Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért ennyire szívtelen...

Isten miért ennyire szívtelen és gonosz?

Figyelt kérdés
Megteremt minket hogy egy életen át szenvedjünk. De tényleg, iszonyat sok ember szenvedi végig a gyerekkorát, aztán pedig a mások miatt depressziós élete szörnyű véget ér. Sok ártatlan lélek csak boldog szeretne lenni, egy boldog életet szeretne mégis szenvednek. Rengeteg helyen látok depressziót szomorúságot azok között akik boldogságot érdemelnek. Más suttyó gonosz parasztok meg még jóízűen belerugdosnak az ilyen szerencsétlen szomorú ártatlanokba. Isten pedig csak boldogan nézi azon röhögve hogy majd amikor véget ér szegény ártatlanok élete majd a pokolba küldi őket mert egyszer kimondták ok nélkül a nevét. Hiába szeretnék abban hinni hogy ő jó, nem az. Le kellene az egekből tépni és vele is úgy bánni mint azokkal akiket azért teremt meg hogy szenvedjenek. Engem már nem is érdekel hogy az én sorsom mi lesz, én csak azt szeretném hogy körülöttem és mindenhol aki boldogságot érdemel az boldog legyen. Iszonyat szörnyű azt látni hogy a szeretteim depresszióba esnek emiatt a szörnyű világ miatt. Azok meg akik másokat az öngyilkosságba kergetnek jó életük van és boldogok...

2022. márc. 22. 07:28
 81/91 anonim ***** válasza:

"Jézus harmonikus emberi kapcsolatokra törekedett és felszögezték a keresztre. Végülis nem sikerült neki."

Ez egyszerűen lehetetlen egy végtelen istennél, úgyhogy most butaságot mondtál.

"de Istennel hatalmas kapcsolatot"

Ezt meg nem lehet ellenőrizni, szóval vagy igaz - vagy nem.

2022. márc. 26. 19:37
 82/91 anonim ***** válasza:
81-es igen, de akkor kinek hisszük el, amit mond. Akkor senkinek sem hihetünk. Ha így van, akkor te hogy hihetsz a feleségednek vagy gyerekednek, sőt anyádnak egyáltalán?
2022. márc. 26. 20:57
 83/91 anonim ***** válasza:
0%

Sose búcsúzz el

Egy szó, ami hirtelen szíven talál,

Elég, hogy összetörve, némán félreállj.

A tengernyi gond között nincs semmi jó,

Sorsod a hullámok közt vergődő hajó...

S mert a célodtól oly messze jársz,

Egy nap úgy döntesz, végleg kiszállsz.

Sose búcsúzz el, minden új nap egy új remény,

Van, hogy elveszítesz mindent, mégis élj a holnapért!

Sose búcsúzz el, mert az éjszaka véget ér,

Újra eljön majd a hajnal, van, ki vár, hogy visszatérj!

Mint a fű a hó alól - tavasz felé -

Szabadon lélegezve tör a fény felé;

Te is úgy érzed, új élet vár,

Ha az álmodhoz hű maradtál.

Te is úgy érzed, új élet vár,

Ha az álmodhoz hű maradtál!

Sose búcsúzz el!

2022. márc. 26. 21:12
 84/91 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazt érzem,mint Te kérdező.

És teljes mértékben igazad van.

Én sem hiszek benne,vagy ha létezik,ugyanolyan kegyetlen,mint az emberek többsége.

Pedig ha mindenkinek megadatna a boldogság,fele ennyi elfuserált,depressziós,gonosz ember se lenne.

Pont attól lesz gonosz és gyűlöletteljes az ember,mert soha semmi jót sem kapott.

2022. márc. 26. 23:47
 85/91 anonim ***** válasza:
84 Hát nem tudom, de nekem elég, hogy kaptunk egy szép Földet, amit a tudósaink nem találnak hasonlót sem az Univerzumban. Igaz, hogy tönkretettük, de szép volt, régen még jobban. Az 1980-as években még a levegő is jó volt.
2022. márc. 27. 20:22
 86/91 A kérdező kommentje:
szép föld.. egy szép hely ahol emberek szenvedhetnek.. megint láttam a szeretteimet szenvedni.. nekem elegem van ebből..
2022. márc. 27. 20:33
 87/91 anonim ***** válasza:
0%
86 Honnan tudjuk mi a szenvedés? És miért rossz szenvedni?
2022. márc. 29. 19:38
 88/91 anonim ***** válasza:
78%
Teljes mértékben megérdemelne pár sallert meg kokit! Mégis mit művelt ez a valóság borzalmas húsból gyúrt horror, tönkremegyünk a folyamatos megalázatásba és a kínlódásba és mégis miért? hogy imádjunk egy öntelt hólyagot, mert ha nem akkor örök kínszenvedés vár. Szakadjon meg az isten is meg a sátán is, undorítóak ha egyáltalán léteznek.
2022. márc. 29. 22:53
 89/91 anonim ***** válasza:

80:

Jézust szerették a tanítványai, szülei, testvérei. Sokakat meggyógyított. Egy tanítvány elárulta persze, ezt tudjuk, és a farizeusok, zsidó papok haragudtak rá.

Az apácáknak nincs családjuk, de egymással jó felebaráti kapcsolatban vannak, és a rászorulókon segítenek. Ezek is példás emberi kapcsolatok.

Abban nem hiszek, hogy valaki remeteként kivonulva teljesen a társadalomból jó keresztény lehet. A hithű kereszténység az emberi kapcsolatokban nyilvánul meg. Persze van akivel szemben hálátlanok sajnos a felebarátai.

Van aki negatív adottságokkal születik ebből a szempontból, mert szülei is nagyon önző emberek, gyerekkorában azt tanulta, nem tehet róla.

De aztán megtapasztalhatta, hogy az önzetlen emberek boldogabbak és elégedettebbek, őszintébbek magukkal szemben.

2022. márc. 30. 15:42
 90/91 anonim ***** válasza:
83%

Istentől gonoszabb,undorítóbb teremtmény aligha létezik.Amióta csak élek csak azt látom,és a környezetemben is azt tapasztalom,csak szenvedés van, a boldogság egy kis adagja sem adatik meg.

Valahol olvastam,hogy az alvás jó,a halál még jobb,de a legjobb lenne meg sem születni.

Teljesen igaz a mondás,mert istennek csak az a vágya hogy kiélje a gonoszságát a társadalmon.

Háború,éhínség,nélkülözés,halál.

A gobosz emberekkel együtt kéne rohadnia a pokolban.

2022. ápr. 3. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!