Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia ebben téved?

A Biblia ebben téved?

Figyelt kérdés

A Biblia szerint a Vízözönt csak Noé élte túl a családjával. Na de az emberiségben számtalan különböző rassz van, értelemszerűen a kínaiak nem lehetnek Noé leszármazottai.

Tehát több Noé volt és a Biblia itt téved?

2022. márc. 23. 11:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
27%
Noé bárkája történetét rengeteg mindennel lehet kifogasolni de amit leírtal azzal pont nem. Ahogy írták előttem ez a sok emberi rassz mind egyből emelkedett fel.
2022. márc. 23. 17:47
 12/24 A kérdező kommentje:

"Van egy olyan változás, amitől egy kicsit okosabb lesz az ember."

Erre nagyon kíváncsi lennék, konkrétan mi ez a változás?

2022. márc. 23. 18:06
 13/24 anonim ***** válasza:
50%
Ezt én se tudom pontosan, és már rég hallottam.
2022. márc. 23. 18:15
 14/24 anonim válasza:
31%
A Bábel tornyának a megépítése Nimród vezetésével, és közvetlenül utána a nyelvek összezavarása (Isten kezdeményezésével) az özönvíz után történt, tehát Noé idejében még az emberek (minden rassz) együtt éltek. A különböző népek szétválása a bábeli zűrzavar után kezdődött, tehát elég egyértelmű, hogy a most létező népek (rasszok) Noé és családjának leszármazottai. Például: nagy általánosságban a teológusok megegyeznek abban, hogy az afrikai népek Kánaán leszármazottai, aki Noé unokája volt, de napjainkban már sok más népet is be lehet azonosítani. Az arab világ és az izraeliták például Shém leszármazottai, mi pedig Jáfettől származunk.
2022. márc. 23. 21:40
 15/24 anonim ***** válasza:
49%
Noé nem létezett soha, csak egy kitalált karakter az Ószövetségben.
2022. márc. 24. 00:08
 16/24 anonim ***** válasza:
66%

De, létezett, csak nem tőle származnak az emberek.

Azt feltételezni, hogy alig 2000 év alatt az összes, ma létező rassz kialakult: ez több, mint butaság.

2022. márc. 24. 05:31
 17/24 anonim ***** válasza:

Nagyon valószínű, hogy a dolgok nem szó szerint úgy történtek, de a rasszos érvelés önmagában nem helytálló.

A fajfejlődés tudományos megközelítése szerint is egy őse volt az egész jelenleg élő emberiségnek, azaz minden rasszank.

2022. márc. 24. 08:44
 18/24 anonim ***** válasza:
80%
Így igaz, de az 1 millió éve volt, és nem egy ember, hanem egy elég nagy csoport.
2022. márc. 24. 09:12
 19/24 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy a fajok és a fajták létrejötte nem a kezdeti poluláció változatosságán múlik, hanem a környezeten, amihez sok generáción keresztül alkalmazkodnak. Legalábbis szerintem a fajfejlődés erről szól.
2022. márc. 24. 09:21
 20/24 anonim ***** válasza:

Így igaz.

De továbbra se fognak 2000 év alatt ilyen markáns rasszok kialakulni.

2022. márc. 24. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!