájuk "bizonyítja", hogy nem tartják be a Biblia minden szavát.

Azért használja mindig gúnyosan az "istened" szót, mert ezzel kifejezheti a lenézését.

Szokása továbbá ez a "nem válaszoltál a kérdésemre" cirkusz.

Javaslom, hogy általánosságban véve helyezzétek figyelmen kívül az illetőt.

32-es, nem, nem kell a Bibliát szó szerint betartani, egyik könyvét sem. Ezt eddig is tudtad.

2022. ápr. 19. 20:39
 42/46 anonim ***** válasza:
90%
Így igaz, arról meg már nem is beszélve, hogy ő vádol a passzív agresszióval, akinek minden egyes kommentjéből árad a tömény lenézés és a megvetés. Pusztán azért, mert észrevételeztem, hogy egyetlen témára van pörögve és meg merészeltem kérdezni, hogy mi az oka ennek. Kereszténynek lenni annyit jelent, hogy Krisztust követi az ember és megvallja Messiásának, Megváltójának. Krisztus szelíd természetű volt, nem ítélt, nem vetett meg senkit, nem volt személyválogató, egy kereszténynek pedig erre kell törekednie.
2022. ápr. 19. 21:01
 43/46 anonim ***** válasza:
91%

42

Persze. Ne vedd a szívedre, nem személyesen neked szól.

Mindig ezt csinálja, lerázhatatlan.

2022. ápr. 19. 21:28
 44/46 anonim ***** válasza:
Tényleg? Még vele szerintem nem találkoztam itt GYK-n, de köszi, ez némileg megnyugtató! :) Még vissza is olvastam a saját kommentjeimet többször is, majd az övéit is, hát szerintem mindenkinek látható, hogy ki a degradáló és a passzív agresszív (esetében lassan már nyíltan).
2022. ápr. 19. 21:41
 45/46 anonim ***** válasza:
91%

En passzív-agresszivitást nem látok senkinél.

Sarokba akarja szorítani a keresztényeket, mert azt hiszi, okosabb náluk.

Eleve provokálni jön, már az első válasza az, és az a mániája, hogy azért nem válaszolnak a kérdésére, mert nem tudnak.

Kis hobbi ez nála, csak begurul, ha nem játsszák vele a játékot.

2022. ápr. 19. 22:52
 46/46 anonim ***** válasza:
Így már érthető. 😞 Sz.r lehet neki ennyi indulatot cipelnie...
2022. ápr. 19. 23:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!