Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia szerint ki az alázato...

A Biblia szerint ki az alázatos? Az alázatosság nem egyenlő azzal,hogy engedem,hogy alázzanak?

Figyelt kérdés
2022. márc. 17. 17:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Erősen szerény; feltűnésmentes, visszafogott és óvatos viselkedésű.
2022. márc. 17. 17:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem áll bosszút és nem tartja magát nagyobbra, mint amekkora.
2022. márc. 17. 17:42
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Az egy biztos, hogy Orbán nem az, pedig azt mondja, hogy mindenki legyen alázatos.
2022. márc. 17. 19:49
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem vagyok bosszúálló ,azt mindig a jó Istenre bízom! Nem is tarom magam többnek mint ami vagyok!

Munkahelyen van egy ember aki már kétszer megalázóan viselkedett a munkám miatt,hogy nem jó ahogy csinálom stb. A főnököm kérte hogy kopognak be hozzá és kérdezek rá,hogy mostmár elegedett- e,azóta eltelt egy jó pár hét mióta beszologatott... De nem érzem úgy,hogy nekem kellene mennem,hisz ez nem alázatosság hanem magam megalázása... De lehet rosszul gondolom!

2022. márc. 17. 20:16
 5/13 anonim ***** válasza:
4# Az nem baj, ha kiállsz magadért szerintem, csak nyilván bizonyos keretek között kell ezt.
2022. márc. 17. 21:18
 6/13 A kérdező kommentje:
Kiállnék magamért,ha nem félnék mindig attól hogy kirúgnak...ne érts félre mert nem bunkón viselkednék,csak a mai világba nagyon megkell gondolni merjen e szólni az ember..
2022. márc. 17. 22:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
2022. márc. 18. 13:37
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
6-os Isten megbünteti akik kárt okoznak neked és szívatnak. Az én főnökeim érdekes halált halnak 45-55 éves koruk között. Mindig azt szoktam mondani erre, hogy Isten nem ver bottal. Tarts ki magad mellett és vállald magad, Isten segít és ellenségeid bünteti. Amúgy "legyetek okosak mint a kígyó, de szelíd mint a bárány."
2022. márc. 18. 16:08
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ :)
2022. márc. 18. 22:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az alázat azt jelenti, hogy hagyom magam taníthatóvá válni. Elfogadom embertársaim megoldásait, ám ha hibát vélek felfedezni, akkor arról beszélek. Ha valamit jobban tudok, akkor azt megtanítom annak, aki nem ismer mindent.

Az alázat ugyanakkor azt is jelenti, hogy hiszek abban, amiről beszélek és belátom, ha tévedek, hiszen nem vagyok Isten, hogy mindent tudjak.

Aki alázatos, az rendelkezik önismerettel, látja a saját hibáit, ám fejlődésre törekszik. Alázat kell ahhoz, hogy az ember elfogadja helyét egy hierarchiában, akár a munkahelyen. Első naposként nem utasíthatom azt, aki már egy évet lenyomott az új munkahelyemen, hanem attól tanulni próbálok. Aki alázatos, az elfogadja a főnök parancsait. Aki alázatos, ugyanakkor asszertívan jelzi a főnöknek, hogyha valami egyértelmű problémát vél felfedezni az utasításaiban. Aki alázatos az együttműködésre törekszik, más érdekeit képes a sajátja elé helyezni. Ez az én értelmezésem, de hogy pontosan válaszoljak a kérdésedre:

A Biblia szerint pedig: Jézus krisztus volt az, akiben legnyilvánvalóbbá vált az alázat. Sátánban nincs alázat.

Aztán létezik az alázatoskodás, mint fogalom ez pedig az alázat színlelését jelenti. Sátán maximum erre képes.

2023. febr. 4. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!