Igen.
Sajnálatos módon tizenéves koromban szoktam rá. Akkoriban inkább sátánista vonalat követtem. Egyszer letettem 4 hónapra Jézus segítségével.
Aztán persze visszaszoktam, de az a 4 hónap a maga nemében csodának számított nálam. Ettől eltekintve Jézus segítségével leszoktam a legkárosabb függőségemről, tehát a kábítószerről.
A cigit sajnos nem tudom elengedni.

Szia.
Nem.
Aki keresztény életet él az nem dohányzik, mivel hálás az Istennek az életéért, és nem fogja szándékosan szennyezni magát semmivel.
Isten szelleme, az ima és az akarat, sokat segített abban hogy leszokjak.
Minden akarat kérdése.

9
Kedves válaszoló.
Nem kizárólag azért nem szabad dohányozni, mert Jézus sem dohányzott.
Azonban olvassuk, hogy utánozzuk Jézus életét, ami viszont határozottan utal erre.
Azok akik Isten választottai, azok ismerik azokat az alapelveket, mely szerint egy ember hogyan tartja tisztán a szellemiségét, és a fizikai egészségét.
A következőket olvassuk:
(2Korintusz 7:1) 7 Mivel tehát ezeket az ígéreteket kaptuk, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat mindattól, ami beszennyezi a testet és a gondolkodást,. . .
Isten nem ír mindenre konkrét szabályt, hanem alapelveket vázol fel.
Tehát akik keresztény életet élnek, azok sem gondolatban, sem fizikailag nem szennyezik magukat.
(1Péter 1:15, 16) . . .mindig legyen szent a viselkedésetek, 16 mert meg van írva: „Legyetek szentek, mert én szent vagyok.”
A "szent" kifejezés a tisztaságra utal. Bár az ember tökéletlen, de nem lehetetlen ennek ellenére tisztán élni.
Ha lehetetlen volna, akkor Isten nem kérne ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!