Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az őskeresztények hogyan...

Az őskeresztények hogyan vélekedtek a szexről?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy kezdetben minden hívő papnak számított, így a cölibátusnak nem sok értelme lett volna. De mi a helyzet a poligámiával, házasság előtti szexszel, homoszexualitással, fogamzásgátlással, önkielégítéssel? Ezeket tiltották, megvetették vagy engedték?
2022. ápr. 18. 19:15
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
52%
Szóval akkor ugyan az az isten parancsolt az ó és újszövettségben vagy sem?
2022. ápr. 19. 00:57
 22/46 anonim ***** válasza:
31%
Ugyanaz, de teljesen más világot élünk most, mint akkor. Az Ószövetségben halál járt ha dolgoztál szombaton, ha a gyerekek kinevették a kopasz embert, ha disznóhúst ettél, ha különböző anyagból készült ruhát hordtál, és még egy csomó egyéb dolog miatt. Az Ószövetség azonban az akkori zsidóknak íródott, nem másoknak. Az Újszövetséggel, azaz egész pontosan Jézussal minden teljesen tiszta lappal indult újra.
2022. ápr. 19. 01:01
 23/46 anonim ***** válasza:
0%

"Az őskeresztények hogyan vélekedtek a szexről?"

Ahogyan ma is az igaz hívők

"Azt tudom, hogy kezdetben minden hívő papnak számított"

Rosszul. Papok csak az ószövetségben vannak, Áron rendjében. Melkisédek rendjében már csak egy főpap van, Jézus, a hívők nem papok

2022. ápr. 19. 09:44
 24/46 anonim ***** válasza:
0%

Szóval miért volt morális akkor megölni őket, de most nem?

2022. ápr. 19. 13:01
 25/46 anonim ***** válasza:
31%
24.: Neked nagyon beakadt a lemez látom... Nem az Ószövetségben élek, nincs vele dolgom. Azokat kellene megkérdezned, akik akkor éltek.
2022. ápr. 19. 13:13
 26/46 anonim ***** válasza:
31%
Egyébként kb. azért, amiért ma senki nem hal meg azért, ha disznóhúst eszik vagy szombaton dolgozik. 😃 Vagy az nem téma nálad, erre az egyre pörögsz csak rá?
2022. ápr. 19. 13:14
 27/46 anonim ***** válasza:
0%

Szóval lényegében próbálsz eltávolodni attól amit az istened régen parancsolt és nem tudsz rá okot adni, hogy miért adott ilyen instrukciókat.

Nem tudsz egyenesen válaszolni egy kérdő eldöntendő kérdésre.

2022. ápr. 19. 13:25
 28/46 anonim ***** válasza:
0%
Plusz az, hogy egyből mentegeted magad a válaszban amit adsz az sokat elárul.
2022. ápr. 19. 13:26
 29/46 anonim ***** válasza:
31%

Ó, mily' sokat árul el ugyan? 😅 Nem mentegettem magam, tény, hogy nem az Ószövetségben élünk, ami kizárólag az akkori zsidóságnak íródott. Ezt mai keresztényen megkérdezni kb. annyi, mint egy átlagos ma élő amerikain az indiánokat... Értelmetlen, mint a nullával osztás.

Az ember nem tudhat mindent, sosem állítottam, hogy én mindent tudnék, tehát feleslegesen kéred számon. A disznóevés is azért volt tiltva, mert azon az éghajlaton abban a korban halálos veszélyt jelentett, tehát van rá racionális válasz. Ki tudja, talán erre tényleg a nemi betegségek terjedésének a megelőzése, én valami ilyesmit olvastam egyszer, de mivel nem emlékszem rá pontosan, ezért nem hoztam ide korábban. Egyébként sokkal többet válaszoltam, mint te, aki még csak annyit sem hajlandó elárulni, hogy a megannyi tiltás közül miért ezen az egyetlenegyen pörög már több, mint egy napja.

2022. ápr. 19. 13:39
 30/46 anonim ***** válasza:
0%

"Értelmetlen, mint a nullával osztás."

Pedig ugyan az az isten szava, mint aki az újszövettséget inspirálta.

Újszövettség nincs a régi nélkül ezt látom elfelejtetted.

"Az ember nem tudhat mindent"

Szóval amikor megkérdezem, hogy miért volt akkor megölni a melegeket, akkor miért kell egy minimum 3 mondatos válasz arról, hogy neked ehhez semmi közöd.

Nyilvánvalóan ugyan azt az istent tartod valósnak és követed aki ezt parancsolta.

"A disznóevés"

Igen ezt te hoztad fel, nem én.

Kit érdekel, emberek életéről és alapjogokról beszélünk nem disznóhúsról.

"a nemi betegségek terjedésének a megelőzése"

Aha, az embereknek a nemi betegségekről fingjuk sem volt, hogy hogyan működik.

Plusz nem csak melegeknél léteznek ezek.

Szóval az a megoldás, hogy megöljük őket? :D

Mindenható istened érdekesen nem sok lehetőséget ajánlott fel.

Plusz több száz és ezer évig nem tudtunk semmit sem tenni a nemi betegségek ellen.

Szóval jézus eljövetele után senki sem törődött ezzel?

Ez a racionalizálásod az összes lehetséges sebből vérzik.

"Egyébként sokkal többet válaszoltam, mint te, aki még csak annyit sem hajlandó elárulni, hogy a megannyi tiltás közül miért ezen az egyetlenegyen pörög már több, mint egy napja."

Néha random feljövök és mivel erre a kérdésre válaszoltam ki fogja írni, hogy jött más hozzászólás a témához.

Az, hogy nagy rész informatika témakörben vagyok és néha szeretek ide felnézni, ahhoz kb. semmi közöd.

De látom, ez már a harmadik kommented amivel a másikat próbálod degradálni, mert mer kérdezni.

2022. ápr. 19. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!