Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő keresztény vagy nem Hívő...

Hívő keresztény vagy nem Hívő élet a jobb?

Figyelt kérdés
Melyik jobb és miért?
2022. febr. 19. 14:40
1 2
 1/13 anonim válasza:
42%
Hívő
2022. febr. 19. 14:40
 2/13 anonim ***** válasza:
Az élet minősége nem igazán függ attól, hogy valaki keresztény-e vagy ateista. Más részről, a válaszíróknak honnan kellene tudniuk, hogy számodra mit jelent a jobb élet?
2022. febr. 19. 15:09
 3/13 anonim ***** válasza:
23%
Szellemi minőségben biztos súlyosan hendikepp ilyen képzeletbeli meselényekben hinni.
2022. febr. 19. 15:29
 4/13 anonim ***** válasza:
Embere válogatja, hogy kinek melyik a jobb.
2022. febr. 19. 15:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Ateista vagyok, elégedett vagyok az életemmel minden téren, bár nem tudom, hogy mire irányul pontosan a kérdés.
2022. febr. 19. 15:42
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

5 viszont te is be tartod a jézusi szentségeket nem? Ugye csak megemlítem hogy a krisztusi szentségek 10 parancsolat és a szeretet megbocsátás törvénye

Amire a mindenkori társadalom épül de előtte ezek nem voltak! Levesbe volt bűn embert ölni és békében élni

Meg lopni csalni eroszakot tenni!

De lehet hogy te is így élsz…! 😅😂

Sokan elfelejtik hogy ezek a normák a kereszténység által lettek megteremtve mert előtte nem ezek voltak a normák és nem is jöttek volna létre…

Azaz a mai ateista is többnyire keresztényi életet él… az hogy hisznek Istenben vagy sem az már lényeges mert a krisztusi szentseggel vagyunk “megmentve”

A krisztusi szentség pedig a jó embert jelenti erkölcsileg…

2022. febr. 19. 16:19
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

Fogalmam sincs, mik azok a jézusi szentségek.

Dehogy tartom be a tízparancsolatot. Nem tisztelem istent, nem tartom a szombatot, paraználkodom (házasság előtti és alkalmi szex), és káromkodni is szoktam.

2022. febr. 19. 16:44
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

7 akkor gondolom hazudsz lopsz csalsz és ölsz is ugye? 🧐😅😉

Ha nem tudod mi az a jézusi szentség akkor miért vagy a vallás rovatban?

A krisztusi szentség a “jámbor élet”

Azaz nem ártasz másnak és próbálod elfogadni az embereket…

Közéjük tartozik a 10 parancsolat is de főleg a földi parancsolatok

Ja amúgy gondolom a húsvétot meg karakcsinyt tartod nem? 😂😂😂😅 hát persze hogy igen! Ezek is az út napjai csak megjegyzem…

Az európai élet még ha ateista is vagy akkor is főleg jézusi élet! Tagadhatod de ezzel csak a tudásod hiányát bizonygatod meg a keresztény ellenes demagóg dumát

2022. febr. 19. 17:09
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem ölök, lopok és csalok, hazudni viszont szerintem mindenki szokott.

Épp most soroltam fel vagy 5öt a tízparancsolatból, amit nem tartok be, es mégis meg akarsz győzni, hogy igenis betartom?

A húsvétot nem tartom a karácsonyt igen. Ezeknek ma már semmi köze a valláshoz, a gyereket kisjézuska nélkül is kiküldhetem a kertbe tojásvadaszatra, és karácsonyra is sokszor úgy utalnak, hogy a szeretet ünnepe, nem jézus születéséé.

El vagy tévedve, ha szerinted Európában a tízparancsolatot követik, akkor tiltva lenne jogilag is a házasságon kívüli szex, börtön járna a káromkodásért, hitetlenségért, tiszteletlenségért.

A helyzet az, hogy a közösségi együttélés szabályait kell betartani, azt büntetik, ami másnak kárt okoz. Jogilag a kutyát nem érdekli a tízparancsolat.

2022. febr. 19. 17:17
 10/13 anonim ***** válasza:

"7 akkor gondolom hazudsz lopsz csalsz és ölsz is ugye? 🧐😅😉"

Attól még hogy nem minden parancsot szeg meg az nem változtat azon hogy sok másikat nem tart be. Ezenfelül amit be is tart azt sem Jézus miatt tartja be hanem azért mert megegyezik az emberi törvényekkel és mert nem beteg (az emberek nagy része nem csak a törvények miatt nem erőszakolnak meg másokat)

Ezenfelül a kereszténység törvényei nem csak a 10 parancsolatból állnak.

"Ja amúgy gondolom a húsvétot meg karakcsinyt tartod nem? 😂😂😂😅 hát persze hogy igen! Ezek is az út napjai csak megjegyzem…"

Már mint hogy te is ünnepled a húsvéti nyuszit?

A karácsony és a húsvét nem csak a keresztények ünnepe.

"Az európai élet még ha ateista is vagy akkor is főleg jézusi élet! Tagadhatod de ezzel csak a tudásod hiányát bizonygatod "

Nagyon bizonygatod a tudatlanságodat. Attól még hogy ugyan az az ünnep neve attól még nem ugyan azt ünneplik.

2022. febr. 19. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!