Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A horoszkópban és az ásványokb...

A horoszkópban és az ásványokban hinni bűn a katolikusoknak?

Figyelt kérdés
Keresztény vagyok de néhány dologról fogalmam sincs, tudom hogy a manifesztáció bűn de az említett 2 dolog is?

2022. ápr. 1. 22:32
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
50%
Én mondjuk az Ószövetséget idéztem, de az Újszövetség szerinted nem a Biblia része? Nem teljesen értem, hogy ezzel mit akarsz.
2022. ápr. 2. 19:29
 22/46 anonim ***** válasza:
0%

Hogy az ószövetségben rengeteg rész van amit elutasítanak a hívők.

Mint például amikor 1-1 bűnért meg kéne ölnünk a bűnöst.

De vannak olyan bűnök is amik pusztán hülyeségek.

2022. ápr. 2. 19:32
 23/46 anonim ***** válasza:
64%
Igen és? Mit utasítanak el szerinted? Vagy az Ószövetség azt mondja a gyilkosságról, hogy bűn, az Új szerint már nem az?
2022. ápr. 2. 19:39
 24/46 anonim ***** válasza:
35%

Az ószövetségben van még pár másik törvény.

Egyébként te akkor betartod az ószövetségi törvényeket és megölöd azokat akiket az ószövetség szerint kell?

Olvastad a bibliát?

Ezt találtam így gyorsan. Lehet nem tökéletes példa mert csak rögtönöztem.

[link]

" 27Ne nyírjátok le halántékotokról a hajat! Szakállad végét ne csúfítsd el! "

Ezt is betartod?

De ott van az is hogy a biblia lekezeli a nőket. A rabszolgasághoz való viszonyulása, stb.

"Igen és? "

Elég szelektívek ezek a mai hívők.

2022. ápr. 2. 19:47
 25/46 anonim ***** válasza:
66%

utolso par valaszra:

Ezert van a katolikus egyhaznak tanitohivatala, hagyomanyai es tanitasai, hogy ok megmondjak, hogy a Bibliaban mit kell betartani es hogy, es mit nem.

Kerdezo:

Igen.

A katolikus egyház tiltja a horoszkópban (asztrologiaban, csillagjoslasban stb.) való hitet, mert Isten helyét veszi át az életedben, illetve az ordogtol veszi a hatalmát.

Szintén tiltja azt, hogy a kristályok spirituális gyógyító erejében higgy, ha ilyesmire gondolsz.

2022. ápr. 3. 09:47
 26/46 anonim ***** válasza:
0%

"hogy ok megmondjak, hogy a Bibliaban mit kell betartani es hogy, es mit nem"

Van valami forrásuk is ehhez, vagy hasraütésre megy?

Ha van forrásuk - az a Biblia?

Akkor más ezt miért nem tudja?

Vagy nem a Biblia?

Akkor pedig ez hiteles?

2022. ápr. 3. 10:24
 27/46 anonim ***** válasza:
35%

"Ezert van a katolikus egyhaznak tanitohivatala, hagyomanyai es tanitasai, hogy ok megmondjak, hogy a Bibliaban mit kell betartani es hogy, es mit nem."

Tehát akkor nem pontos az hogy " Katolikusként a Biblia alapján ".

2022. ápr. 3. 10:44
 28/46 anonim ***** válasza:
50%
Ezósokkal nem érdemes vitázni, rájuk nem hatnak az ész érvek, mivel eszük sincs nekik :(
2022. ápr. 3. 12:50
 29/46 anonim ***** válasza:
35%

"Ezósokkal nem érdemes vitázni, rájuk nem hatnak az ész érvek, mivel eszük sincs nekik :("

Pont ezt mondja sok ateista is a hívőkről. :D

2022. ápr. 3. 12:57
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

26

Nem vagyok katolikus, es ugyanugy ket kattintasra vagyok a valaszoktol, mint te.

3 forrasa van a katolikus tanitasnak: a magiszterium (tanitohivatal), a szenthagyomanyok es a szentiras (Biblia).

A magiszterium a pápá(k)ból es puspokokbol all, akik onnan kapjak a tudasukat es autoritasukat, hogy mind Szent Peterig vezetik vissza a poziciojukat, akikre Krisztus az egyházát bizta. Tehat az egyreszt biblikus, hogy Peter a koszikla, amire az egyházát alapítja. Masreszt a Bibliat magat a korai egyhaz allitotta ossze kulonbozo dokumantumokbol. Igy a Biblia a katolikus szenthagyomany resze, nem az alapja.

De nem mondom, hogy ez igaz, vagy hogy egyetertek vele. A KERDEZO viszont azt kerdezi, hogy a katolikusoknal bun-e ez a ket dolog.

25 vagyok

2022. ápr. 3. 23:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!