Ateisták! Van olyan vallás ami tetszik nektek, esetleg gondolkoztatok már azon, hogy áttérjetek rá?
"Van olyan vallás ami tetszik nektek,"
A wiccáról még elég keveset olvastam de egészen jónak tűnt eddig.
"esetleg gondolkoztatok már azon, hogy áttérjetek rá?"
Minek csatlakoznék bármilyen valláshoz amiben nem hiszek?
Ha valami megtetszik valamelyikből azt az 1-2 momentumot maximum át veszem. De az ilyen isten hit meg hogy hogyan viselkedjek vagy ez meg az lesz majd a halálom után stb nagyon messze áll tőlem.
Miért kéne bármelyik vallásba is betérnem? Mi alapján térnék be?
Majd ha valamelyik vallás istene hajlandó lesz beszélni velem akkor majd lehet róla szó.
Hiába szimpatikus egy vallás, ha nem hiszek abban, amit a hit megkövetel, akkor mi értelme lenne? Semmi, hiszen ha nincs hit, értelmetlen áttérni bármilyen vallásra.
Egyébként a különböző neopogány vallások a legszimpatikusabbak (kiváltképp az Ásatrú, a hellenizmus és a kemetizmus), de a buddhizmust is nagyon becsülöm.
Én sem igazán értem, hogy miért térnék be oda, amiben nem hiszek.
Sok vallásban van 1-2 rokonszenves vonás.
De mindegyikben igen sok probléma is!
Én nagyon örülök, hogy egy olyan életszemléletem van, amiben a legtöbb lehetőség van jót tenni.
Még egy dolog:
egy ateistának nincsen vallása. Semmiféle olyan dolog nincs az életében, ami a valláshoz hasonlít.
Tehát nem tud "áttérni" egyikre sem.
Betérni tud egy vallásba esetleg, de ez elég komoly változást jelent az életében. Nem csak egyszerű áttérés az egyik hitről a másikra.
Rengeteg vallás tetszik, különböző okokból.
De felvenni egyiket sem fogom, mert nem hiszem el az állításaikat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!