Jehovah útja vagy Yahuah útja melyik a jobb?
Figyelt kérdés
2022. márc. 25. 16:39
A kérdező szavazást indított:
Jehovah
Yahua
Yahuah/Jehovah
8 szavazat
2/38 anonim válasza:
Az Úʀ neve nem Yahuah, nem is értem honnan jött ez a fajta kiejtése a tetragrammatonnak, komolyan, semmi alapja nincs. A helyes kiejtés a Jahve (Yahweh) vagy Jehova (Yəhōwā). Van még ezeken kívül sok neve az Úʀnak a Bibliában: Elohim (Isten), El Elyon (Magasságos Isten), El Shaddai (Mindenható Isten), Iao Sabaoth (Seregek Ura), Adonai (Uram), Ehyeh asher ehyeh ("Vagyok aki vagyok"), komolyan, nem lehetett volna választani egyet ahelyett, hogy kitalálnak egyet a semmiből?
3/38 A kérdező kommentje:
#2 Yahuah fele ertelmezes kulfoldon is elvan terjedve es ennek alapja is van
2022. márc. 25. 17:41
4/38 A kérdező kommentje:
#2 holt tengeri tekercsekben Yahuah van
2022. márc. 25. 17:42
7/38 anonim válasza:
"holt tengeri tekercsekben Yahuah van"
Nem így van. A holt tengeri tekercsekben 𐤉𐤄𐤅𐤄 szerepel, paleo-héber betűkkel.
𐤉 - Yōd
𐤄 - Hē
𐤅 - Wāw
𐤄 - Hē
Vagyis YHWH, nem pedig Yahuah.
8/38 anonim válasza:
2-eske. Drágám, a "Elohim (Isten), El Elyon (Magasságos Isten), El Shaddai (Mindenható Isten), Iao Sabaoth (Seregek Ura), Adonai (Uram), Ehyeh asher ehyeh ("Vagyok aki vagyok")" ezek csak címek!
Személyes neve csak egy van, de azt minden nyelven másképpen ejtik.
Magyarul Jehova. Persze a katolikusoknál prefarálják a héberes kiejtést, a Jahve-t. A ez Óhéberül van, de a jelentése ugyan az, mint a Jehova személynév jelentése: Előidézi hogy legyen.𐤉𐤄𐤅𐤄
10/38 anonim válasza:
#8 Kedvesem, tudom, hogy azok nem a személyes nevei Istennek, mindössze rá akartam mutatni, hogy van elég megnevezése Istennek, úgy hogy felesleges kitalálni egy újat, ami ráadásul helytelen is. Sem óhéberül, sem arámi nyelven nem Yahuah a neve a Teremtőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!