Az őskeresztények hogyan vélekedtek a szexről?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy kezdetben minden hívő papnak számított, így a cölibátusnak nem sok értelme lett volna. De mi a helyzet a poligámiával, házasság előtti szexszel, homoszexualitással, fogamzásgátlással, önkielégítéssel? Ezeket tiltották, megvetették vagy engedték?2022. ápr. 18. 19:15
12/46 anonim válasza:
De, pontosan: Jézus töltötte be a Törvényt, aki nem gyilkolt senkit. Nála jobban te nem tudod betölteni. Ő maga volt a Törvény, és meghalni jött az emberekért, nem kárhoztatni.
13/46 anonim válasza:
Akkor felteszem még egyszer a kérdést hátha megérted.
Az ószövettség és az újszövettség istene ugyan az?
14/46 anonim válasza:
Igen. És mivel az ember nem tudta a Törvényt betölteni, ezért jött el Jézus, aki maga volt a Törvény. Hordtál már különböző anyagokból készült ruhát? Ha igen, ami szinte 100%, akkor az Ószövetség szerint ugyanúgy halál jár érte.
15/46 anonim válasza:
Egyébként ne félj, értem én nagyon is, csak pontosítom, amikor a laikusok egyedül a meleg témát emelik ki az Ószövetségből, ahol szinte mindenért halál járt, kár a homoszexualitáson annyit kattognotok.
16/46 anonim válasza:
Miért volt normális akkor megölni őket és most nem?
17/46 anonim válasza:
Azt ugye tudod, hogy volt olyan törvény, amit az emberek szívének keménysége miatt adott az Isten? Volt erre példa... Ahogy Szodoma és Gomorra példája sem a melegek ellen szól, hiába is tanítják a laikusok félre, hanem az idegengyűlölet és az erőszakosság.
18/46 anonim válasza:
Szóval miért volt normális akkor megölni őket és most nem?
19/46 anonim válasza:
Nem tudom hogy észreveszed-e, hogy nem válaszolsz egyenesen a kérdésre.
20/46 anonim válasza:
Keresztény vagyok és nem zsidó, az Ószövetség az akkori zsidóknak íródott, nem nekem. Nincs mire válaszolnom egyszerűen, én Krisztust követem, az Újszövetségben élek. Ha a Tóra szerint élnék, akkor lenne ez a kérdés valid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!