Jehovah útja vagy Yahuah útja melyik a jobb?
Nem, még elvileg sincs. Ez egy értelmetlen kiragadás a Bibliából olyan embereknek akik képtelenek mondatot értelmezni.
'Nincs üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk.'
- Azt jelenti, hogy Jézus meg Istven által van üdvösség. Szerinted az aki lejön aztán hagyja fellógatni magát a keresztre majd azzal fog foglalkozni, hogy PONTOSAN úgy ejted-e a nevét mint ahogy annó szokták?
Gondolom te azt is szó szerint értelemezed, hogy 'még ma velem leszel a paradicsomban'. Érted! Egy paradicsomban!
"majd azzal fog foglalkozni, hogy PONTOSAN úgy ejted-e a nevét mint ahogy annó szokták?"
Igen, gondolom te se kedvelnéd ha téged Ferenc helyett Jóskának szólítanának illetve mint mondtam sok név mögött a sátán lelke rejtőzik szóval amikor azokat használod nem biztos hogy a Teremtő lesz a vonal másik végén hanem a sátán
Hát akkor rosszul gondolod. Csabának hívnak és krvra nem érdekel, hogy külföldiában van aki xsaba-nak, van a xsiabi-nak ejti amíg jószándékkal próbálja.
De gondolom szerinted ezek mögött is a sátán rejtőzik... kár, hogy bezárt az opni.
Pontosan? De Jézus anyanyelve arámi volt, viszont nevének van héber megfelelője is. Izajás pedig azt jövendölte meg, hogy Emmanuel lesz a neve. Az apostolok az Újszövetségben görögös alakot használták. Ez már 4 neve a Teremtőnek, most melyiket kell használni és melyik mögött van a sátán?
"pedig van."
Ahogy már korábban is említettem, a holt tengeri tekercsekben a tetragrammaton paleo-héber betűkkel van leírva.
Nos, ebből az következik, hogy speciálisan kezelték a Teremtő nevét.
A 𐤉𐤄𐤅𐤄 betűi eredetileg mássalhangzókat jeleztek.
A helyesen megírt és jobbról balra olvasott betűk a következők:
𐤉 - Yōd
𐤄 - Hē
𐤅 - Wāw
𐤄 - Hē
A tudományos konszenzus az, hogy a tetragrammaton (YHWH) eredeti kiejtése Jahve volt. Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!