Mennyire volt divat régen, hogy a szülők a gyerekre erőltetik a vallást?
"MINDEN vallas veszelyes"
Valóban minden vallás veszélyes - de NEM azért, mert a muszlim vallás (is) veszélyes.
A szcientológia például sokkal veszélyesebb.
De a keresztény vallás is veszélyes, ezt elég sokszor bizonyította is.
"Ezt azert irom le, mert nem ertem: nincs itt senki, aki a 70-es evekben, 80-as evek elejen mar volt akkora, hogy eszenel volt?"
Iskolás voltam a 80-as években. Több osztálytársam járt rendszeresen templomba, városban, nem falun éltem.
"Valóban minden vallás veszélyes" Egyik vallás sem veszélyes. Az emberek veszélyesek, akik valamilyen vallás nevében tesznek vállalhatatlan dolgokat. Ezek az emberek vallás nélkül is ilyenek lennének.
Nem, Andizsuzsi.
Már beszéltünk erről, és te is itt voltál.
A vallás azért veszélyes, mert a jó emberek jó dolgokat csinálnak, a rossz emberek rosszat - de a vallásos jó emberek azok rosszat is csinálnak.
És a vallásban SEMMIFÉLE fék nincs ennek a megállítására, sőt: sokszor inkább támogatja.
Lásd: Izsák és Ábrahám. Vagy: Lót és lányai.
"Már beszéltünk erről, és te is itt voltál."
Attól még nem kell, hogy egyetértsek. A Bibiliában egyértelmű fék van a tízparancsolat képében. Sőt, ha abból csak a "ne ölj, ne lopj, szeresd a másikat, mint önmagadat" hármast veszem ki, már az bőven elég. Az, hogy vannak emberek, akik nem tartják magukat ehhez és a vallás nevében elkövetnek olyan dolgokat, amit a vallás tilt, az nem a vallás hibája.
Valóban nem kell, hogy egyetérts, csak akkor nem mondasz igazat.
Ugye szándékosan nem reagáltál semmit arra, ami példát adtam?
Vagy szerinted az is igazságos, hogy egy csúfolódó gyereket medvékkel tépetnek szét?
16
Igazságos. Téged is bármikor széttépethetnek a keresztények medvékkel.
"Vagy szerinted az is igazságos"
Nem. És nem is fér bele a "ne ölj" parancsba.
Na látod.
És ezt a történetet is a vallás dicsőségére szokták felhozni, pedig ellenkezik a parancsokkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!