Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Én vagyok korlátolt?Illik nem...

Én vagyok korlátolt?Illik nem illik?

Figyelt kérdés
Férjemmel mindig minden évben vitába szállunk ezen,hogy én szerintem a karácsony és a húsvét is csak a családról kéne ,hogy szóljon .Hogy abban a pár napban csak a család legyen .Nagyszülők nincsenek .Szerinte meg nem max a szenteste ,de O úgy nőtt fel hogy mindig rokonok ,barátok voltak a többi napon ,és engedd el a hajam buli volt .Mindig orokosen összeveszunk ezen,mert eleget járnak hozzánk barátok ,minden hétvége erről szól ,bár a karácsony ,és a húsvét legyen szent.Es hogy én rosszul tudom szerinte,mindenhol így működik,nem is érti ,hogy engem ,hogy neveltek fel ..Nálatok hogy van ez?Átmennek barátok és ivás ,buli ezerrel?pl egy karácsonyi napon?vagy húsvétkor?
2022. ápr. 13. 20:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Nem Jézusról szól?
2022. ápr. 13. 20:50
 2/14 anonim válasza:
100%
Szerintem úgy csináljátok, ahogy Ti szeretnétek, nem számit, hogy mit illik. Ha a férjed szeretne bandázni ilyenkor, akkor mondd meg neki, hogy neked ez nem kényelmes így és legyen egy nap az ünnepkor, amikor csak a család van.
2022. ápr. 13. 21:36
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
A karácsony inkább a családról szól, a húsvét... az inkább közösségi, vidám ünneplés, ha a locsolkodásra gondolunk.
2022. ápr. 13. 23:01
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Tekintettel arra, hogy minden ember más, mások az ismeretei, szokásai, neveltetése, kedvtelése és így tovább, így ezek és bármely más fogalom alatt sokfélét lehet érteni. És nincsen ezzel semmi baj. Korlátoltnak akkor mutatkozik valaki, ha elmegy egy közegbe, ahol mások a szokások, és nagy hangon ócsárolja azt, mondván ezt máshogy "illik". Értelmes ember tudja, hogy egy adott kultúrát nem illik minősíteni és illik hasonlóan viselkedni vagy nem belecsöppenni, ha nem kívánjuk.

A férjeddel pedig érdemes lenne elfogadni egymás véleményét, ezt pedig toleranciának nevezik. És sokkal kellemesebb az élet így, mert akkor kedvelnek mások, ha tekintettel vagy rájuk.

2022. ápr. 13. 23:52
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Mi nem szeretünk nagy segget keríteni neki húsvétkor közös reggeli és hétfőn pár rokon meglocsakasa és ennyi utána szabad foglalkozás karácsony hasonlóan közös kaja szenteste és kb ennyi utána szabad foglalkozás az ünnepek hátralévő részében. Én pl idén húsvétkor este moziba megyek a haverokkal a testvérem meg itthon sem lesz. De ezt családja válogatja van barátom ahol karácsonykor kb a tv-t nem kapcsolják be mert karácsony van. Semelyik nem jobb v rosszabb a másiknál nektek kell eldönteni de és ez szubjektív vélemény ha egy ilyen kérdésben sem hajlandó egyukotok sem engedni még úgysem hogy páros páratlan év mondjuk akkor igazából fölösleges is egy életet tervezni hosszútávra mert lesznek fogosabb kérdések is
2022. ápr. 14. 07:55
 6/14 anonim ***** válasza:
Nincs kőbe vésve, hogy miről szól. Szokások, neveltetés kérdése. Minálunk mindkét ünnep rokonlátogatós ünnep.
2022. ápr. 14. 08:22
 7/14 anonim ***** válasza:
34%
Oda vissza megy a hivatkozás, aminek semmi értelme. Beszéljétek meg, jussatok közös nevezőre, ne másra mutogassatok
2022. ápr. 14. 10:30
 8/14 anonim ***** válasza:
48%
Mind a két ünnep Jézusról szól, egyik születéséről, másik haláláról és feltámadásáról, ezt meg lehet ünnepelni családi körben, jellemzően első napján szokták így, valamint távolabbi rokonokkal, barátokkal, jellemzően második napján szokták velük. Húsvéthoz még népszokások is tartoznak nálunk, mint hétfőn a locsolkodás.
2022. ápr. 14. 11:23
 9/14 anonim ***** válasza:
24%

Nálunk a karácsony az, ami inkább a meghittebb, családiasabb. Húsvét valamivel lazább. Ezek elég jó alkalmak arra, hogy a gyerekek ismerkedhessenek Krisztussal és munkásságával.

Viszont legtöbbször ilyenkorra esik az emberek ,,ráérésének együttállása" szóval ez okozhat váratlan meglepetéseket.

2022. ápr. 14. 11:36
 10/14 anonim ***** válasza:
48%

Ezek a napok nem a bulizásról szólnak. Az összes többi napon lehet bulizni és sárga földig leinni magunkat. Karácsonykor a békés, szeretet ünnepét éljük meg a családdal és örülünk Jézus születésének és hogy keresztények vagyunk. Húsvét félig gyász, hogy megfeszítették Jézust, de viszont ünnep, hogy feltámadt harmadnapra és mi is lehetőséget kapunk az üdvözülésre. Ez sem a bulizásról szól. Amúgy előtte 40 napos böjt van, az sem a dínom-dánomról szól.

A többi nap okádásig jól lakhatsz, orgiákat tarthatsz. De aki nagy keresztény, az uralkodik önmagán és nem fordul át ilyen förtelmekbe.

2022. ápr. 14. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!