A fájdalomnál néha a halál is jobb szerintetek ez igaz?
Figyelt kérdés
2021. nov. 27. 15:03
1/7 anonim válasza:
Hát... legalábbis kétesélyes.
Nem tudni, hogy utólag mit gondolnál róla.
2/7 anonim válasza:
Jobb a halál mint a fájdalom. Mert ha utána van is purgatorium de az elmúlik mikor lejár a penitencia.
3/7 anonim válasza:
Attól függ hogy fizikai fájdalom vagy lelki eredetű.Mert én pl. ha megkínoznának testileg (durván),azt mondanám hogy inkább öljenek meg,de a lelkit azt kitudnám heverni,vagy együtt élni vele,de semmiféleképpen se akarnék meghalni miatta.
4/7 anonim válasza:
Az utolsó két válaszolóval értek egyet.
A lelki fájdalmat valamilyen szinten lehet kompenzálni - pl. egy jó barátság esetében szólni, hogy megbántott az illető...
6/7 anonim válasza:
Én pont fordítva látom ezt. Úgy gondolom, hogy a testi fájdalom nem igazi fájdalom. Testileg bármikor, bármilyen brutális sérülést, vagy súlyos betegséget be mernék vállalni minden félelem nélkül, ugyanis akinek volt már valódi lelki fájdalma, az tudja, hogy annál borzalmasabb semmi sincsen. A testi fájdalom nem igazi szenvedés, de a lélek fájdalmánál még a halál is jobb. Ezt úgy mondom, hogy több súlyos mentális betegségem is van és egész gyermekkoromban minden nap bántalmaztak a szüleim, tehát pontosan tudom, hogy miről beszélek. Amikor két helyen el volt törve a karom, végig nevettem és poénkodtam, amíg vártam, hogy kiérjen a mentő. Utána majdnem fél évig gipszben voltam. A testi fájdalom egy apró semmiség a lélek kínjaihoz képest, de akik mentálisan egészségesek és nincsenek súlyosan traumatizálva, ezt nem tudhatják. Nagyon irigylem azokat az embereket, akik abban a hitben élnek, hogy a testi fájdalom rosszabb is tud lenni, mint a lelki. Ők gyakorlatilag egy álomszép mesevilágban élnek, de jobb is az úgy nekik.
7/7 anonim válasza:
6-os nálam pont fordítva van. Majdnem minden ételre érzékeny (pollenekre is) vagyok (folyamatos ekcémám is van), többször volt már, hogy megfulladtam diótól, mert nem jelölték, orvosságokra mindre allergiás vagyok, attól is már majdnem megfulladtam, mert bedagadt a torkom. Majdnem pánikbetegségem is kialakult, mert nem tudom mikor halok meg. Úgyhogy nekem a testi fájdalmak nagyon rosszak, lelki fájdalomnál csak leiszom magam, egész hatékony. Kinek mi a rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!