Mi lesz az öngyilkosokkal a haláluk után?
Akik egyáltalán nem hisznek a túlvilágban, ne építsenek le.
Párom 2 hónapja lett öngyilkos, és foglalkoztat a téma, de az internet nem ad erre értelmezhető választ számomra.
Szia
Őszinte részvétem :-(
Az lesz az öngyilkossal, ami a többi halottal is. Ők már semmit sem tudnak, mivel az elméjük halott, amivel előtte gondolkodtak.
Azt mondják némelyek, a lélek tovább él. Dehát ha a test halott, akkor a lélek mivel érez? és mivel gondolkodik? honnan van tudata?
Mivel erről bőven ír a Biblia, inkább ott keresd a válaszokat. Én csak két részletet idézek a kérdéseddel kapcsolatban: Prédikátor 9:5
"Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak,....."
Ezékiel 18:4, 20
"Minden lélek(vagy:élet) az enyém. Ahogy az apa lelke, úgy a fiú lelke is az enyém. Amely lélek vétkezik, az hal meg.....Amely lélek vétkezik, az hal meg."
Tehát az öngyilkos ember feltámadásának a lehetősége is Istennél van. Ő ítéli meg, feltámad-e egy ember. És ez igaz a öngyilkosokra is. Hiszen lehetett olyan elmeállapotban, amikor nem tudta megítélni a tettét.
Ez vonatkozik a Biblia szerint rá is: "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, feltámadnak, hogy éljenek, akik gonosz dolgokat tettek, feltámadnak, hogy megítéljék őket." János 5:28,29
Sokat ír a Biblia a feltámadásról. Ott kellene utána kutatnod, ha érdekel ez a téma. Ha kéred, segítek.
Először is mély részvétem, és kívánom hogy ne tegye ez tönkre a hátralevő életedet, és újra olyan boldog lehess amennyire csak lehet. Szerintem az élet célja hogy minden körülmények között is próbáljunk boldogságot találni.
Az öngyilkosok "tudatlanok". Ezért szerintem nem lesz nekik rosszabb a test halála után mint előtte, viszont simán el tudom képzelni hogy lehet hogy jobb se. Tudatlanság alatt azt értem hogy ha az ember mélyen belegondol tudja hogy ő nem a test maga hanem valami az elme számára megfoghatatlan öntudat ami ideiglenesen a testen keresztül tapasztal. Ezt érzi mindenki aki hajlandó mélyebben belegondolni és ráérezni. Ez azt jelenti hiába hal meg a test a lényege vagyis a tudata nem tud meghalni mert nem vonatkozik rá a fizikai körforgás szabálya. De hogy azután mi történik azt senki sem tudja, max egy pontig, ugye odáig ameddig az halálközeli élménye tartott de azután visszajött, azután hogy mi lett volna ő sem tudja, mert nem látta. Pl. A kisgyerek szépnek látja a világot aztán rájön hogy van árnyoldala is, lehet hogy a a földi élet után is hasonló. Bizonyítani ő sem tudja, így abban sem lehetünk biztosak. Viszont aki számbaveszi hogy lehet hogy rosszabb lesz az öngyilkosság után,mert tudja hogy nem szűnik meg létezni, lehet hogy inkább nem követi el, de ha annak ellenére is elköveti, lehet hogy rosszabb lesz neki, mert a saját elméje csapdájában marad, mint ahogyan a földön is már abban volt.
Ajánlom Kery Ervin könyveit, pl. A tudatosság kézikönyve stb. Nem öngyilkossággal foglalkozik, hanem az ember valódi lényegével.
Nem Kery Ervinnek kell hinni, hanem magadnak, a saját életbeli tapasztalatodnak. Nem kell ehhez senki, nem kell senkinek hinned, csak a saját tapasztalatodnak, de azt alaposan vizsgáld meg. Ehhez a vizsgálódáshoz nem kell senki, mert a saját tapasztalatodnak gondolom hiszel, ha annak sem hiszel akkor tényleg kilátástalan a helyzeted, és beleőrülsz az életbe, de ez nem baj mert ugyanoda vezet, saját magadhoz.
Az élet már önmagában is misztérium, akár észreveszed vagy nem, jobban mondva észre akarod venni vagy nem. Az életnek egy kicsi szeletkéjéről akarunk csak tudomást venni, pedig egy egészt alkot, és a válaszok benned vannak, nem a neten. Az említett író egy irányt mutat önmagadhoz ahol választ találsz, és azután nem fogsz itt írogatni. Cáfolj meg, vizsgáld meg magad őszintén, és írj. A kulcsszavak a szégyen, félelem, ellenállás. Test, elme, tudat, tapasztalat, disztingválás, felismerés, eggyéválás.
(elnézést kérdezőtől a picit eltérésért a témától, de alábbiakban leírtak talán mégis segíthetnek az út választásban, a trauma feldolgozáshoz. Több kommentet nem írok erről)
#16 Én már megtaláltam az utam és Mesterem, Jézus Krisztust. Buldózerrel se lehet eltéríteni ettől.
Nem lehet elszédíteni és nem hatnak meg a 16-ban leírt szövegek. Isten felfogásom szerint, nem egy tudat, egy személytelen valami, hanem személyes Atya. Komoly különbség, hogy Istent személynek látjuk e, aki független a teremtésétől, és önálló cselekvéssel bír (Jézus ezt tanította), vagy „Istent” azonosítjuk magával a teremtésével, és egy személytelen tudatról beszélünk, ami mindenben ott van (keleti gondolkodás, panteizmus).
Jézus figyelmeztetett, hogy visszajövetelét megelőző időkben sok HAMIS KRISZTUS és hamis próféta jön, akik jeleket és csodákat tesznek. Az ezoterikus irodalom, mint ahová a Kéry Ervin tartozik, ha nem épp magával az íróval beszélgetek most, a hamis krisztus szellemiségét tanítja. Belenéztem az írásába, azt írja a tudatállapotáról „Én vagyok”. E szó jelentését egy keresztény ismeri, Isten neve.
Az új kor (new age) megtévesztése, hogy magunk is isteni tudatra tehetünk szert, Istenné válhatunk (vö. az édeni kísértéssel). Jézust csupán egy képviselőjének tüntetik fel a „Krisztus tudatnak”.
Zsigerből megéreztem, hogy a Kéry Ervin ezt képviseli és a kelleténél kicsit vehemensebben felléptem e szellemiség ellen. A kereszténység szellemi ellenségéről van szó, hisz az evangéliumok is figyelmeztetnek erre.
Elnézést kérdezőtől, hogy eléggé eltávolodtam e kommentben a kérdés témájától. Abból a szempontból viszont mégis hasznára válhat, hogy miben keres mankót, megtartó erőt a nehézsége feldolgozásában. A személytelen tudathoz fordul, vagy a személyes Atyához, akit Jézus hirdetett.
Két ajtó van a szellemi világra. Mindkettő működik, mindkettő ad tapasztalatokat. Az egyik Jézus. A másik az okkult praktikák széles köre. Ide tartozik a meditáció is, amit javasol KE. Gondolataink kiüresítése, elhallgattatása révén kerülhetünk módosult tudatállapotba, és felvehetjük a kapcsolatot szellemi lényekkel, spirituális élményeink lehetnek. Nem kétlem, hogy tapasztalatokra lehet szert tenni. Ugyanezt megadhatja egy pszichedelikus drog, LSD is. De ezek a tapasztalatok nem garantált, hogy az igazságra visznek. Hisz e természetfeletti közegben tanyáznak Sátán és démonai. Pál is írt erről:
Eféz.
2,1 Titeket is megelevenített, a kik holtak valátok a ti vétkeitek és bűneitek miatt,
2,2 Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegőbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama lélek szerint, mely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik
6,12 Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
A tapasztalatok, extra élmények tehát engem nem hatnak meg. A biztonságos ajtón, Jézuson keresztül tartok kapcsolatot az Atyával, mely nem igényel semmi meditálást, praktikát.
Külföldről beszerezhető könyv, aki szeretne rálátni kicsit a témára:
Warren Smith: False Christ coming does anybody care?
Illetve magyarul egy hasznos írás, ahonnan én is vettem a „két ajtó” hasonlatot, melyet nagyon találónak tartok.
De akár érdekes lehet meghallgatni az okkult út sok ága közül egyik, az agykontroll megalapítójával José Silvával, egy vitát:
Silva Mind Control versus Christianity
https://www.youtube.com/watch?v=sKHY9TSFdUQ&t=2486s
és a sor végtelenségig folytatható
Tiszteletben tartom a hited, én sem mondtam hogy rossz dolog lenne, nagy segítség ha az elmével azonosítod magad. Viszont a te hitedet más emberektől tanultad, ha a dzsungelben születtél volna, az állatok között nőttél volna fel mit tudnál a hitről? Ellenben tudnál arról amiről én beszélek, mert nem egy társadalom által kondícionált elmével azonosítanád magad, hanem akként ismernéd magad ami vagy. Egyébként Jézus azt tanította amiről én beszélek. Az én vagyok az út Istenhez. Isten a tudatosság ami mindenkiben ott van. A tudatosság(Isten) ott van mindenkiben, és a Tudatosságban(Istenben) van minden.
Jézus csak és kizárólag arról tanított amiről én írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!