Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire befolyásolja az...

Mennyire befolyásolja az öltözködéseteket/megjelenéseteket a vallás?

Figyelt kérdés
Kort, nemet, illetve hogy milyen vallásúak vagytok, miért pont azzal a ruhadarabbal szemben éreztek averziót/szimpátiát írjátok oda, érdekel C:

2022. ápr. 5. 01:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Agnosztikus teista vagyok és metál zene rajongó.

Vállig érő hosszú fekete haj, hosszú fekete bőr viharkabát, bőr dzsekik, bandás pólók, fekete farmer nacik, hosszú szárú acélbetétes bakancs.

30/F

2022. ápr. 5. 20:41
 12/15 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat!

én amúgy római katolikus vagyok, és nekem is eléggé darkos meg metálos meg olykor militáns ízlésem van, és utcára, templomba, fontos eseményekre, stb. nem öltözök fel túlságosan extrémen, de pl. ha elmegyek bulizni akkor annak megadom a módját és felöltöm a legcsiricsárébb ruhámat. annak akkor van ott a helye és ideje. :D szóval ennyiben nálam is befolyásolja, fedetlen vállal meg túlságosan rövid szoknyában nem szoktam járkálni (ha mégis akkor alá veszek egy leggingset). mondjuk bőrt meg ilyen fancybb anyagokat, kiegészítőket szoktam hordani.

jöhetnek még a válaszok :)

2022. ápr. 5. 23:56
 13/15 anonim ***** válasza:
Mit jelent az hogy fancybb anyag? Komolyan nem tudom :-|
2022. ápr. 6. 05:41
 14/15 anonim ***** válasza:

#2 eredetileg a keresztény nőknek el kellett takarniuk a hajukat a templomban, mert az számított szemérmetlenségnek, hiúságnak, ha mutogatta a szép, dús haját.

A férfiak esetében az hagyományos európai szokás, hogy hajadonfőtt módon járulnak egy náluk magasabb rangú elé.

Ez onnan ered, hogy korábban a fejfedőnek/sisaknak védő szerepe volt, ami a legérzékenyebb részt, a fejet védte. Ezért a fejfedő/sisak levételének a magasabb rangú előtt főleg az volt a szerepe, hogy "megtiszteled" őt azzal, hogy kiszolgáltatod magad neki, és a legvédetlenebb részedet feltárod előtte. A letérdelésnek/térdhajtásnak is ugyanez a szimbolikája: térdelésből szinte lehetetlen támadni, kiszolgáltatott vagy az előtt, aki előtt letérdelsz.

Ezért releváns a férfiaknál a templomban a fejfedő levétele, és a nőknél pedig a fedett fej lenne releváns. Javaslom, hogyha hagyománytisztelő vagy, akkor NE VEDD LE A FEJFEDŐDET A TEMPLOMBAN NŐKÉNT.

2022. ápr. 6. 14:17
 15/15 anonim ***** válasza:

Keresztény vagyok és nem sokat törődöm az öltözködésemmel.

Évente kétszer veszek ruhákat a kínaiban, ha valami hatékonyabb ruhára van szükségem, akkor azt a megfelelő boltban. Azt veszem fel, ami a kezem ügyébe kerül legelőszőr a szekrényemből.

Hát nem többek lennénk a ruháknál?

Én simán eljárok bármilyen ruhában, még kicsit szakadtabban is, ha úgy van.

Ne legyen büdös és ne legyen koszos. Bár melóba meg tök mindegy, hogy mi van rajtam. Sőt, melóba a szakadtabb talán hatékonyabb, nem szakad ki az újabb.

2022. ápr. 6. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!