A Bibliai evangeliumok mennyire festenek hiteles képet Jézusrol ?
Hát 2000 év távlatából már biztos hogy nem fog kiderülni a pontos igazság,főleg hogy Jézusrol sincs a Biblian kívül túl sok forrás,végül is az is lehet hogy nem is letezett.Ami az apostolokat illeti...az is lehet,hogy nem voltak épelműek de lehet hogy tényleg elhitték azt amit mondanak(annyi féle mentális betegség van) de nyilván ezt nem az én tisztem eldönteni.
Olvasd el Peter J Willimas könyvét a Biblián kívüli forrásokról Jézusról.
De ugyanezt megtalálod 12-17. oldalon ebben:
Szia
A négy evangélium író egy időben élt, tehát olvashatták egymás írásait. Már ezért sem írhattak olyasmit a könyvükbe, amiről a másik író ne tudott volna. Talán János volt a kivétel, aki az evangéliumát kb. 98-ban írta, amikor Máté, Márk, Lukács már nem élt.
Mindegyik evangélium nagyon fontos, mert bár vannak történetek, amelyeket több író is leírt, de mindegyiket más szemszögből látták. pl. Lukács, mivel orvos volt, ő írt a legtöbbet Krisztus gyógyításairól, János akiben a négy közül a legtöbb szeret volt(talán ezért Krisztus kedvenc tanítványa) az ő evangéliumában szerepel a leggyakrabban a "szeretet" szó...
Jelenések könyvében leírtakat se hagyjuk ki...
János találkozik Jézussal
Ekkor magával ragadott a Szent Szellem, és elvitt az Úr Napjára. A hátam mögül erős hangot hallottam, amely trombita hangjához hasonlított. Ezt mondta: „Írd meg egy könyvben mindazt, amit látsz, és küldd el annak a hét helyi gyülekezetnek, amely Efezusban, Szmirnában, Pergamonban, Thiatirában, Szárdiszban, Filadelfiában és Laodiceában él!”
Megfordultam, hogy lássam, ki szól hozzám. Hét színarany olajmécs-tartót láttam, és közöttük valakit, aki az Emberfiához hasonlított. Hosszú ruhát viselt, a melle körül aranyövvel. A feje és a haja olyan fehér volt, mint a hó vagy tiszta gyapjú. A szeme, mint a tűz lángja, a lába, mint a kemencében olvasztott izzó réz, a hangja pedig olyan volt, mint egy hatalmas vízesés zúgása. A jobb kezében hét csillagot tartott, és a szájából kétélű éles kard jött ki. Arca úgy ragyogott, mint délben a nap, mikor a legerősebben süt.
Amikor megláttam őt, a lába elé estem, mint egy halott. Ő azonban rám tette jobb kezét, és azt mondta: „Ne félj! Én vagyok az Első és az Utolsó, én vagyok az Örökké Élő. Halott voltam, de nézd, élek örökké, és kezemben vannak a Halál és a Hádész kulcsai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!