Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A horoszkópban és az ásványokb...

A horoszkópban és az ásványokban hinni bűn a katolikusoknak?

Figyelt kérdés
Keresztény vagyok de néhány dologról fogalmam sincs, tudom hogy a manifesztáció bűn de az említett 2 dolog is?

2022. ápr. 1. 22:32
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
33%
Igen, de ezt a szabályukat nem értem, hiszen ez hit és nem tudhatjuk, hogy kinek van igaza. Csak hisszük.
2022. máj. 4. 17:05
 32/46 anonim ***** válasza:
62%

"nem tudhatjuk, hogy kinek van igaza. Csak hisszük."

Teljesen jogos.

De másban hinni és nem hinni is bűn.

Az se jó szerintem.

2022. máj. 4. 17:56
 33/46 anonim ***** válasza:
33%
Igen ez egy fura felfogása a keresztényeknek...
2022. máj. 4. 18:10
 34/46 anonim ***** válasza:
50%
Miért is fura? Két egymásnak teljesen ellentmondó dologban nem lehet hinni.
2022. máj. 4. 18:37
 35/46 anonim ***** válasza:
33%
#34 jó, de az miért bűnös, aki a másikban hisz. Nem tudhatja senki.
2022. máj. 4. 18:46
 36/46 anonim ***** válasza:
67%
Mit nem tudhat senki? Azt, hogy egy darab kavics nincs hatással az életedre? Vagy azt, hogy látszólagos és belemagyarázott formát éppen (pár ezer év múlva már nem lesznek így láthatók) formáló távoli csillagok nem befolyásolják a sorsod? Ezt azért lehet tudni és még vallásosnak se kell lenni hozzá.
2022. máj. 4. 19:04
 37/46 anonim ***** válasza:
33%

36.

Egy ateista pont ugyan így vélekedik a vallásokról is.

Másik vallású is valószínűleg sorolna egy sor hibát a te vallásodról.

Egyébként ez nem indokolja hogy miért bűn.

" Két egymásnak teljesen ellentmondó dologban nem lehet hinni."

Miért zárja ki az ezotéria és bármelyik vallás egymást?

2022. máj. 4. 19:12
 38/46 anonim ***** válasza:
33%
#36 te vagy nagyon, de nagyon vallásos vagy, szerzetes, vagy pap. Vagy csak szimplán hülye. Szerinted az meg halál biztos, hogy van valaki, aki mindent hal meg mindenhol ott van. Lehet, hogy van ilyen, de honnan tudod, hogy Isten formájában. Mi keresztények ezt hisszük. Hozzá imádkozunk, őt magasztaljuk. De az szerintem nem hülye aki mást gondol.
2022. máj. 4. 19:26
 39/46 anonim ***** válasza:
50%

Szimplán hülye inkább az, aki azt hiszi, hogy egy kavics, vagy távoli gázórás határozza meg életét. Az a vicc az egészben, hogy lehet adott csillag már nem is létezik, hogy meghatározza életed, hanem egyszerűen olyan messze van, hogy pár millió évvel korábbi állapotát látjuk innen.

A vallásos emberek általában transzcendens dolgokban hisznek, amit nem lehet bizonyítani se pro se kontra. Az ásványok és csillagok kapcsán már rámutattam, hogy miért bizonyíthatóan hülyeség.

"Egyébként ez nem indokolja hogy miért bűn."

Azért bűn, mert a Biblia azt mondja. Ehhez nem kell különösebb indoklás, persze lehet rajta elmélkedni. Írhatnék olyanokat, hogy az isteni gondviselés helyett az ember bálványokban bízik, ezektől várja sorsának jobbra fordulását. Vagy írhatnék olyat, hogy Isten az embernek szabad akaratot adott, a horoszkóp ezt csorbítja és azt állítja, hogy életünket, természetünket távoli, már lehet év milliók óta nem is létező csillagok határozzák meg, stb.

2022. máj. 4. 19:52
 40/46 anonim ***** válasza:
33%

"Szimplán hülye inkább az, aki azt hiszi, hogy egy kavics, ..."

Pont így nyilatkozik egy a másikat lenéző ateista is a hívőkről.

"A vallásos emberek általában transzcendens dolgokban hisznek, amit nem lehet bizonyítani se pro se kontra. "

Pedig sok ateista szerint a vallásokat nagyon is lehet cáfolni.

Egyébként ha nem lehetne cáfolni a vallást se pro se kontra akkor megint ott az a gond hogy miért is bűn másik vallást követni vagy nem hinni??

2022. máj. 5. 07:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!