Katolikus felnőttek, ti mennyire érzitek szükségét összejárni hasonló emberekkel, milyen gyakran, milyen jellegűre, és találtatok-e megfelelő közösséget, alkalmat?
Jó lenne, volt is közösségünk, akikkel hetente-kéthetente találkoztunk, de sajnos már nincs.
Elhelyezték azt a plébánosunkat, aki vezetett minket.
Szóval most vagy beülhetünk 30 év fölött a gimis és néhány egyetemista közé, vagy nem házasként gyerek nélkül a házaskörbe. 😀 Nyilván egyik se működőképes, így összefutni szoktunk időnként csak úgy.
6-os, sokan vannak így. Nekem a keresztény ismerőseim több, mint fele ilyen.
Egyébként nem kötelező keresztényként megházasodni és családot alapítani. Ez nem kényszer. A házasság, a szerzetesség és a papság is hivatás. Nem mindenki hivatott ezek közül valamelyikre.
De épp ezért lenne jó csoport az ilyen közösségnek. Egyébként van, ahol van, de aránylag kevés.
Szerintem mindenképp érdemes közösségben járni bármelyik korosztályban. A jó közösség a legnagyobb megtartó erő.
Ha katolikus közösséget keresel a www.kozossegek.hu honlapot tudom ajánlani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!