Mi lesz az öngyilkosokkal a haláluk után?
Akik egyáltalán nem hisznek a túlvilágban, ne építsenek le.
Párom 2 hónapja lett öngyilkos, és foglalkoztat a téma, de az internet nem ad erre értelmezhető választ számomra.
Mivel nem tudjuk hogy mi történik a halál után ezt sem tudjuk.
Ha az így meghalt emberek más helyre is kerülnek mint a nem direkt módon elhalálozottak, szerintem az nem a pokol, mivel ha valaki ilyet tesz valószínűleg azért teszi mert el volt keseredve az élettől és hát valljuk be elég nagy kicseszés lenne ha megölöd magad az után a sok szenvedés után és mehetsz a pokolba még többért.
Én is sajnálom hogy ezt tette a párod és remélem egy jó helyre került.
Sajnos a pokolban rothad... 😭
Tudom ez egy hulye rendszer de az égiek már csak ilyenek
Keresztény vagyok, de nem vallom a hagyományos pokol dogmát.
Isten nem büntet véget nem érően, a véges tetteink következményeként. A büntetés javító célzatú. Isten ismeri a körülményeket, amik az öngyilkossághoz vezettek.
3 féle nézet van a halál utáni ítélettel kapcsolatban, és ezek sem kőbe vésettek, többféle árnyalat van azokon belül is:
Pokoli háromszög
A tetteinknek következményei vannak, ezért minden erővel kerülendő az öngyilkosság. Mégsem gondolom, hogy örökké büntetve lenne ezért.
Én azt hiszem el amit Luther mondott hogy aki öngyilkos az olyan mintha az erdőben meggyilkolnák mert lelkileg gyötrődött mikor megtette és nem volt beszámítható. Mármint az öngyilkos, nem Luther.
Nem is értem miért bűn az öngyilkosság, nem a Biblián alapul hogy bűnnek kell tartani. Ha nem tudsz a földön élni, nincs senkid, meg feladatod akkor jobb a halál. És ha a pokolba is jut az ember ott legalább már nem csinál Isten ellen semmit
"Párom 2 hónapja lett öngyilkos, és foglalkoztat a téma, de az internet nem ad erre értelmezhető választ számomra."
Részvétem! Hívő volt Krisztusban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!