Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért ennyire szívtelen...

Isten miért ennyire szívtelen és gonosz?

Figyelt kérdés
Megteremt minket hogy egy életen át szenvedjünk. De tényleg, iszonyat sok ember szenvedi végig a gyerekkorát, aztán pedig a mások miatt depressziós élete szörnyű véget ér. Sok ártatlan lélek csak boldog szeretne lenni, egy boldog életet szeretne mégis szenvednek. Rengeteg helyen látok depressziót szomorúságot azok között akik boldogságot érdemelnek. Más suttyó gonosz parasztok meg még jóízűen belerugdosnak az ilyen szerencsétlen szomorú ártatlanokba. Isten pedig csak boldogan nézi azon röhögve hogy majd amikor véget ér szegény ártatlanok élete majd a pokolba küldi őket mert egyszer kimondták ok nélkül a nevét. Hiába szeretnék abban hinni hogy ő jó, nem az. Le kellene az egekből tépni és vele is úgy bánni mint azokkal akiket azért teremt meg hogy szenvedjenek. Engem már nem is érdekel hogy az én sorsom mi lesz, én csak azt szeretném hogy körülöttem és mindenhol aki boldogságot érdemel az boldog legyen. Iszonyat szörnyű azt látni hogy a szeretteim depresszióba esnek emiatt a szörnyű világ miatt. Azok meg akik másokat az öngyilkosságba kergetnek jó életük van és boldogok...

2022. márc. 22. 07:28
 21/91 anonim ***** válasza:
45%

Azért nem annyira drasztikus a helyzet,ha az alábbi Ige szerint fog megítélni.

János ev 5, 27

"Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az idő, amikor minden halott meghallja a sírokban a Fiú hangját, és előjön. Akik életükben jót tettek, az örök életre támadnak fel, akik pedig gonosz dolgokat műveltek, azért támadnak fel, hogy ítéletre kerüljenek.”

Ha megbékélnél Istennel imádkozhatnál a körülötted lévőkért. Isten ima meghallgató...

János ev 9,31

Tudjuk, hogy Isten nem hallgat meg bűnösöket; de ha valaki istenfélő, és az ő akaratát cselekszi, azt meghallgatja.

Mert azt figyelmen kívül hagyod, hogy Isten elküldte Jézust Értünk.

János ev. 3,16 efo

Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon.

Károli fordítás

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen

Légy áldott!

2022. márc. 22. 09:41
 22/91 A kérdező kommentje:
Isten soha nem hallgatja meg az imám. Vagy nem létezik vagy egyszerűen nem érdekli. És az hogy majd egyszer eljön miért jelenti azt hogy jogosan szenvednek a jó emberek?
2022. márc. 22. 09:45
 23/91 A kérdező kommentje:
Olyan nagy kérés az Istentől hogy ne szenvedjenek, ne legyenek depressziósak azok akiknek jó lelkük van és szeretetet érdemelnek? Szörnyű ezt látni mindenhol, azok közt is akiket szeretek és szörnyen elszomorít..
2022. márc. 22. 09:47
 24/91 anonim ***** válasza:
31%

Jó, de ezt most lehet, hogy ezerszer is elmondhatod, de nem kerültél kapcsolatba Jézussal.

Kiálts Hozzá!

Keress olyan gyülekezetet, ahol Jézust követik. Jézus ott van közöttük és meg tudod tapasztalni, hogy mennyire szeret.

2022. márc. 22. 09:51
 25/91 anonim ***** válasza:
68%

Én is depressziós vagyok, de erről csak én tehetek.

A rossz döntéseim következménye az, ahol most tartok.

Nem mutogathatok másra..

2022. márc. 22. 09:55
 26/91 A kérdező kommentje:
Én nem magamat sajnáltatom, engem már kicsit sem érdekel mi lesz velem, nekem elegem volt. Én nem szeretnék másokat szenvedi látni. Én azt akarom hogy boldog legyen aki jólelkű és szeretetet érdemel. Nem pedig azt hogy mások a halálbakergessék.
2022. márc. 22. 10:04
 27/91 anonim ***** válasza:
59%

"Le kellene az egekből tépni és vele is úgy bánni mint azokkal akiket azért teremt meg hogy szenvedjenek. [...] én csak azt szeretném hogy körülöttem és mindenhol aki boldogságot érdemel az boldog legyen."

Joszivu ember vagy.

Az a baj, hogy attól, hogy leszámolsz Istennel, ezek az emberek semennyivel nem lesznek boldogabbak.

Egyebkent valoban rengetegszer volt mar ez a kerdes, sot tele van vele az internet is, es az emberiseg irodalma.

Az emberi eletnek resze a szenvedes, a halal, a betegseg, a gyasz, a vesztesegek, a kudarcok, az oregedes, a fajdalom. Varatlan, oriasi, igazsagtalan tragediak.

Van, aki nem tudja ezt osszeegyeztetni egy alapvetoen josagos Istennel es elveszti a hitet.

Van, akinek segit elviselni, mert vigaszt es remenyt ad.

Erezd ugy, ahogy neked jon. Tudom, hogy nehez.

2022. márc. 22. 10:14
 28/91 anonim ***** válasza:
26%

Ne haragudj, ha ez fájni fog, de az istenképed a problémád forrása. Isten nem egy ember, de nem is személy. Nem a Föld igazgatója, nem teljesít kívánságokat. Nem is foghatod fel őt, sem a hatalmát, sem a céljait. Minden magyarázat és racionalizálási kísérlet hasztalan.

Egy olyan Nagy Kép részei vagyunk, amiről hozzávetőleges fogalmunk sincs. Mennyit fog fel a koncertteremben repkedő légy a színpaon felcsendülő szimfóniából?

Egyszerűen fogadd el, hogy a tudásunk, az okoskodásunk és az érzékelésünk korlátozott, és az egyetlen iránytű bennünk Isten irányában a lélek.

2022. márc. 22. 10:15
 29/91 anonim ***** válasza:
31%

Mindannyiunk számára Jézus a megoldás.

Jézus az Út, az Igazság és az Élet!

Ő nélküle tényleg kész szenvedés az élet. Ő hozta el a Mennyből a megoldást.

1/ Elszenvedte a büntetést, hogy megbocsátást nyerhessünk

2/ Jézus megsebesíttetett, hogy gyógyulást nyerjünk

3/ Jézus bűnné lett a bűneinkért, hogy igazak legyünk az Ő igazságáért.

4/ Jézus meghalt értünk, hogy mi osztozhassunk az Ő életében.

5/ Jézus átokká lett értünk, hogy áldást kaphassunk

6/ Jézus elviselte a szegénységünket, hogy osztozhassunk az Ő bővölködésében.

7/ Jézus elviselte a szégyenemet, hogy osztozhassam az Ő dicsőségében.

[link]

2022. márc. 22. 10:25
 30/91 anonim válasza:
58%
Mindenkinek volt egy előző élete és pont azt a karmát éljük meg amit előző életünkből kaptunk ezért van sokaknak rosszabb helyzete a jelen életben.
2022. márc. 22. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!