Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó a kereszténységnek...

Mire jó a kereszténységnek bűntudatot kelteni emberekben?

Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 19:33
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
37%
Nem keltenek bűntudatot. Majd, ha minimális fogalmad lesz a kereszténységről meg a Bibliáról majd akkor beszélünk.
2022. febr. 18. 19:55
 2/31 anonim ***** válasza:
30%
A kereszténység a szeretetről szól, nem értem milyen bűntudatot kell érteni. A szeretet pedig magával hozza, hogy aki parancsol és szeretjük, annak utasításait megtartjuk.
2022. febr. 18. 19:56
 3/31 anonim ***** válasza:
33%
Semennyire. Gyilkosok is hadd gyilkoljanak pszichopata módon, nem jó a bűntudat, igazad van.
2022. febr. 18. 19:59
 4/31 anonim ***** válasza:
27%
Mert ha elhitetik az emberrel, hogy bűnös, akkor ők felkínálják a megoldást, így be tudják téríteni az embereket.
2022. febr. 18. 20:00
 5/31 anonim ***** válasza:
50%

Még 2 órája se írták ki ezt a kérdést:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Nem csak bűntudata lett de még depressziós is.

De itt ez a kérdés azzal foglalkozott hogy csinálhat-e lelki roncsot a vallás az emberből:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

spoiler: igen

Ha valaki azt hiszi hogy nem kelt bűntudatot az hazudik vagy vak.

Rengeteg mindent elvár amiket az emberek rendszerint nem tudnak teljesíteni és ezért bűntudatok lesz. Azt hiszik hogy velük van a baj mert nem tudják teljesíteni az elvárásokat.

2022. febr. 18. 20:04
 6/31 anonim ***** válasza:
41%

Látom, te se érted, mi a baj a kereszténységgel... Az a baj vele, hogy a dolgokat felnagyítja, illetve olyan dolog iránt kelt bűntudatot, mi lényegtelen.

Érezd magad rosszul, mert szexeltél a barátnőddel, aki nem a feleséged (a kereszténység egyetemes tanítasa), érezd magad rosszul, mert disznóhúst ettel (adventisták), érezd magad rosszul mert elfogadod az életmentő(!) vértranszfúzió (Jehova tanúi), érezd magad rosszul, mert Harry Potter könyveker olvasol (az egyik pünkösdista gyertábor) stb.

Na, ez a baj a kereszténységgel.

2022. febr. 18. 20:05
 7/31 anonim ***** válasza:
35%
Mert ha nem keltenének bűntudatot, ha teljesíthető követelményeik lennének akkor nem kéne misére járniuk hogy útmutatást nyerjenek, gyónjanak és segítséget kérjenek hogy tudják teljesíteni a követelményeket.
2022. febr. 18. 20:06
 8/31 anonim ***** válasza:
38%

5-ös Én keresztény vagyok és nem érzem magam lelki roncsnak, mindig boldog vagyok Istennel, aki nem így érzi, az valamit rosszul csinál. A másik, hogy az elferdült szexualitás betegség. Én nem vagyok szerencsére ilyen beteg.

Úgyhogy meg is válaszoltam ezeket a kérdéseidet.

2022. febr. 18. 20:09
 9/31 anonim ***** válasza:
23%

10 dolgot vár el, a 10 parancsolatot. Amik egyébként tök egyszerű dolgok. Erkölcsi keretek között éld az életed, kb ennyi. Például ne lopj, ne hazudj, ne csalj ilyenek. Persze, hogy ezeket nem tudják teljesíteni az emberek. Biztos te is szoktál hazudni, ha a helyzet úgy kívánja, pedig a lelkiismereted legmélyén te is tudod, hogy ez nem helyes. Ilyen alap dolgok. És ezek után még azt mered mondani, hogy csak a bűntudatot akarják kelteni, meg ez teljesíthetetlen? Meg súgom, nem mindenkinek az. Vagy szerinted tök helyes lopni, hazudni...???

De vannak azok az emberek is, akik tudják, hogy mi a helyes és legalább megpróbálják teljesíteni, de tudják, hogy nem sikerül és ez bántja őket. Ilyenkor imádkoznak "bűnbocsánatért". És egyébként a döntés teljesen rád van bízva.

2022. febr. 18. 20:10
 10/31 anonim ***** válasza:
34%

6-os, az a baj elveszel a részletekben és az igazi hitet nem tudod felfogni.

Pl. hiszel-e? Szereted-e Jézust és az Istent teljes szívedből. Mert ha abszolút hidegen hagy, akkor morfondírozol ilyeneken, mint bűntudat. Aki szereti Istent, nincs bűntudata, mert felszabadította az elméjét, olyan mint egy madár. Nehéz elhinni, de vannak akik így élnek. Olyan mint a szerelem.

2022. febr. 18. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!