Mennyire befolyásolja az öltözködéseteket/megjelenéseteket a vallás?
2-eshez hasonlóan igazából nem befolyásolja a vallásom az öltözködésem.
De pl. vasárnap templomba nem mackónadrágba megyek. Illetve nagyobb egyházi ünnepeken még inkább kiöltözöm. Bevallom, valahol sajnálom, hogy ma már "jólvanazúgy" alapon ünnepi misére is toprongyként mennek sokan (nem azokra gondolok, akiknek nincs pénze, nehogy félreértse valaki). Régen az emberek megtisztelték Istent és a közösséget is, hogy a legjobb ruhájukba mentek.
Tehát azt mondanám, hogy olyan értelemben nem befolyásolja a hitem az öltözködésem, hogy más ruhákat hordok, mint mások. De pl. nekem a vasárnapi mise ünnep, ezért oda kiöltözöm jobban.
32/Nő/római katolikus
#2 Nőként nem kell levenned a sapkád a templomban.
# Úgy vettem észre, a protestánsok jobban adnak a templomi öltözködésre, mint mi, katolikusok.
Az alkalomhoz és a helyhez illően öltözöm fel. Ha templomba megyek, akkor annak megfelelően.
Hétköznapokba több belefér, mint templomba, de akkor sincs semmi extrém az öltözködésemben.
Keresztény goth vagyok, szóval az vallási közösségekben (is) gyakran ferde szemmel néznek rám. Pedig messze nem követek el közszeméremsértést. Templomban is az esetek legnagyobb százalékában kabát vagy bőrdzseki van rajtam.
Nekem az, ahogy sminkelek, ahogy öltözködöm, kreatív önkifejezés, egyáltalán nem azért csinálom, hogy mutogassam magam. Viszont ezt a n@cikeresztény, “konzervatív Margitkák” nem igazán fogják fel.
Vagy okkultista huligánnak néznek, vagy valami depressziós elmebetegnek.
Mellben is erős vagyok, így lényegében minden “kivágott” rajtam, ami nem garbó, erről nem tehetek. Viszont 30-40 fokban nem fogom takargatni magam csak ezért.
Ez is annyira érdekes. Ha egy kis mellű, filigrán nő vesz fel tipikus nyári, szellősebb ruhadarabokat, fűzőket, akkor szép, elegáns, vagány, de ha egy nagyobb mellű nő viseli ugyanezt, egyből mindenki azt feltételezi, hogy “ledérkedni” akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!