Baj, ha gyűjtöm az apokrifákat?
A gyűjtöm szót automatikusan gyűlölőmnek olvastam :D
Biztos jót tesz a zene, amit hallgatok:
https://www.youtube.com/watch?v=O4PD_rbSy78
Amúgy miért lenne baj? Ha a görög mitológiát olvasod sem bűn :)
Nem baj, ha gyűjtöd, de beleesel abba a hibába, hogy el is fogadod, lásd előző bejegyzésed.
"olyan dolgokra tér ki amik a Bibliában csak homályosan vannak említve"
Tehát ferdít, tovább költ dolgokat.
"Ráadásul nincs benne semmi, ami ellentmondana valamilyen alapvető keresztény tanításnak."
Bizonyára van benne sok ellentmondás, de ez csak az egyik gond vele. A másik, hogy sok kitalált hazugságot is tanít.
"Nem baj, ha gyűjtöd, de beleesel abba a hibába, hogy el is fogadod, lásd előző bejegyzésed."
Mint mondtam, nem tekintek rájuk Szentírásként.
Nem baj. Én is gyűjtöm őket egyébként :)
A korai keresztények közt is rengeteg irat forgott közkézen, mivel nem volt kanonizált Biblia, és mindent megvizsgálva a hasznos részeket felhasználták, míg a pontatlan részeket elvetették :)
I. Thesszalonika 5:21-22: Vizsgáljatok felül mindent, a jót tartsátok meg. Mindenféle rossztól óvakodjatok.
Apokrif szövegeket olvasni kb. ugyanolyan, mint mondjuk egy detektív könyvet vagy egy görög mitológiai könyvet elolvasni :) lehet hasznos és hasztalan is.
Az előző vagyok :)
A Nag Hammadi Gnosztikus könyvtár nekem is megvan, akárcsak Énok összes könyve, Barnabás evangéliuma.
Ezeken kívül Tamás evangéliuma, Péter evangéliuma, Jakab protoevangéliuma, Júdás evangéliuma, Bertalan evangéliuma, Jubileumok könyve, illetve az ókeresztény írók egykori művei közül: Didaché, Hermasz pásztora, Antióchiai Ignác levelei, Barnabás levele, Hierapoliszi Papiasz töredékei, Szmirnai Polikárp levele (újszövetségi apokrifek szintén).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!